Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KorneliaCK

jak często mylą się testy c iążowe? czy zdarzylo się ktorejś z Was

Polecane posty

Gość mnie test nigdy nie oszukał
dy byłam w ciąży pokazywał 2 kreski, a gdy nie, pokazywał jedną, ale zalezy w jakich okolicznosciach robiłaś test, bo ja najwcześniej w dniu spodziewanej @ i nigdy mnie nie oszukał

Zależy w którą stronę. Z zasady testy sie nie mylą, bo wykazują rzeczywistą obecność lub nadmiar hormonu hCG. Fałszywie negatywny będzie gdy zrobisz za wcześnie, gdy hCG nie jest produkowany w wystarczaącej ilości; gdy mocz jest zbyt rozrzedzony. Fałszywie pozytywny przy niektrych lekach hormonalnych (info o mozliwym wpływie na test widnieje zawsze na ulotce) oraz przy niektrych, rzadkich schorzeniach (silna niedoczynność tarczycy, nowotwory, cysty na jajnikach - choć to nie reguła - może wyjść wówczas fałszywie dodatni, ale nie musi).

Gość KorneliaCK
ost raz mialam okres 6 listopada ( 1dzień cyklu), dziś jest 18 grudnia a tu nic. robilam 2 testy wyszly negatywnie, po drodze... ok 1 grudnia mialam 2-4 dni plamienia, piersi mnie nie bola, troche brzuch, ale to nie jajniki!!! sluzu praktycznie nie mam,

Mnie test zrobiony w dniu sdziewanej miesiączki wyszedł negatywny a wszystko wskazywało na okres ale dalej go nie było, po tygodniu zrobiłam drugi i ta już były 2 kreseczki