Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wasze radyyyyyyyyyyyyyy

co zrobic zeby pierogi sie nie przyklejaly do stolu.

Polecane posty

Gość wasze radyyyyyyyyyyyyyy

robie zawsze duze ilosci i mam problem z ich oderwanem ,wiadomo nie wszystkie ale mimo posypania duzo ilosci maki kleja sie do blatu.ostatnio dodaje oliwy ale tez sie przyklejaja, czekam na rady.dziekuje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a z czego masz stol?? ja rozkladam deski do krojenia, na nie sypie make i ukladam pierogi - nie przywieraja

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Dokładnie. Układaj je na czymś drewnianym - stolnica, deseczki... - plus oczywiście mąka. Wtedy nie przywierają:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wasze radyyyyyyyyyyyyyy
mam jedna deske do krojenia , ale reszte daje gdzie popadnie ;))

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kucharka od garnka
rozłóż lnianą ściereczkę i posyp ja leciutko mąką.A,i nie używaj mąki z tanich marketów , tylko najlepiej tortową :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość up0
możliwe ze masz za rzadkie ciasto. ja raz zrobilam z 70 pierogow ale ciasto bylo za rzadkie wszystkos ie przykleilo i byly do wyrzucenia

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja całe życie mieszkam na wsi
my mamy taki specjalny stary już lniany orbós na którym zawsze stawiamy pierogi, i pamiętaj zeby w kuchni podczas ich klejenia nie było zbyt wilgotno, bo nawet jak posypiesz mąką to będą przywierały. ja zawsze uchylam okno

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja całe życie mieszkam na wsi
obrus oczywiscie;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ojaoaja
a ja polecam dolać do ciasta bardzo ciepłej wody, to wtedy nie beda sie przyklejac;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wasze radyyyyyyyyyyyyyy
dzieki za rady. zawsze dolewam cieplej wody z oliwa, posypuje stol maka a i tak te pierwsze pierogi sie kleja zanim skonczy np te 100;)) ale moze faktycznie blad jest w ciescie. pozdrawiam i dziekuje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a ja robię tak
ja po prostu od razu gotuję w trakcie robienia.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość radyyyyyyyyyyyyyyyy
i od razu jedza czy mrozisz???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość warzywna majonezowa
ja układam na papierze do pieczenia obsypanym mąką, lub na samym stole jak nie mam papieru- tylko sypie dużo mąki. A jak robię dużo pierogów i część zamrażam to lepię i układam na folii w zamrażalniku w szufladzie do mrożenia lodu ustawiam na szybkie mrożenie i jak trochę stwardnieją to porcjuje, wkładam do torebek.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a ja robię tak
przelewam zimną woda a potem olejem i do lodówki, robię dzień przed wigilią a jak wyjdzie za dużo to mrożę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a ja robię tak
tzn mrożę ugotowane

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×