Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewelina1978

suchy kaszel HELP

Polecane posty

Gość ewelina1978

Witam serdecznie. Od wczoraj męczy mnie bardzo suchy kaszel. Bylam u lekarza stwierdził infekcję gardła i dostalam antybiotyk Bioracef oraz syrop Acodin. Mam nadzieje, ze poskutkują, jednak dopiero jestem po pierwszej dawce. Tymczasem jestem strasznie tym kaszlem zmęczona. Nie mam zadnych innych objawow, wiec tm bardziej wkurza mnie wstretny drapiący kaszel, ltory dopada co chwila i potrafi doprowadzić aż do odruchów wymiotnych. Macie może jakiś sprawdzony sposób na jego syzbkie złagodzenie? Będę baaardzo wdzięczna :)

Gość pod choinkełe ełe
ewelina weź się nie truj antybiotykiem! czosnek i miód są zdrowsze a są naturlanymi antybiotykami. a poza tym, najlepsze co możesz zrobić - wygrzej się, popijaj herbatkę z lipy z sokiem malinowym. i się wygrzewaj, nawet przegrzewaj, żeby wypocić. no i miód i czosnek sobie jedz też. a antybiotykiem sie nie truj, nbo to się tylko kase farmaceutyczmym firmom nabija, a to zdrowie psuje!!!

Gość ewelina1978
no ja nie mam goarczki, jeszce jutro niestety muszę pracować, ale od poniedzialku amm urlop. ale ropa na gardle to co miód i czosnek same poradzą na anginę?

Gość pod choinkełe ełe
na anginę nie bierze się antybiotyków!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :O boże, co za lekarza trafiłaś, sługusa farmy!!!!!! :O:O tak ewelina, miałam milion razy anginę, i tylko ew. na gardło halset brałam, albo tantum verde, a tak to nawet lekarze mi mowili - lipa z malina (dziala napotnie, przez co wypacasz z ciala te rozne swinstwa, w tym czasie trzeba dużo pic i sie wygrzewać), do tego miod i czosne. a jak jestes chora, to czemu ci L4 nie dał? :O:O przeciez z gardla to na płuca idzie, a zapalenie płuc to nie są przelewki :O

robię sobie sama syrop ,pokrojoną cebulę w kostkę przesypuje cukrem i dodaję jeszcze łyżeczkę miodu ,gdy sok puści ,przecedzam i daj do lodówki i piję po łyżeczce kilka razy dziennie,życzę zdrowia🌼

Gość ewelina1978
bo jutro skladam ważny projekt do ministerstwa i muszę być,, a potem i tak mam urlop. no zdziwiona jestem, bo tez mialam milion razy anginę i zawsze mi lekarze antybiotyki przepisywali. gardlo mnie prwie nie boli, najgorszy ten wredny kaszel:(

Gość pod choinkełe ełe
o, syrop z cebuli te dobr arzecz. ale nie kazdy ,oze, np ja ponim rzygam dalej niz widze :O

cebula szybko się psuje to lepiej robić ten syrop częściej żeby pić świeży (jeden dzień może być bez lodówki)

Gość pod choinkełe ełe
no wiesz, przy anginie jest przede wszystkim ból gardła i wcalen nie musi byc kaszlu, jak już, to masz oskrzela albo płuca zainfekowane. więc ty żeś nie na lekarza trafiła a na konowała 🖐️

Gość polecam ci tabletki
do ssania Tymianek i Podbiał - sa rewelacyjne na suchy kaszel

Gość ewelina1978
mialam naprawdę dużo angin w życiu i za każdym razem mam suchy kaszel. a u roznych lekarzy pzrez te życie bywalam, więc może nie jest tak źle :)

Gość pod choinkełe ełe
a poza tym, to ja ci citrosept polecam. wejdz sobie na stronke http://www.bioslone.pl/ i poczytaj o infekcjach 🖐️ NA ANGINĘ NIE BIERZE SIĘ ANTYBIOTYKÓW! antybiotyki są potrzebne, i dobrze że s ą, ale nie wolno ich nadużywać, a to się dzieje notorycznie.

Gość pod choinkełe ełe
ewelina to ci powiem, ze dziwne, kiedyś non stop po pare razy w roku mialam ostre infekcje gardla i nie dawali mi antybiotykow lekarze. co innego jak schodzi na oskrzela czy płuca, to juz rozumime, chociaz i tak jestem oprzeciwna naduzywania farmaceutyków. niestety zapomina sie, ze natura ma wiele leków 🖐️

Gość ewelina1978
no ale nawet jakbym miala oskrela to ten antybiotyk dziala takze na zapale ie oskrzeli i płuc. a Twoją stronkę poczytam dzięki

Gość pod choinkełe ełe
a bierzesz cos osłonowego?

Gość ewelina1978
tak, Multilac. ogolnie nie jestem nawet osłabiona tylko jak zaczne kaszlec to skonczyc nie moge. gardlo jest bardzo suche i jak zadrapie to dzieki. a czopy ropne mam, bo sama je widzę.

Gość pod choinkełe ełe
ale masz swiadomosc, ze ten multilac musisz brac conajmniej 2 tyg po skonczeniu barnia antybiotyku?

Gość ewelina1978
jasne będę brac to mi nie przeszkadza. wolalabym jakies szybkie remedium na ten kaszel :(

Gość viki999
Przydaje się u nas w domu inhalator Baby Sanity. Skuteczna, wygodna i bezpieczna terapia stanów zapalnych w drogach oddechowych, a takie moje dzieci łapią dość często. Łatwa obsługa, duża trwałość – mam od roku i większych śladów zużywania się nie widzę, a gwarancję mam w sumie na 3 lata. Lekki, wygodny aparat, można go spakować w chwilę do specjalnej torby która przyszła w zestawie.

Gość taranta1
Jakich syropów kosztowałaś? któreś Ci pomagały ale przestały po pewnym czasie? Sprawdź koniecznie http://levopront.pl/ nie wchodzi w interakcje z innymi lekami i nie działa hamująco na ośrodek oddechowy. A można podawać go dzieciom już od 25 miesiąca życia :)

Gość indorkas
Najlepszym syropem ktory teraz mam w domowej apteczce jest sambucol original formula odkad pierwszy raz mi pomogl na kaszel i przeziebienie tak do tej pory jeszcze mnie nie zawiodl ;)