Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pseudonim ale nie artystyczny

Studniówka-kto nie był i nie żałuje lub żałuje ?

Polecane posty

Gość navelbina
Ja także nie byłam na swojej studniówce i nie żałuję, tak się tylko mówi, że ostatnia impreza razem itp...że przynosi szczęście na maturze ale to nie prawda, zwykłe przesądy. O dziwo ja problemu z klasą nie miałam, zawsze byliśmy zgrani i mimo, że minęło już dużo czasu i pokończyliśmy studia to cały czas do tej pory mamy kontakt, spotykamy się na mieście, imieniny, urodziny i inne tego typu imprezy. A na studniówkę nie poszłam, tylko i wyłącznie dlatego, że nie lubię takich imprez to raz, dwa jestem osobą bardzo nieśmiałą i mimo, iż miałam z kim iść to jednak wolałam zostać w domu, może sama świadomość tego nie była najlepsza, pamiętam jak dziś, wszyscy się szykowali na studniówkę, fryzjer, makijaż, sukienka a ja siedziałam w domu z miską popcornu i jakąś komedią. Uczucie nie tyle co nie przyjemne, ale smutne aczkolwiek da się przezyć a kiedy oglądam kasetę ze studniówki i widzę, jak co druga osoba do mikrofonu mnie pozdrawia to na prawde myślę sobie, że zrobiłam ok bo nic wbrew sobie i gdybym miała wybrać po raz drugi postąpiłabym tak samo. Co do autorki postu myślę, że jeśli nie masz dobrego kontaktu ze swoją klasą, to i zabawa nie będzie przednia choć z drugiej strony studniówka jest raz w życiu i nie wiadomo jak osobniki z Twej klasy się zachowają, może niechęć zniknie na kilka godzin, a Ty będziesz miała niezapomniany wieczór do końca życia ;-)

Nic na siłę, nie miałam ochoty iść na taki "szkolny bal" i udawać, jak się dobrze bawię, a ta cała gadka o wyjątkowości tego spędu jakoś do mnie nie trafiała. Nie żałowałam.

Gość sywekka2
ja bylam i powiem szczerze wiecej o tym gadania niz to warte, ogolnie nic specjlanego ... na pewno nie bde teog jakos szczegolnie wspominac ,studniowka nic dla mnie nie znaczyla....

Gość gość
nie byłam i jestem wręcz szczęśliwa, ze mnie ten sztuczny spektakl ominął, nie miałam zamiaru wciskać sie w jakąś kiczowatą kieckę i szpile i tańczyć przy beznadziejnej muzyce. to nie jest moja definicja dobrej zabawy, wszelkim studniówkom i potańcówkom mówię nie, to tortura :PP

Gość gość
Nie byłam bo po pierwsze koszta byly wysokie ( za wysokie dla mnie), po drugie i tak akurat nie mialam partnera ( a isc samemu jak wiesz ze wiekszosc bedzie z kims to glupio) po trzecie polowa mojej klasy zrobila to samo. Zrobilismy se ognisko w lesie. Bylo fajnie dopoki nas lesniczy nie zaskoczyl i ogniska nie zgasil i impra sie skonczyla . Czy zaluje? Troszke tak, jednak studniowka jest raz w zyciu ale nie rozpaczam nad tym.

Gość gość
Zależy jaki kto ma kontakt z ludźmi z klasy. Wiadomo, że jak ktoś jest wyśmiewany, albo praktycznie z nikim kontaktu nie utrzymuje, to nie będzie się dobrze bawił. Ja byłam na studniówce i nie żałuję. Kasy też nie, chociaż sama zarobiłam większą część w wakacje, mama mi tylko dołożyła na buty i fryzjera, a imprezę opłaciłam ze swoich i na kieckę też wystarczyło. Akurat u mnie nikt nikogo nie obgadywał odnoście wyglądu czy chłopaka, a gdyby nawet to miałabym to gdzieś. Ja byłam z kolegą, nie miałam akurat chłopaka, ale znamy się od podstawówki, więc wiedziałam, że będzie się zachowywał ok :) Gdybym nie poszła, na pewno bym żałowała, na imprezę do klubu można zawsze pójść, a na studniówkę nie, można do kogoś, ale to jednak nie byłaby już MOJA studniówka :)

Gość gość_gość
Nie byłam i nie żałuję , bo moja dawna klasa to Patologia , której tylko głupoty w głowie . Lepiej się uczyć i zdobywać wykształcenia niż po jakiś głupich imprezach latać . Wiem coś o tym .

Gość gość
nie byłam i nawet nie rozmyślałam nad tym nigdy. jakoś nie przemawiał do mnie argument że to raz w życiu. impreza jak impreza. zbyt droga jak dla mnie i nie warta zachodu.

Gość gość
Byłam i nie żaluję, ale miałam bardzo fajną, zżytą klasą. Fajnie się bawilam :-)

Gość Klaudia23qqs
Nie poszłam i nie żałuję. Z początku, gdy oglądałam nagrania ze szkolnych tańców, poloneza itd. to faktycznie, serducho mnie ścisnęło i pomyślałam, że ominęła mnie niezła zabawa. Aczkolwiek później zobaczyłam zdjęcia - okazało się, że przyszły osoby (jako goście), z którymi relacje miałam dość toksyczne, a poza tym chłopak, który mnie oczarował i myślałam, że zaprosi mnie na studniówkę okazało się, że zaprosił inną dziewczynę. I świetnie się z nią bawił patrząc na nagrania ;) Pamiętam, że oglądając te zdjęcia czułam ukłucie za ukłuciem w serduchu i dziękowałam Bogu, że jednak zdecydowałam się nie iść. Ale teraz minęło sporo czasu i to nie ma takiego znaczenia. Jeszcze będzie wiele okazji do dobrej zabawy, naprawdę. I każda będzie jedyna w swoim rodzaju ;)

Gość gość
Studniówka to impreza dla dziewczyn i chłopaków z partnerami "życiowymi" i faktycznie takie osoby mogą się tam czuć swobodnie. Reszta pójdzie z kolegami, kuzynami itp tylko po to aby nie iść samemu. W wielu przypadkach jest to na siłę a nie każdy rozumie, że są osoby 18/19 letnie, które nie chcą się jeszcze wiązać. Nie jestem imprezowym typem. Wytrzymałabym tam z godzinę i potem kombinowała jak wrócić a z jednej strony szkoda byłoby mi kasy ( taka bajka kosztuje). Mam koleżankę, która na tą okazję kupiła sobie specjalne pantafelki za 350 zł. Jeszcze koszty sukienki to już kompletna masakra.

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ona

Gość gość
ja nie poszłam bo nie miałam kasy i nie żałuję. wolałam wydać te pieniądze na coś innego. też mówili że będę żałować, że mi pożyczą - wcale nie żałuję.