Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jkdsfhj

praca w ciąży

Polecane posty

Gość ROR
jakkolwiek by tego nie nazwac - panna w ciazy kt czuje sie dobrze a siedzi w domu nie jest uczciwa - jak jedna z kolezanek powyzej

Gość ROR
rozumiem ze w przypadku niektirych lasek to jedyna radosc;-)

Gość az sie wierzyc nie chce
A wiesz, że pracodawcy częściej zatrudniają na miejsce osoby ciężarnej na normalną umowę o pracę a nie na zastępstwo. W myśl zasady, że w ciągu trwania macierzyńskiego coś się wyklaruje. I rzadko wraca się na swoje stanowisko pracy. Częściej na równorzędne albo kombnują by jak najszybciej się pozbyć. U mnie w firmie ŻADNA młoda matka nie miała gdzie wracać. Jedna się zdecydowała wrócić, to tak jej umilili pracę, że sama się zwolniła.

Gość ROR
takie sa skutki lezenie przed tv przez ciezarne i unikania stresow oraz branie zwolnien zeby sobie odpoczac

Gość a moje zdanie jest takie
Posłuchaj ROR czy jak Ci tam,myślę,że chyba nie możesz zajśc w ciążę i dlatego jesteś przepełniona zawiścią do autorki.Z Twoich wypowiedzi aż tryska jadem i bardzo Ci współczuję,pewnie nie masz zbyt wielu przyjaciół? Kobieta która np pracuje w sklepie w ciążkich warunkach musi iśc na zwolnienie chociażby ze względu na swoje i dziecka zdrowie. Nawet gdy dobrze się czuje to nie są warunki dla kobiety ciężarnej,co innego praca w biurze,gdzie jest w miare cicho i spokojnie,ale co ja bedę Cię tutaj przekonywała,ten jad którym plujesz któregoś dnia Cię zniszczy ....ohhh jak nam przykro...:)

Posłuchaj ROR czy jak Ci tam,myślę,że chyba nie możesz zajśc w ciążę i dlatego jesteś przepełniona zawiścią do autorki.Z Twoich wypowiedzi aż tryska jadem i bardzo Ci współczuję,pewnie nie masz zbyt wielu przyjaciół? Kobieta która np pracuje w sklepie w ciążkich warunkach musi iśc na zwolnienie chociażby ze względu na swoje i dziecka zdrowie. Nawet gdy dobrze się czuje to nie są warunki dla kobiety ciężarnej,co innego praca w biurze,gdzie jest w miare cicho i spokojnie,ale co ja bedę Cię tutaj przekonywała,ten jad którym plujesz któregoś dnia Cię zniszczy ....ohhh jak nam przykro...:)

Gość az sie wierzyc nie chce
Wszystkie pracowały do 7-9 m-ca.

Gość ROR
"myślę,że chyba nie możesz zajśc w ciążę i dlatego jesteś przepełniona zawiścią do autorki.Z Twoich wypowiedzi aż tryska jadem i bardzo Ci współczuję,pewnie nie masz zbyt wielu przyjaciół?" nie mierz wszystkich swoja miarka - nie kazdy mysli Twoimi kategoriami i nie kazdy chce miec dzieci - w glowie Ci sie to zmiesci?;-) dziekuje za wspolczucie - z moich wypowiedzi tryska rzeczywiscie ale zdrowym rozsadkiem, a ze nie jest on zgodny z tym co myslisz to trudno. takie sa realia;-) nie nie mam zbyt wielu przyjaciol - nikt mnie nie lubi, a teraz juz nawet TY;-) siedze tu biedna i smutna ;-) Kobieta która np pracuje w sklepie w ciążkich warunkach musi iśc na zwolnienie chociażby ze względu na swoje i dziecka zdrowie. Nawet gdy dobrze się czuje to nie są warunki dla kobiety ciężarnej,co innego praca w biurze,gdzie jest w miare cicho i spokojnie,ale co ja bedę Cię tutaj przekonywała,ten jad którym plujesz któregoś dnia Cię zniszczy ....ohhh jak nam przykro

Gość ROR
tu akurat masz racje - mialam na mysli kobiety pracujace w biurze

Gość do a moje zdanie jest takie
czasem nawet praca biurowa jest niewskazana dla kobiety w ciąży... ja np nie mogłam siedzieć przy biurko bo łapały mnie skurcze, brzuch się stawiał itd mimo że robiłam sobie przerwy itd...lekarz dał mi zwolnienie żebym leżała w domu

Gość precz z leniami
no to się później nie dziwicie jak w pracy jesteście traktowane jak lenie, ja mam taką w pracy co przesiedziała dwie ciąże i teraz jak wróciła to jej równo dajemy za leserstwo, gdzie my musiałyśmy za nią wykonywać ta pracę prze tyle miesięcy.

Gość ROR
ale tu byla mowa o troche innej sytuacji - o relaksie, unikaniu strasow gdzie autorki same zaznaczaly ze czuja sie dobrze ale wybraly siedzenie w domu bo IM SIE NALEZY;-) kazdy - niezaleznie od ciazy - ma dni kiedy czuje sie gorzej, a ciaza pewnie nasila ten stan jednak na ciaze czlowiek sie decyduje (aczkolwiek nie jest w stanie przewidziec jej przebiegu) a na chorobe/dolegliwosc juz nie

Gość zgadzam sie ze
praca biurowa w ciązy tez nie jest za fajna....:/ zwłaszcza kiedy siedzisz pod rząd bite 3 godziny bo masz klientów i nie możesz sobie pozwolić na przerwę.. brzuch ci się napina a ty musisz siedzieć jak na szpilkach...bo się przecież nie rozłożysz na tym krześle...:(

Gość zgadzam sie ze
praca biurowa w ciązy tez nie jest za fajna....:/ zwłaszcza kiedy siedzisz pod rząd bite 3 godziny bo masz klientów i nie możesz sobie pozwolić na przerwę.. brzuch ci się napina a ty musisz siedzieć jak na szpilkach...bo się przecież nie rozłożysz na tym krześle...:(

Gość żal mi was oszustki
Przez takie naciągaczki cięzko potem znaleźć kobiecie pracę bo każdy pracodawca boi sie takich sytuacji! Oczywiście są różne przypadki, i absolutnie nie mam nic do kobiet które leżą bo muszą lezeć, po to przeciez jest takie L4. Ale te naciągaczki co ledwie 2 kreski zobaczą i uważają ze są królowymi swiata napawają mnie obrzydzeniem. nie tylko dlatego że ich moralność i jakakolwiek prawda są u nich w głębokim poważaniu.... No ale czegoż oczekiwać po panience ledwie po zawodówce co nienawidzi swojej pracy i liczy tylko na dzieciaka zeby byc do konca zycia na utrzymaniu faceta. Nie mają pojęcia co to znaczy ODPOWIEDZIALNOSC za pracę ale i SATYSFAKCJA z niej. Jakby miały dobry zawód mogłyby wybrać taką pracę jaka im odpowiada i wtedy praca nawet w ciąży nie jest cieżarem! Jest przyjemnością, rozwojem zawodowym... Można pracować i być w ciąży... mieć dzieci.... bo dla mnie kobieta to nie tylko inkubator, pralka i kucharka.... To również człowiek z własnymi zaintereswaniami i ambicjami! pozdrawiam, mama 2ki dzieci;)

Gość ROR
ale my mowilysmy/lismy o sytuacji w kt sie ziezarna dobrze czuje

Gość ROR
"No ale czegoż oczekiwać po panience ledwie po zawodówce co nienawidzi swojej pracy i liczy tylko na dzieciaka zeby byc do konca zycia na utrzymaniu faceta. Nie mają pojęcia co to znaczy ODPOWIEDZIALNOSC za pracę ale i SATYSFAKCJA z niej. Jakby miały dobry zawód mogłyby wybrać taką pracę jaka im odpowiada i wtedy praca nawet w ciąży nie jest cieżarem! Jest przyjemnością, rozwojem zawodowym..." zmartwie Cie - znam takei samo postepowanie wsrod "wyedukowanych" lasek to znaczy skobczyly beznadziejne z pkt widzenia rynku pracy studia, nie byly na tyle inteligentne zeby znalezc dobra prace wiec znalazly bylejaka (zwykle tez maloplatna) a reszta jak u gory smutne ale prawdziwe

Gość do żal mi was oszustki
no wlasnie chyba sie okazuje ze ty masz zawodówkę o ile ją masz... jak nie podstawówkę że pracy nie możesz znaleźć,jak się ma wykształcenie to i się pracy znajdzie, jak się coś nie podoba to pod latarnię

Gość ROR
"jak wróciła to jej równo dajemy za leserstwo, gdzie my musiałyśmy za nią wykonywać ta pracę prze tyle miesięcy" tak - a ktos wczesniej napisal ze zatrudni sie pracowanika w zamian i po problemie - tak to wyglada w praktyce (jak opisala kolezanka/kolega kt zacytowalam powyzej)

Gość o maskara
jakie wy jesteście puste,żal. Wy chyba macie jakieś problemy, jakąs traumę? Gdyby było tak jak piszecie,że pracodawca boi się zatrudnić kobietę bo uważa że zajdzie w ciąże to chyba wszystkie baby zostały by pozwalniane z pracy i nikt by ich nie zatrudniał, a jakoś nie widze żeby tak było.... wiec co wy chrzanicie jak potłuczone. Porażka

Gość żal mi was oszustki
do pani która pisze do mnie - pomyliło ci sie coś od hormonków kochanie?:D gdzie ja napisałam że nie pracuje?;D mam zajebistą pracę, dobre stanowisko które sama wypracowałam;) żal nie?:) Byłam w ciąży 2 razy i rozumiem to że można czuć sie gorzej, mogą męczyć wymioty, nudności i miliony różnych dolegliwości. I rozumiem - od tego właśnie jest L4. Ale jest sporo lasek które czują sie dobrze ale wolą 9 miechów leżeć brzuchem do góry:) I takich nie trawie!

Ja poszlam na zwolnienie w 5 tygodniu. Bardzo wymiotowalam i do 16 tygodnia ciazy nie dalabym rady pracowac. Jestem pielegniarka i pracuje na ciezkim oddziale- neuroloicznym, przy chorych lezacych lub agresywnych i pobudzonych...do tego mamy chorych z patogenami alarmowymi np gronkowcem zlocistym lub paciorkowcami..ginekolog dal mi l4 po to bym unikala kontaktu z patogenami...a i tak sie okazalo ze takowy juz posiadalam. Teraz jestem w 20 t.c i czuje sie dobrze, moglabym wrocic do pracy jednak na poczatku z dyrekcji przyszlo pismo, ze zmiany tylko 8h, tylko dzienne, ciezary do max 2 kg...ograniczony kontakt z krwia..do dupy z taka pielegniarka.

Gość ROR ma
ma traumę do kobiet w ciązy, albo nie może miec dzieci albo poronila albo huj wie co:] heh pojebana ta osoba buahahahaha KOBIETY JAK ZOBACZYCIE DWIE KRESKI NA TEŚCIE TO JAZDA NA ZWOLNIENIE!!!!!!!!! NIECH TAKIE BABSZTYLE JAK ROR ZA WAS ROBIĄ!!!! hahahahaha

Gość JESTEM OSZUSTKA
OJEJ I CO TERAZ? chyba pójdę do więzienia?????? bo poszłam na zwolnienie w ciąży a mi nic nie dolegało??? ojejciu zaraz się popłaczą dziewczynki na tym forum,bo dupkę żal ściska:( trzeba było nie być głupią i iść na zwolnienie a nie teraz się wyżywacie:D

Gość ROR
traume do kobiet w ciazy hahaha;-) lubie z Wami rozmawiac bo sie tak latwo dajecie podpuszczac - a moze jestem mezczyzna?;-) lol

Dodam, ze szlag mnie trafia jak pomysle ze jeszcze tyle tygodni w domu,ale u nas wymaga sie deklaracji na poczatku ciazy, czy wroce czy zostane, po to byw krotkim czasie znalezc pielegniarke na zastepstwo, i nie oslabiac obsady zbyt dlugo. I KAZDA ma swoje stanowisko po powrocie nawet z wychowawczego. To bardzo duzy plus.

Gość żal mi was oszustki
Lenasl - no rozumiem w pełni! Sa zawodu w których niewskazana jest praca w ciąży. Mam przyjaciółkę laborantkę która uważała w pracy już jak się starała o ciążę a jak tylko zaszła to od razu l4. Ale w jej pracy i styczności z chemikaliami było to konieczne. do ROR ma - no popisałaś się "heh" ;/ no ależ czego oczekiwać po ludziach takich jak ty...

Gość ROR
"bo poszłam na zwolnienie w ciąży a mi nic nie dolegało??? ojejciu zaraz się popłaczą dziewczynki na tym forum,bo dupkę żal ściska trzeba było nie być głupią i iść na zwolnienie a nie teraz się wyżywacie" sciska oj sciska barzdo mocno ten zal;-) Moja Droga nie utozsamiaj slowa glupia z uczciwą, ok? nie martw sie 9 m-cy zwykle odpoczywaja laski z przecietnymi dochodami te z lepsza praca i wyzszymi zazwyczaj kwalifikacjami szybko by sie znudzily - taki juz Twoj los Biedulko;-)

Gość żal mi was oszustki
JESTEM OSZUSTKA OJEJ I CO TERAZ? chyba pójdę do więzienia?????? bo poszłam na zwolnienie w ciąży a mi nic nie dolegało??? ojejciu zaraz się popłaczą dziewczynki na tym forum,bo dupkę żal ściskatrzeba było nie być głupią i iść na zwolnienie a nie teraz się wyżywacie Zal dupe ściska?:D Ze nie siedze w domu? ZAWSZE mogę się np. zwolnić i siedzieć oglądając seriale całymi dniami, no rewelacyjne życie:) Tylko że ja wolę się uczyć, rozwijać, szkolić doskonalić, być wśród ludzi... Dla kogos szczytem marzen nie jest siedzenie w domu 9 miechów...