Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niby wiem.

dlaczego sie dziecku ulewa/

Polecane posty

Gość niby wiem.

jak w temacie.co zrobic by temu zaradzic

Gość wzesniowa mamuska
ulewanie spowodowane jest niedojazoscia ukladu pokarmowego, pzejadaniem sie dziecka, zbyt szybkim zmienianiem pieluszki lub zabawa po jedzeniu czy uczuleniem na pokarm. ulewanie przechodzi samo ok 4-6mies moja ma 3mies i juz zadko ulewa na poczatku to byla lapczywa co powadzilo do ciaglego ulewania to nomalne przy malych dzieciach wiec sie ni ematw

Gość roxa252
Gdzieś czytałam że to przez niedojrzałość zwieracza czy coś takiego. Mnie położna powiedziała że ulewa się dziecku ktore jest przejedzone:) Mój akurat jest łasuchem więc to by się zgadzało. Żeby zapobiegac trzeba pamietać by dziecku się odbiło po jedzeniu, a także kłaść na prawym boku ,lub tak by głowke mialo wyżej od reszty ciała - U mnie ani jedno ani drugie się nie sprawdza ulewa tak samo czy odbije czy nie i potrafi na siedząco też ulać ..:):):)

u mnie dokladnie tak samo jak u mojej poprzedniczki :) moj maly ulewa w kazdej pozycji, chociaz teraz znacznie mniej jak podaje mu kaszki .... na piersi nie ulewal w ogole ..... moja pediatra mowila, ze ulewanie nie jest niczym zlym, jesli dziecko dobrze przybiera na wadze ;))

dokładnie przez niedojrzałość układu pokarmowego. należy zawsze po karmienu "odbić" dziecko, układać z główką wyżej od reszty ciała (są specjalne kliny do kupienia). u nas niestey nic nie pomagało. mały przestał ulewać jak miał 10 miesięcy :)