Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kierowcakierowcakierowca

jak przełamać strach..jazda autem...

Polecane posty

witam,mam taki problem prawo jazdy zdałam 2 lata temu za pierwszym razem, instruktorzy mnie chwalili jeździłam super, dobrze czułam się za kierownicą. Jednakże długo nie mogłam kupić auta i miałam ponad rok przerwy, po roku kupiłam sobie samochód i na nowo uczyłam się jeździć, kwestia paru jazd i znowu czułam się ok na ulicy aż do dnia wypadku. Nie było to nic poważnego, nic nikomu się nie stało, przód lekko skasowany, ok autko zrobione i znowu zaczęłam jeździć.. tylko, hmm... minęło 5 miesięcy od wypadku a ja mam ciągle jakąś blokadę, mam wyuczonych kilka tras które pokonuję codziennie, praca, jakieś centrum handlowe i dalej nie :( boję się nieznanych tras, boję się wyprzedzać, że zabłądzę itp,wcześniej tak nie miałam teraz ciągle panika. szkoda, bo wpisując do CV że mam prawko i auto czasem pracodawca wymaga żebym podjechała gdzieś itp a ja się po prostu boję, nie wiem czemu :( nie wiem czy da się z tym coś zrobić? aby pokonać tą barierę? by wsiąść w auto i podjechać tam gdzie się chce a nie tylko na trasy które znam na pamięć...

Gość Polly Power
znam Twoj problem. kiedys jezdzilam nawet jak nie musialam dla przyjemnosci, byl to relaks. odkad bralam udzial w stluczce i to jako pasazer jestem zestresowana i tez jezdze tylko po kilku znanych mi trasach, a najbardziej boje sie drog szybkiego ruchu. i takich warunkow zimowych jak dzis. i nie wiem jak temu zaradzic kurcze

ja też kiedys uwielbiałam jeździć, podwoziłam każdego gdzieś, nie bałam się nowych tras, jechałam sama do rodziny 500 km i luzik a teraz? na samą myśl aż drętwieję, zgubie się, będę miała stłuczkę bla bla.. panikuje strasznie jak mam wyprzedzić albo 'wbić ' się na jakiś pas, boję się o wszystko nie wiem skąd ta panika !!! a tak bardzo bym chciała znowu na spokojnie jeździć autkiem..niby mam auto a wszędzie pieszo :(

Gość testerka3
Hej Mam ogromną prośbę:) Jeżeli możesz mi pomóc to proszę wejdź na ten adres i się tylko zarejestruj. Nie musisz nawet podawać swoich prawdziwych danych jeżeli nie chcesz:) Tam wpisujesz tylko imię i nazwisko nic więcej. Zbieram punkty na nagrodę dla moich dzieci a mam ich troje i ciężko jest z kasą:( http://uwolnijmikolaja.pl/konkurs/5201 Będę ci bardzo wdzięczna i moje pociechy również:) Dziękuję za głosy Kinia Zajmie ci to tylko 15 sekund