Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kdjfleh

Pomyślcie o psach! - jest mróz

Polecane posty

Gość kdjfleh

Kocham psy i żal mi tych uwiązanych przy budach. Zainteresujmy się nimi w te mrozy.

moje akurat spaly wczoraj wdomu wpiwnicy z ogrzewaniem mialy cieplutko a tak to sa na dworzu z kotkiem jednym moim ale na mrozy wpuszczam do domku ja bym ich trzymala wdomu jako psy domowe tyle ze mama niechce

Gość fgh
Pomyśl o bezdomnych.

Gość alorotom
moj piesek jest w domu przez to zimno zreszta nawet latem na noc do domu przychodzi.ale sasiedzi trzymaja na dworze i zal mi tych psow:O

Gość kdjfleh
Dzięki wszystkim, /oprócz tych nienormalnych i bez serca/.Nie dajcie umrzec temu topikowi .Podnoście od czasu do czasu.A psiaki zostawione na dworze można zgłosic do Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami albo zwrocic uwage sąsiadowi/lub jego dzieciom/.

Gość tress
Jak mozna zostawic psa na dworze w taka pogode? Trzeba nie miec serca. Moj piesio wychodzi, zalatwia sie i spieprza do domu, bo tak mu zimno, a co ma zrobic piesek w budzie?:O To powinno podchodzic pod znecanie sie ze szczegolnym okrucienstwem i takich bezmozgowcow powinno sie pakowac za kratki:(

Gość alorotom
jeden sasiad to pijak wiec ja robie tylko tyle ile moge wiec karmie go tak jak swojego ale do domu wielkiego psiura od sasiada juz nie moge wziac bo pogryzie mojego,ale ma chociaz bude.a u drugiego tak samo ale on dba i bude maja jakas lepsza ze cieplo tam maja,do domu wziac nie moze bo juz pytalam. strasznie mnie boli ze ludzie nie mysla o zwierzetach zwlaszcza tych swoich bo juz nie mowie o obcych.

zgadzam się nie myślą mój sasiad to trzymał psa na betonie pod schodami a piesek przychodził do nas pod drzmi i nocował na kocyku aż zwróciłam uwage i zrobili mu budę choc tyle jestem przeciwniczką przywiazywania psa do budy jak jest podwórko i ogrodzenie to niech sobie biega

Gość lodidodi
no to ja np w ogle nie rozumiem po co ludzie mają psa przy budzie na łańcuchu??? PO CO????????????? raz spytałam sie takiej abbay na wiosce po co jej ten pies na łancuchu jak on juz z 10 lat tam jest i NIGDY nie widział swiata poza tymi paroma krtokami ktore moze zrobic na tym łancuchu. bude ma murowana i tam w srodku nic nie ma spi na takim zimnym betonie zawsze mi jest go tak szkoda w ogole szkoda mi wszytskich takich biednych piesków :(:(:(:( mój śpi na fotelu koło pieca na ktorym ma dużą poduszke i jeszcze kocem go przykrywam.

Gość lodidodi
aha no nie dokonczyłam. spytałam tej baby po co jej tak ten pies przy budzie to opowiedziała mi "żeby szczekał" :O

Gość jestem zbulwersowana tym
nawet mi dziewczyny nie mowicie o tych biednych pieskach:-o ludzie to sa idioci naprawde!!jak mozna te stworzonka trzymac w budzie???nie dosc ze cale zycie ma spieprzone bo nie moze nawet porzadnie rozprostpowac kosci, nie moze pobiegac to jeszcze w najgorsze mrozy musi marznac:-o dziwi mnie ze nie zajmuje sie tym porzadnie np straz miejska lub nawet policja...taki cos powinno byc karane!!! a ten idiota co wypoiwiadal sie powyzej o swoim psie to zycze zebys kiedys choc jedna noc spedzil na mrozie -20....moze wtedy zastanowisz sie debilu co te psy przezywaja

a prawda jest taka ze czym dalej od miasta tym coraz wiecej bud i psow na uwięzi...mysle ze duzo wspolnego ma to z wyksztalceniem ludzi ktorzy takiego psa maja..zaden inteligentny czlowiek nie pozwolilby swojemu psu spedzic calego zycia na lancuchu

sama mieszkam w malym mieście i tutaj nie uswiadczysz psa przy budzie...jednak w moim miescie mieszkaja bogaci ludzie a co za tym idzie na pewno wyksztalceni i nie ma mowy o posie na lancuchu....ale oddalajac sie doslownie do kolejnej miejscowowsci to psy na lancuchu sa w co drugim domu:-o

Gość pies jest przystosowany
do tego zeby byc na dworzu. ma futro przecież!

taaakk??to moze idioto proponuje ubrac sie nawet w najlepsze futro i spedzic w nim chociaz jeden dzien na dworze....zobaczymy czy faktycznie futro az tak ci duzo da!!!! sama mam psy i jak jest zimno to trzęsą się z zimna!!!

Gość magdaryna
moj psiulek lezy sobie u mnie na brzegu lozka i ani mysli spacerowac sobie. musze go przekonywac, zeby sie odlal na dworku.

czlowiek poubiera sie na cebulkę, ubiera super ogrzewane buty, czapkę, rękawice i co???i po chwili na mrozie ziąb przeszywa az do kosci!!! naprawde tylko idioci mysla tak jak ty :-o

mam tez kota ktory w okresie od wiosny do jesieni nie potrafi usiedziec w domu...wychodzi rano a wraca poznym wieczorem...tez ma futro a w zimie migiem wraca do domu drze sie w niebogłosy pod drzwwiami zeby go spowrotem wpuscic......i co???dalej uwazasz ze zwierzeta sa przystosowane?????? lecz sie czlowieku...

tylko czlowiek pozbawiony jakichkolwiek uczuc skazuje psa na takie cierpienie!!

Gość wlasnie uwazam ze to glupota
miec psa i trzymac go przy budzie na lancuchu :o wiec po co takim debilom pies? :o Psów jest mi bardzo szkoda i jak widzę że obok mojego domu błąka się jakiś psiak to dokarmiam bo szkoda psa, zabrac do siebie nie moge bo mam 3 psy wiec jakbym kazdego bezdomnego miala przygarniać do siebie to miałabym w domu schronisko dla zwierząt a na to warunków nie mam. Moje psy ZAWSZE spia w domu, nie ważne czy lato czy zima. Wychodzą na dwór i wracają kiedy chcą, jak się wybiegają po ogrodzie to wracają i spia w swoich legowiskach :p Nigdy nie przywiązałabym psa przy budzie :o Sami sie kurwa przywiążcie i wytrzymajcie tam chociaż jedna noc na mrozie :o IDIOCI!

wlasnie uwazam dokladnie!!zgadzam sie w 100 procentach!! tak jak pisalam...czlowiek ubiera sie super ciepło w mroźne dni a i tak cholernie zmarznie jak sie nie rusza!!a co ma taki pies zrobic???nawet bidulek pobiegac sobie nie moze zeby sie rozgrzać..... a jak widze murowane budy to mnie kurwica bierze....to juz totalny debilizm...wiecie jak musi byc cholernie zimno takiemu psu??????przeciez od betonu tak ciagnie ze szok..... ze tym sie ktos porzadnie nie zajmnie to naprawde nie umiem tego zrozumiec

Gość Naltherion
Też mam psa na dworzu i pomimo mrozów nie moge go wziąć do domu przez liczne sprzeciwy członków rodziny. gdyby pobyli jedna godzine na dworzu pewnie by zmienili zdanie. Na razie siostra ciągle siedzi w domu (ma 20 lat) nie robi nic a ma najwięcej do gadania. Przez swoje zabobony i stereotypy będę musiał wymyslić coś innego. Ma ktoś jakieś pomysły?

Naltherion powiedz dlaczego chciales psa skoro znales podejscie swojej rodziny??? gdyby moja rodzina miala takie bezduszne podjescie to w zyciu nie zgotowałabym jakiemus psu takiego zycia....

Naltherion nie rozumiem ludzi takich jak twoja rodzina.....OK zrozumiem jesli nie chce sie trzymac psa w domu w salonie...ale czy nie daloby się takiego psa zabierać np do piwnicy???nie wiem jak inni ale u mnie w piwnicy temperatura jest zawsze dodatnia.....

poza tym jesli masz psa na lancuchu to chociaz wyprowadzaj takiego psa niech sie bidulek wybiega....chyba to mozesz dla niego zrobic???

Gość Naltherion
nie mam piwnicy a pozatym mam spuszczam go na ok3 godzin dziennie na podwórku. A jak pies był brany to miałem 9 lat. a psa wzieła moja siostra która przebywa za granicą i też chce by pies był w domu. Myślałem by wziąć psa(właściwie suczke) do komórki ale ona zrobi tam rozróbe bo ma spory temperament.

Gość Naltherion
pozatym nie jestem aż tak bezduszny by pies stał cały dzień na łańcuchu. Gdybym był tak bezduszny nawet bym o tym nie napisał

Gość Naltherion
sądze że twoje podejście do tej sprawy jest nie na miejscu. Swoim brakiem kultury nic nie osiągniesz oraz nikogo nie przekonasz. wiesz jak wyglądał człowiek w czasie udomowienia psa??