Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niki4422

Samoocena w ciazy

Polecane posty

Gość niki4422

Dziewczyny !mam pytanie jak wy sie czujecie z nabytymi kilogramami?Ja bardzo ciesze sie na dziecko ale odkad tyje (to dopiero 5miesiac) czuje sie mniej atrakcyjna poprotu brzydka...i ogolnie dopada mnie jakas dolina gdy slysze z ust kolezanek :" O ale Ci sie przytylo !a co to bedzie w 9 miesiacu ?UU dziewczyno !" Co o tym myslicie?

Gość tequila82
Może to banalne co napiszę - ale miej to w głebokim poważaniu. 3 miesiące temu zaszłam w ciąże. Niestety poroniłam. Ale nie o tym chcialam pisac lecz..od 4 t.c. musialam lezec. Byłam przygotowana na to,ze dla dobra dziecka poleze te 9 miesiecy. Strach przed strata byl silniejszy od tego jak bede wygladac po 9 miesiacach "lezenia". Nie udalo sie. Ale wiem,ze jak kiedys uda mi sie ponownie "zajsc" w ciąże to mysli o wygladzie schowam gleboko..zreszta - po urodzeniu dziecka znajde w sobie sile by to wszystko zrzucic. Dlatego - przede wszystkim mysl by dziecko bylo zdrowe i nieczego mu nie brakowalo..bo strata..bardzo boli.

Gość malusienkaaaaaaaaaa
ja nie przejmowalam sie glupimi tekstami. Teraz jestem kilka mies po porodzie i jestem szczuplejsza niz przed ciaza :)

Gość malutka872
nie przejmuj sie najwazniejsze ze dobrze sie czujesz i dzidzius jest zdrowy .... znajdz slabe strony kolezanek i i m dogryzaj tez,nie zaluj sobie,albo ci zazdroszcza ciazy,albo same zapomnialy jak w niej wygladaly.....

Gość niki4422
No wlasnie one jeszcze nie byly w ciazy hmm moze rzeczywiscie zazdroszcza a ja mam tylko jakas mini depreche ciazowa..

Nie przejmuj się, koleżanki probuja sie dowartościować, bo zazdroszczą Ci, ze jesteś w ciąży.

Gość ja tam do szczupłych nigdy
nie należałam. na początku ciazy zrzuciłam kilka kilogramów, a teraz też jestem w 5 miesiacu, zaczynam jeśc jak smok, tyć jak dinozaur i zaokrąglać sie jak piłka:D ale ja sie z tego cieszę, bo wiemze moja dzidzia rozwija sie prawidłowo, ze tyję dla niej;) denerwuje mnie tylko moja cera i włosy bo się pogorszyły, ciągle mam jakieś wysypki, ale da sie przeżyć;)

Gość niki4422
Dlaczego tyje -bo rosnie we mnie dziecko !ok ale dodatkowe kg na nogach ,rekach ,wszedzie....!!!..ale wazne zeby bylo ok z dzidzia no wiem

Gość malutka872
mnie nie pytaja o sprawy wazne czyli jak sie czujesz jak dzidzius,tylko ilewazylam przedciaza a ile waze teraz.... bo wiekszosc moich kolezanek teraz jejst w ciazy i porownuja sobie wagi

A moze zatrzymuje Ci się woda w organiźmie? Dlatego tyjesz na nogach.

Gość niki4422
teguila82 bardzo wspolczuje straty! moje problemy przy Twoim wydaja sie bardzo blache!

Gość niki4422
lekarz pow mi ze niektore kobiety poprostu maja sklonnosc do tycia..zebym sie tylko oszczedzala ze slodkim..

A ja się nie przejmuję. Raz w życiu tyję bez stresu. Po rozwiązaniu to zrzucę i już. Wielkie mi halo. Jestem w ciąży więc tak czy siak będę wyglądała jak balon.

Ale przecież to, że rośnie w Tobie dziecko nie oznacza, że masz tyć. Tak naprawdę w ciązy nie musisz jeść za dwóch. Jeśłi nie masz kłopotów ze zdrowiem (tarczyca itp.) to nie musisz być gruba w ciąży. Co wiecej, nie jest zdrowo być grubą w ciąży bo to obciąża organizm. Może po prostu jedz bardziej z głową? A co do koleżanek- pewnie z racji tego, że w ciąży nie były nie wiedzą jak bardzo przewrażliwiona jest wtedy kobieta na punkcie swojego wyglądu.

Gość niki4422
wlasnie ze nie jem za dwoch tylko jestem w domku na zwolnieniu no i malo ruchu

niki- a czemu jestes w domku, jeśłi mozna spytać? A ruch jest naprawdę cholernie ważny, może zapisz się do szkoły rodzenia, tam są ćwiczenia dwa razy w tygodniu. Niestety poród to wielki wysiłek, lepiej być w formie:) Powodzenia!

Gość niki4422
Moja praca jest za ciezka dla kobiety w ciazy poprostu.