Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Catherine7557

Zbicie torączki - PILNE !!!!

Polecane posty

Gość Catherine7557

Mam problem.. mianowicie od środy wieczora mam wysoką goraczke.. Środa - 39 , 1 stopni .. Czwartek rano - 38 .. Czwartek wieczór - 39 .. Piątek rano - 38 , 5 .. Byłam u lekarza ponieważ występują też inne objawy , ale kazała mi brać nurofen i leżeć .. problem w tym że mnie to parzy .. Mało tego sie dusze, drętwieją mi nogi , nie umiem się ruszać, czuje ostry ból w plecach .. Ciągle sie trzęse.. Czym mogę zbić tą gorączke ??

Gość Catherine7557
gorączki*

Gość bvzuftzdsdx
o Boze zadzwon moze po innego lekarza ?????????

Gość bvzuftzdsdx
zimne oklady,choc nigdy nie robilam,to chyba zimnymi recznikiami nogi okrecac...moze chlodny prysznic.?

Gość Catherine7557
Robie zimne okłady od wczoraj rana i nic :(

Gość heniutekk
Wstaw stopy do miski z chłodną wodą i polewaj nogi tą wodą od kolan w dół przez jakieś 15 - 20 minut. potem natychmiast pod kołdrę i zmierz temperaturę. Czasami uda się ją zbić w ten sposób o jeden stopień, a jeden stopień, to dużo. Mi aspiryna najbardziej zbija gorączkę. Ja się człowiek spoci, to temperatura się obniża. Znam to: Taka suchość i parzenie. Nawt nie da sie spać, bo skóra parzy. :( Nie pij nic gorącego. herbatka najlepiej taka w temperaturze ciała. Żadnego mleka. Żadnego ciężkiego jedzenia (najlepiej lekkie zupy, nie tłuste) Na czoło możesz kłaść mokre, zimne kompresy. Głównie łydki i stopy schłodź, a potem zawiń się w kołdrę. Małe dzieci, to zawija sie w mokre, zimne prześcieradła, więc myślę, że mogłabyś się oblać cała zimną wodą (taki błyskawiczny prysznic), szybciutko mocno się wytrzeć i od razu do łóżka. Spróbuj się spocić. Wtedy gorączka spada (przez parowanie skóry)

Gość heniutekk
Zamów wizytę domową.

Gość Catherine7557
Chwilowo nie jem nic , nie umiem przełukać , mam powiększone migdały i chore gardło .. :(

Gość heniutekk
Może Ty masz anginę? w takim wypadku bez antybiotyku nie ruszysz. Zmień lekarza.

Gość potwierdzam kup bez recepty
PYRALGINE super zbija temperature jezeli objawy tak dlugo sie utrzymuja idz jeszcze raz do lekarza a raczej wezwij go lub niech ktos Cie na pogotowie zawiezie, nie chce straszyc ale niedawno babka sie przekrecila wlasnie z podobnymi objawami..

Gość bukaa
Twoja lekarka to jakaś niepoważna osoba. 39 stopni dla dorosłej osoby to wysoka temperatura i przy dodatkowych objawach leczy cię nurofenem! Nie polecam zimnych kąpieli, bo dla organizmu to zbyt duża różnica temperatur. lepszy będzie prysznic w letniej wodzie ok. 36-37 stopni. Można też robić zimne okłady na brzuch. Niezbyt przyjemne, ale bardzo skuteczne. Niektórzy polecają zimny okład na kark, aby schłodzić krew dociarająca do mózgu, ale jest to zbyt mała powierzchnia, aby ochłodzić cały organizm. No i radziłabym jeszcze jedną wizytę u lekarza.