Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość butelka wody mineralnej

ślub cywilny

Polecane posty

dziewczyny jakie dokumenty trzeba miec aby wziasc slub cywilny? czy jezeli chcialabym wziasc slub a maju 2010 moge juz skladac dokumenty czy po nowym roku dopiero? i jeszcze jedno mam pytanie z ciekawosci jakie obraczki macie? jakies drogie czy tradycyjne z zoltego zlota powiedzmy za 1000zł komplet?

nikt mi nie odpowie?

dokumenty:akt urodzenia twoj i partnera (chyba za ze sa w tym samym USC co slub bedziecie brali) wasze dowody osobiste i dowody swiadkow.u urzedzie zalatwiacie odpowiednie papiery i czekacie.do USC mozesz isc juz termin sobie zalatwic.zeby wziac slub cywilny musi minac co najmniej 31dni od dnia zlozenia wniosku. ja z mezem mamy srebrne obraczki

Gość my mamy
zwykłe obrączki za 1000 zł a brałam ślub konkordatowy to w urzedzie cywilnym tylko potrzebne były dowody osobiste żeby wydali nam jakieś formularze do Koscioła

musisz mieć akt urodzenia (jeśli bierzesz ślub w innej gminie niż się urodziłaś), dowód osobisty, usiścić opłatę skarbową i to wszystko. Musicie przyjść obydwoje. Nie musicie czekać do nowego roku. Obrączki mamy z białego złota najprostsze jakie są, bo takie nam się podobały. I do wszystkiego pasują :P

jak to nie sa potrzebne?ja musialam podac ich imiona i nazwiska i daty urodzenia zeby w papiery wpisali.a w dniu slubu to ich dowody do wgladu sa.a no tak i jeszcze ta oplata chyba 80zl placilam

no u mnie nie były potrzebne. Chyba tylko imiona i nazwiska podałam, a pani powiedziała, że mogę jeszcze ich zmienić, bo papiery wypisują dopiero w dniu ślubu. Świadkowie mieli po prostu przyjść 10 min wcześniej, żeby zdążyli wszystko spisać. Mój świadek prawie się spóźnił :P i już chciałam prosić kuzyna, żeby go zastąpił :P

a dlugo sie czeka na obraczki po zamowieniu czy maja dostepne wszystkie rozmiary u jubilera?

oki musi minac conajmniej 31 dni wiec termin moge sobie zaklepac na maj w styczniu czy lepiej isc w marcu?

ja obrączki zamawiałam w Kruku i czekałam chyba miesiąc. Możesz iść w styczniu "klepnąć" termin, im wcześniej tym lepiej, będziecie mieli większy wybór godzin.

mozesz juz teraz isc zarezerwowac sobie termin i godz.pozniej moze juz nie byc miejsca w dany dzien.przewaznie maja wiekszosc rozmiarow obraczek w sklepie.zawsze mozna isc wybrac szybciej i sie zapytac

a duzo sie placi za grawerowanie? gryzelda ty masz tylko cywilny czy konkordat?

w Kruku grawerowanie było gratis, tylko właśnie trzeba było czekać. Ja mam "tylko" cywilny :)

dziekuje wam dziewczyny za pomoc;-) buziaki

o dokumentach Ci wszyscy napisali, dodam od siebie, że jak jest urząd w małym miasteczku (ja tak brałam), to jeżeli chcesz w sobotę, to u nas jest tylko jedna w miesiacu i w maju może być dużo chętnych. My zamawialiśmy na maj na poczatku lutego i już atrakcyjne godziny 13,14 były zajete i musielismy na przedpołudnie się zgodzić. A świadków nie trzeba było podawać, 10 minut przed ślubem spisali dane z dowodów osobistych!

A obrączki mamy najzwyklejsze nawet mniej kosztowały niż 1000,0 cos koło 800. Ale w warszawie taki kosztowałyby z 1200