Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmarznięta na sopel

Czy u Was też jest tak zimno?

Polecane posty

Gość zmarznięta na sopel

Qwa! Mieszkamy w nowym bloku. Niby dobrze ocieplony. Okna plastikowe. Kaloryfery dają na ful. A tak zimno, że maskara. :( Mój 4 latek ma majtki, podkoszulek, rajstopy, koszulkę... na to dres polarowy i jęczy, że mu zimno. Siedzi pod kocem i oglądam TV. Mała dzidzia 8 miesięczna naubierana na cebulkę, śpi pod pierzyną. Przed spaniem rozebrałam ją ze dresów i swetra do rajstop, bodziaka z długim i bluzeczki i zapakowałam pod kołdrę puchową. Wczoraj się wieczorem wykąpałam i zanim zdążyłam wysuszyć włosy to pochodziłam chwilę po mieszkaniu z mokrą głową i dziś boli mnie gardło. Quwa! U sąsiadów to samo! :(

Wczoraj zamarzła mi zupa, która wyniosłam do przedpokoju.

Gość 222222
u mnie też jest zimno... brrr... włosy dzisiaj umyłam tuż przed pójściem do pracy, bo w pracy mam cieplej niż w domu :o no ale jadę na cały weekend do mojego męża, on ma cieplutko :)

Gość też mieszkam w nowym bloku
od lipca (blok oddany w kwietniu br.) i myślałam, że to u mnie jest zimno, ale ja nie grzeję od rana (ogrzewanie włączam tylko na noc) i w mieszkaniu jest 20,5 stopnia, ale masakry jeszcze nie ma;)

Gość niby wiem.
my sami sobie ogrzewamy.mamy od 18-21 stopni. z tym ze przyzwyczajona jestem do chlodniejszych temperatur a ogrzewamy do takiej ze wzgledu na maluszka. ale jak patrze na dwor ..brrr -10 opolskie

Gość u mnie goraco
dzieci w koszulkach bo grzejemy w centralnym na maxa. Wczoraj mieliśmy mały problemik bo piec się wyłączył i zna im się zorientowałam ze mi dupa zamarza to już było tak zimno, ze siedzieliśmy w kurtkach i pod kołdrą :D Ale przez noc znów się nagrzało i mamy saunę :D

U mnie też cieplutko - kaloryfer na 3(na 5 możliwych) i na gatkach latam. A blok wcale nie nowy. :)

ale, gdy wczoraj wieczorem temperatura spadła do 19 stopni, to było zimno jak dibli:O nie wiem jak można na codzień funkcjonować normalnie przy 18 stopniach:O byłam w polarze, a ręce i nogi po prostu skostniałe:O dla mnie odpowiednia temperatura, to 21.5-22 stopnie

pieprzowa--------> bo w starych blokach jest cieplej:) a to dlatego, że mury są już nagrzane, a tutaj potrzeba czasu by nowe się nagrzały;)

No jest super, mamy ślicznie ocieplone styropianem, co kilka lat odmalowywane, jesli jakiś dziciak popisze sprayem następnego dnia zamalowują to. Ładny i zadbany mamy blok, dbają o nas:) Zwłaszcza, jak teraz ocieplili z każdej strony, to aż za ciepło, połowa sąsiadów ma okna pootwierane w którymś z pokoi :)

u mnie w domu normalnie, czyli ok 18 stopni. kaloryfery rano rozkręciłam, ale ok 12 poskręcałam, bo ciepło się zrobiło. na noc mam pozakręcane bo nie lubę mieć ciepło w nocy (było jakieś 16-17 stopni więc akurat). a no i okno w kuchni zasze lekko uchylone. ubrany mam dres (niezbyt gruby) i nie marznę. synek biega w rajstopkach i bluzce, niezbyt ciepłej. ale na dworze bryyyyy rano -12 teraz -10 stopni, ale za to słońce i śnieg :) jak dla mnie do samego marca mogłoby tak być, no może max -7 w dzień :P uwielbiam taką pogodę :D