Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wnikliwy pan obserwator swiata

dlaczego niektorzy maja nadmiar znajomych a inni nie maja do kogo sie odezwac?

Polecane posty

no wlasnie, pytanie jak w temacie...

Gość NIE MA NA SWIECIE OSOBY
ktora nie ma sie do kogo odezwac!!!! nie widzisz, gdzie jestes teraz?:D

mam na mysli realne grono znajomych. prawdziwych znajomych, z ktorymi utrzymujemy kontakty, a nie ludzi ktorym mowimy tylko 'czesc'.

jak ktos ma znajonych to ci znajomi tez maja znajomych i wszystko ssie mnozy, a jak sie jest sam to wadomo ze zera sie nie pomnozy

rozumiem, tlumaczysz następstwa. ale ja pytam o przyczyne. dlaczego niektorzy maja malo albo wcale nie maja znajomych?

Gość nie każdy lubi rozmawiać ciągl
e o pierdołach, a niestety często tak wyglądają rozmowy ze znajomymi, są ludzie którzy bardzo rozważnie dobierają sobie znajomych i dlatego mają ich mało, a są i tacy (np. ja) którzy nie nudzą się sami ze sobą, mają swoje hobby, umieją zorganizować swój czas tak , że nie odczuwają potrzeby bliższego kontaktu z innymi, bądź nie wierzą w prawdziwą przyjaźń (z jakichś względów) i nie angażują się w bliższe relacje.

Gość
każdy ma na co sobie "zapracował" ;)

Gość agata------
nie każdy lubi rozmawiać ciągl pierdolisz glupoty;) czlowiek to zwierze stadne;)

Gość bo znajomi to nie rzeczy
ani nie pokemony do zbierania tylko ludzie.

Gość
na samotność przeważnie pracuje się przez całe życie :) osoby użalające się, że "nikt ichnie lubi, nie rozumie" etc., przeważnie nie lubią samych siebie, a postawa względem innych, któą reprezentują, skutecznie zniechęca ludzi do kontaktu z nimi... tak uważam

ale po prostu niektorzy ludzie nie maja w sobie 'tego czegos' co by powodowalo ze inni chca z nimi gadac. mysle ze ludzie wola gadac z atrakcyjniejszymi fizycznie, nawet jesli sa sparowani to i tak wola pogadac z atrakcyjnym/atrakcyjna fizycznie. jest cos w tym, prawda?

Gość wrzuc na luz niski

Gość ja ciężko nawiązuje kontakty
ale tylko tak poczatkowo bo jak juz się rozkręcę to jestem w stanie utrzymać znajomość. Ale też zawsze potrafiłam się trzymac osób którzy dobrze nawiązują kontakty i przez to nawiązywać nowe znajomości. w szkole podstawowej trzymałam się osób z którymi siedziałam w ławce dzięki temu poznałam moją najlepsza kumpele co miałam z nią trochę wspólnego i dzięki której poznałam trochę osób. Na studiach z kolei jedna dziewczyna poprosiłą mnie o notatki potem o pomoc, potem jeden kolega mnie poprosił o zadania z matmy potem drugi i dzięki nim poznałam mojego obecnego męża i jeszcze parę osób których po takim czasie mozna nazwać najlepszymi przyjaciółmi i tak to się kręci. Męża mam teraz niezwykle towarzyskiego.

Gość a ja wiem ze jesli
sam nie podtrzymujesz swoich znajomosci bo lubisz cisze wokol siebie, to i inni beda mysleli, ze tak lubisz i w koncu zostawia cie w spokoju. ze znajomymi jest tak, ze milczenie nie poplaca. ono jest "zlotem", ktore juz w mitologii powodowalo niejeden spor.. widocznie polknales go za duzo i na efekty juz nie musisz czekac. znajomi sami zrozumieli, ze narcyzm, ktory w tobie tkwi, jest dla nich nie do zniesiena. ja mam wielu znajomych ale zerwalam kontakty z tymi, ktorzy ich ze mna nie utrzymywali bo nie potrafili wysilic sie na rozmowy lub byli to tacy, ktorzy zbyt lubili siebie aby zrozumiec mnie. i tak bywa.

Gość usiamalusia
a ja zerwałam z tymi, którzy zawsze tylko ode mnie czegoś żądali albo oczekiwali. np.z jedna taka, która pożyczała na okrągło ode mnie pieniądze i ich nie oddawała w terminie albo byłam jej potrzebna do tego, żeby jej wysłuchać, nią się zająć bo jest biedna, z depresją i nieszczęśliwa, a mnie miała tak naprawdę gdzieś. w naturze swojej miała jedynie obgadywanie innych i nie wysiliła się nigdy, żeby zrozumieć innych. zerwałam z nią i nie utrzymuje kontaktów, tym bardziej, że nigdy na nią nie mogłam liczyć. nie jestem masochistką, żeby utrzymywać taki kontakt :P

Gość ...ooooo../
ludzie, czy wy na prawde wierzycie w przyjaźń, cz w ogóle jakiekolwiek bezinteresowne relacje z obcymi ludźmi? Zastanówcie się może dlaczego wasi znajomi trzymają z wami kontakt, co mają w tym za intere? czy tak naprawdę życzą wam dobrze itp.