Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość veeeedia

I co w takiej sytuacji?

Polecane posty

Gość veeeedia

Miałam jakiś dziwny okres więc zrobiłam test ciążowy - wyszedł negatywny. Po okresie zrobiłam kolejny test - negatywny. Poszłąm do mojego ginekologa poprosić o badania krwi, ten mnie zbadał, zrobił usg i stwierdził że ciąży tu na pewno nie ma i sobie wymyslam głupoty. Dwa dni później się rozchorowałam, zapalenie oskrzeli i ponadto coś się już w płucach robiło. Dostałam antybiotyki które brałam przez kilka dni ale że nie przechodziło a nawet się pogorszyło to wylądowałam w szpitalu. I to właśnie później w szpitalu dowiedziałam się że jestem jednak w ciąży. Byłam na szpitalnym usg, wezwano ginekologa i ten określił ciążę na 11 tydzień. Boję się że te leki które przyjmowałam zaszkodzą dziecku i jestem zła na ginekologa że nie wykrył ciąży i że zbagatelizował moje słowa. Złożyć skargę?Nie wiem założyć przeciwko niemu sprawę?

Wszystko zależy. Szpital orzekł 11 tydzień ciąży a ile wcześniej byłaś u ginekologa?

Gość veeeedia
Byłam dokładnie 8 dni przed trafieniem do szpitala.

Możesz założyć sprawę ale tego typu procesy są raczej na przegranej. Musiałabyś zdobyć dokumentację od ginekologa (ma obowiązek wydać na żądanie) i skserować ją, by póxniej nie zaginęła w "niewyjaśnionych okolicznościach".

Gość veeeedia
No a skarga? Lekarz jest całkowicie bezkarny w takiej sytuacji?