Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość żenada na maxa

używane buty dla dziecka - żenada!

Polecane posty

Gość żenada na maxa

czy też uważacie że kupowanie dziecku używanych butów to żenada? ja rozumiem że nie każdego stać na nowe, ale co jeśli matka kupuje używki tylko dlatego żeby się "pokazać" że jej dziecko ma buty z nike czy adidasa? jak kogoś nie stać na oryginały to niech kupi tańsze, ale nowe! zwłaszcza, że każde dziecko inaczej układa nóżkę w buciku i przez takie używane, po trzy razy odsprzedawane buty można tylko maluchowi zaszkodzić :/ takie jest moje zdanie - czy uważacie podobnie?

Gość żenada na maxa
nikt się nie wypowie???

Gość no łał
pewnie że żenada!

owszem, prawda, a sie z tobą zgadzam. ale ja nawet nie kupuje uzywanych ubranek, znajomi tez mi nie oddają po dzieciach, bo jak raz przyniesli to zabierali je ze sobą. ale jak kto lubi. mojego męża siostra ma duzo kasy, jest żoną aktora wystepuacego w serialach i w teatrze, a kupuje tylko używane ubranka. siedzi całymi dniami na allegro - nie pracuje - i wyszukuje uzywane rzeczy takze co kto lubi

Gość ja tam wiem
żenujące jest kolejny raz wałkowanie tego samego tematu. Każdy robi jak chce, nie nam to oceniać. Nasze matki w czasach komuny nie miały specjalnego wyboru i my często wynaszaliśmy buty po rodzeństwie czy kuzynostwie, jakoś kośluny nam od tego nie porosły:p

Gość a cooo przegrałaś
a co przegrałaś jakąś licytację na allegro że taki jad z ciebie tryska ;) :D :D ????

Gość żenada na maxa
nie, nie przegrałam żadnej licytacji bo w takowych nie biorę udziału. w życiu nie kupie dziecku używanych butów tylko po to żeby szpanować że stać mnie na nike! akurat jestem w tej dobrej sytuacji, że mogę sobie pozwolić na orygnały nowe z metką, ale jeśli tak by nie było to nie upierałabym się uparcie przy wielkich markach - są też tańsze buciki, bez super metki i znanego logo ale nowe i bezpieczne!

Ja bym bucików używanych nie kupiła, ale nie krytykuję tych, które tak robią. Nie moje dziecko, nie moja sprawa.

Gość maja papaja
Są buty które się nie koślawią, więc nie ma tu znaczenia czy dziecko dostaje je po rodzeństwie czy nowe. Np. Crocsy.

bez przesady, dzisiaj widziałam adidasy nike dla dzieci na przecenie za 60 zł, normalna cena...

ja kupuje uzywane :P mam kilka par, bo moj synek ma 5 miesiecy, wiec jeszcze sie te buciki jakos tam w srodku nie dopasowuja do stopki, ale pozniej tego robic nie bede(jak juz bedzie chodzic), bo ubranka uzywane moge miec (na razie, zobaczymy co pozniej) ale uwazam, ze jednak buty sa bardzo wazne, sama sobie nie kupuje uzywanych, wiec dlaczego bede miala to robic pozniej mojemu synkowi :) z reszta uzywane, z tego co widzialam, czasami sa w bardzo podobnych cenach jak nowe, wiec jak dla mnie nie ma sensu :)

Gość xxll
żenada skoro stać cie na firmówki to kupuj ale po co krytykujesz zakup używanych moze nie kazdego stac na nówki wiec czasem warto sie zastanowic co sie pisze

Gość evkaa
moim zdaniem to racja..lepiej kupic bez metki, ladne kolorowe i Nowe niz nike czy adidas po kims za ta sama cene... moja 4-letnia corka osobiscie nie wie o co chodzi a i tak woli te kolorowe z czyms swiecacym .. i nowe bo sie bardzo cieszy jaak wybiera i przymierza. Znowoz z oryginalnych butow nie ma takiego wyboru... ale jesli kogos stac... to niech kupuje ( i takie i takie). Ja czasem tez kupywalam jakies z nike itp... ale zauwazylam, ze moja niunka woli balerinki, lakierki.. takiie ladne dla dziewczynek :P

Gość maja papaja
Ale po co wam buty Adidasa i Nikea, skoro wygodne, dużo ładniejsze i niedrogie można kupić w H&Mie, Nexcie itp.?

Gość a może żenua albo żal.pl
to prawda że lepiej kupić nowe i to najlepiej dobrej jakości, bo nawet nowe mogą doprowadzić do skrzywień kręgosłupa jeśli są jakieś spartaczone. Ale wiadomo że nie każdego na to stać. Ja kupuję dziecku używane ciuszki (sobie niekiedy też) - to zresztą dobry sposób na ocenę jakości produktu - jeśli coś jest używane przez inne dziecko, a wygląda dobrze, nie jest podarte i rozciągnięte - to znaczy że jest naprawdę dobrej jakości i dziecko dłużej w tym pochodzi.

nowe buty na zime w ccc mozna kupic juz za 30 zł ( dla dziecka ) sama kupiłam małemu wczoraj wiec 30 zł to chyba nie szalenstwo a przynajmiej nowe

nowe buty na zime w ccc mozna kupic juz za 30 zł ( dla dziecka ) sama kupiłam małemu wczoraj wiec 30 zł to chyba nie szalenstwo a przynajmiej nowe

Gość ja mam i nowe i używane
w życiu nie kupiłam dziecku ubrania dla metki - które namętnie wycinam ze wszystkiego z czego się da :P używane rzeczy mam głównie od mamy, która jest na emeryturze i cierpi na brak zajecia, więc chodzi i wyszukuje, ja się cieszę, że ona ma co robić, no i dzieciaki korzystają, już nawet nie chodzi o pieniądze, bardziej o czas - ja nie miałabym go tyle, żeby wyszukiwać, takie różności jakie mi mama przynosi - ostatnio starszemu synowi przyniosła nowe śniegowce, za 8 zł - co miałam wyrzucić - bo ktoś twierdzi, że to żenada? dajcie spokój, chyba byłabym głupia.... młodszemu - który jeszcze nie chodzi, przyniosła chyba z 5 par kapcioszków w różnych kolorach - wszytkie wyprała, uważam, że są sliczne, powiem szczerze, że nie miała bym czasu za czymś takim chodzić - ale jak kto uważa, mozna strzelić focha i nic nie mieć, w imię.... no właśnie w imię czego?

branie to co innego ,tez mi mam wynajduje i jak jade daje mega torbe ok fajniemaly ma wczym biegac po domu ale buty ? gdzie stopa sie profiluje o nie

ps ja nie patrze na marki pod kątem prestiżu, ale solidności, np... buty z ccc moje dziecko rozwala w mieiąc - kupiłam w życiu 2 pary i 2x reklamowałam- moim zdaniem straszne badziewie.... u mnie najlepiej sprawdza się Geoks, bo ecco syn też załatwił w jakieś pół sezonu..... i powiem szczrze, że uzywabymi butami od mamy też jestem pozytywnie zaskoczona, na jesień przyniosła mu półbuty nie wiem jaka firma - i o dziwo są CAŁE po sezonie jeiennym - jednak na zachodzie jakieś solidniejsze te rzeczy - taka moja dygresja :P

ja nie patrzę na marki pod kątem prestiżu, ale solidności i sorry, ale ccc to dla mnie wyrzucanie pieniędzy, kilka razy kupiłąm tam synowi buty i zawsze były problemy, przeciekały, guma się kruszyłam, paski pekały, kilka razy reklamowałam, ale to kłopotliwe..... jesli mam kupic nowe, kupuję Geox - po prostu są solidne i syn porzechodzi w nich mni 2 sezony, a ccc po 2 miesiącach już są strasznie zniszczone - syn ma 8 lat - dużo biega, łazi po drzewach, po kałużach, po sniegu itp i powiem też szczerze, że jestem bardzo pozytywnie zaskoczona, tymi butami uzywanymi od mamy, sa na prawdę solidne i za małą kasę, dochodze do wniosku, że na zachód, robią solidniejsze rzeczy.... no ale póki ktoś niespróbuje, to sie nie przekona :P

moj nie niszyczy ja mam letnie jego buty i jesienne jak nowe :) kupuje róznie i ccc , i ambra, i elefanten ecco u nas tragedia

moj nie niszyczy ja mam letnie jego buty i jesienne jak nowe :) kupuje róznie i ccc , i ambra, i elefanten ecco u nas tragedia

ja nie patrzę na marki pod kątem prestiżu, ale solidności i sorry, ale ccc to dla mnie wyrzucanie pieniędzy, kilka razy kupiłąm tam synowi buty i zawsze były problemy, przeciekały, guma się kruszyłam, paski pekały, kilka razy reklamowałam, ale to kłopotliwe..... jesli mam kupic nowe, kupuję Geox - po prostu są solidne i syn porzechodzi w nich mni 2 sezony, a ccc po 2 miesiącach już są strasznie zniszczone - syn ma 8 lat - dużo biega, łazi po drzewach, po kałużach, po sniegu itp i powiem też szczerze, że jestem bardzo pozytywnie zaskoczona, tymi butami uzywanymi od mamy, sa na prawdę solidne i za małą kasę, dochodze do wniosku, że na zachód, robią solidniejsze rzeczy.... no ale póki ktoś niespróbuje, to sie nie przekona :P

Gość Igulinda
Moon zdaniem każdy ma prawo wyboru.Mi jak osobiście się uda kupić w dobrym atanie i niezbyt zniszczone obuwie po dziecku to biorę. Staram się kupować od osób znajomych. Nie widzę w Tim nic zdrożnego ani nieodpowiedzialnego. W dzisoejszych czasach nie każdego stać na kupno nowych butów czy też ubrań. Sama osobiście korrzystam ze sklepów z urzywaną odzieżą. Choć by wczoraj kupiłam sobie świetnie kozaki w wstaniesz BD. Cozy to wstyd? Żenada? Nie sądzę.

Gość gość
Dlatego między innymi ja zawsze kupuje takie rzeczy przez Internet. Niedawno odkryłam sklep www.MalyBucik.pl - jest fantastyczny, ogromny wybór i dobre ceny.