Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Biedna x

Rozwód

Polecane posty

Gość Biedna x

Czy jest ktoś kto może mi pomoc. O tuż mąż po raz któryś znalazł sobie kochankę. Do tej pory mu wybaczałam ale już dłużej tego nie zniosę. Chcę się rozwieść!!! Mamy 14 letniego syna. Ja nie pracuję. Obecnie mieszka z nią. Mąż prowadzi firmę ze wspólnikiem. Nie daje mi pieniędzy. Chcę rozwodu z orzeczeniem o winie. Na co mogę liczyć (jakieś alimenta i pieniądze na mnie, odszkodowanie???) Dodam jeszcze że mamy nie spłacony dom(kredyt) co będzie??? Czy sąd nakaże mu spłatę za moją krzywdę???? Bardzo proszę o pomoc!!!!!

Gość kukam
Po wyorku o rozwód z orzeczeniem o winie (jeśli taki dostaniesz),wówczas przyznane przez sąd zostaną dla Ciebie alimenty na Ciebie i na dziecko. Jeśli będzie jego wina,wówczas ma obowiązek pomagania Ci w niedostatku do końca życia. Musisz to ująć w pozwie.,

Gość zloz o tymczasowe
alimenty na dziecko

Gość Biedna x
on pracuje w tej chwili za granicą i tam siedzi z kochanicą. Jak będę mogła egzekwować pomoc od niego ???

Gość Biedna x
A dlaczego napisałaś że jeśli taki dostanę???? Zdradzanie mnie nałogowo to mały powód????

Gość Biedna x
Ile mniej więcej sąd może przyznać alimentów na mnie i na syna???

Gość szyneczkaaaa
hej, miałam taką samą sytuacje, tzn moja mama, a ja wtedy mialam 13 lat, wina byla po stronie ojca, bo zdradzal mame, wszystko sie ulozy, w takich przypadkach sad jest niemal zawsze postronie kobiety, trzymaj sie i znajdz kogos kto bedzie cie wspierac, pozdrawiam

Gość zloz o tymczasowe
alimenty zaleza od zarobkow, zloz jak najszybciej pozew

Gość zloz o tymczasowe
zbieraj dowody, swiadkow

Gość Biedna x
Czy światkiem może być ktoś z rodziny???? Szwagierka???

Gość Biedna x
A co może być dowodem???? Mam robić mu zdjęcia z kochanką??? Syn ma ma parę dni jechać do niego czy mam mu kazać robić im zdjęcia????

Gość Biedna x
A co ze spłatą kredytu???? Bardzo się boję że przestanie go spłacać??? Dodam jeszcze że mój tato jest żyrantem i ma pewno nie da rady go spłacać ???? Rata kredytu to prawie jego pensja a przecież też ma swój dom, wydatki ???

Gość zloz o tymczasowe
praktycznie kazdy moze byc swiadkiem:-) najlepiej wezwij kochanke, maz sie przyznaje do zdrady, oficjalnie sie z nia pokazuje?

Gość zloz o tymczasowe
splata kredytu to osoba kwestia nie zwiazana bezposrednio z rozwodem, a z podzialem majatku

Gość Biedna x
Ja jej osobiście nie widziałam za to mój syn ich przyczaił. Większość czasu spędza jednak za granicą. Mówi mi że chce się z nią ożenić. Ja nawet nie znam jej z imienia i nazwiska. Ona jest ponoć z Gdańska (to cała polska odemnie)

Gość Biedna x
Czy przy rozwodzie z orzeczeniem sąd nie podzieli od razu majątku????

Gość zloz o tymczasowe
co do zasady, to nie podzieli, tylo bardzo wyjatkowo jesli wszystko jest dogadana i nie ma konfliktow, sad podzieli majatek w trakcie sprawy rozwodowej, generalnie jest to czynione w osobnym postepowaniu

Gość wifjlkcmc.
Zbieraj dowody : np zdjęcia, nagrane rozmowy, to na pewno pomoże przy rozowdzie. Mąż może wyprzeć się kochanki. Alimenty musi płacić po warunkiem, że ma legalną pracę.

Gość Biedna x
Czy to że rozwód został przyznany z orzeczeniem o winie pomoże mi jakoś przy podziale????

Gość zloz o tymczasowe
moze pomoc, ale zasadnicza jest pol na pol, orzekanie o winie jest istotne przy alimentach

Gość Biedna x
Mi zależy na tym aby pościć go z torbami. Jak tego dokonać???

Gość Biedna x
I jeszcze jedno jak by się wyparł obecnej kochanki to zeznania jego poprzedniej coś dadzą????

Gość ostatnio była podobna sprawa
w telewizji w sądzie rodzinnym, że koleś już miał którąś kochankę i orzeczono rozwód z winy obojga ze względu na to że żona wybaczała poprzednie zdrady. Nie wiem dokładnie jak to jest najlepiej jakby ci sie prawnik wypowiedział.

Gość Biedna x
Kto może jeszcze pomóc???

Gość ta jasneeee
nic dziwnego ze ma kochanke nikt nie chce miec w domu takiego pasozyta, teraz zostaniesz z reka w nocniku pustaku :D:D

Gość Biedna x
Jakiego pasożyta???? Czytałeś bęcwale dokładnie topik????? Przecież napisałam że parę miesięcy temu mnie zwolnili (firma pada) i od tego czasu cały czas szukam pracy:P

Gość ta jasneeee
w ktorym miejscu pustaku ?

Gość Biedna x
faktycznie nie napisałam.... No ale już wiesz w takim razie bęcwale:P:P:P

Jestem w takiej samej sytuacji jak Ty.Wczoraj zaniosłam pozew o rozwód z orzeczeniem winy.Sprawa ma się odbyć w 1 kwartale przyszłego roku.