Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BilllyKiddSzeryfKielc

Wszystko o metodzie beyond.

Polecane posty

Gość BilllyKiddSzeryfKielc

Hej:) Co prawda jestem chłopakiem, ale chciałem zapytać, czy któraś z was korzystała z metody wybielania zębów beyond. Dużo mówi się o tej metodzie, ale nie wiem. Gdzieś w necie wyczytałem, że to ostatnio najpopularniejsza metoda, ale chciałem zbadać temat, zanim skorzystam,u tych które już tak wybieliły i założyłem osobny topik, na temat beyond. Wpisujcie skutki, ewentualne minusy i oczywiście, ile WAS kosztował ten zabieg. Pozdrawiam:D

Gość Lola Z Opola
Nie próbowałam, ale słyszałam, że dobra metoda:)

Gość emilia platerek
też myślałam o wybielaniu tą metodą ale otrzymuje się takie efekty mniej więcej jak po wybielaniu żelem opalescence 35 procent u dentysty w ciągu 45min do 1 godz. ja osobiście zdecydowałam się jednak na wybielanie nakładkowe. są dwa rodzaje wybielań-nadtlenkiem wodoru i nadtlenkiem karbamidu. obydwa odwadniają zęba i dzięki temu jest taki efekt. tego typu wybielanie nie działa na zęby martwe bo tamte trzeba wybielać od wewnątrz. nie wybielają się także plomby. przed zabiegiem trzeba zrobić scaling by nie było plam na zębach a w trakcie wybielania jak i dwa tyg po nie powinno się jeść koloryzujących potraw i nawet pić wody gazowanej. pasty do zębów też trzeba używać bez fluoru i białe. najlepiej tooth mousse. przede wszystkim po wybielaniu trzeba używać tooth mousse bo odbudowuje szkliwo. palić papierosów też nie wolno bo w połączeniu z tym nadtlenkiem wydzielają toksyny. zarówno do nakładkowego i do tego metodą beyond trzeba mieć wszystkie zęby wyleczone bo inaczej nadtlenek może się dostać do miazgi. trzeba też popytać u dentystów o ceny bo co gabinet to może być inna

Gość dentysta
Nie polecam , bo duza nadwrazliwość pozabiegowa i problem z kontrola samego efektu wybielania Poza tym przydałoby sie wykonać szyny do póżniejszego wybielania dla podtrzymania efektu , które i tak wykonuje sie w metodzie"tradycyjnej" Zwieksza to w niepotrzebnie cenę zabiegu wybielania lampą (jednoseansowego)

Gość paulappp
Tydzien temu wybieliłam żeby metodą Beyond w rzeszowie.... Nie wiem czy tylko mi jedynej się to przydarzyło.... ta przyjemnosc kosztowała mnie 490 zł,ale powiem szczerze ze wiecej tego nie zrobie.... zabieg trwał godzine...miałam poparzone dziąsła(pani chyba niedokłądnie nałożyłą preparat na ich ochrone)i poparzoną dolną warge...ale to strasznie.Warga mi spuchła,a dziąsła do dziś jeszcze miejscami krwawia. dzien po zabiegu nie mogłam jeśc i ledwo mówiłam,nie było mowy o myciu zębów...po konsultacji ze stomatologiem smarowałam warge sacholem. Niestety wybielone zęby wróciły do dawnego koloru i sama nie wiem dlaczego... moze dlatego ze przez krwiawiące dziąsła,spuchniętą warge nie mogłąm ich myć??? Powinnam od razu wrócić do tego gabinetu i starać się o zwrot pieniędzy,albo przejść się do izby lekarskiej!!Niestety musiałam wyjechać z polski i tylko wyrzuciłam pieniadze w błotu.....