Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zajrzałam bo

rewelacyjny początek ślubu

Polecane posty

Gość I am so sorry for you
nie no interesujace ale takie rzeczy tylko w usa

Gość a może jeszcze
Indianie z tomahawkami, szaman odprawiający obrząd przyzywania duchów i tańczące hamarykańskie tresowane wiewiórki w różowych spódniczkach??? no sorry, jak podobają się komuś takie cyrki, to nich sobie urządzi ślub cywilny pod chmurką w towarzystwie słowiańskich boginek, ale w kościele katolickim miejmy troszkę choć szacunku do sfery sacrum!!! Jak ktoś bierze ślub kościelny tylko dlatego że "to ładniej wygląda", to pewnych zasad przestrzegać trzeba, a nie urzadzać diesneyowską szopkę.

Gość sama bym tak nie chciała
Wolałabym królewską suknię, organy i chóry śpiewające Ave Maria. Dostojnie i poważnie. Wzniośle. Gdybym miała wybierać, chciałabym brać ślub jak królowa, a nie z przymrużeniem oka. Ale doceniam to, co zrobili ci na filmiku. Szczególnie zabawny wdzięk tego układu tanecznego i tancerzy. Nawet grubasy tańyczyły super ;)

O dżizasssss... jak bym nie chciała takiego cyrku...ale nie jestem z " Hameryki ":P

taaa ten filmik już był na kafe to tylko zjechali każdego od ciemnogrodu, staroświeckiego wychowania, moherów itd tych którym to się nie spodobało .... i mi się nie podoba. Nie lubię szopek. Kościół traktuję z powagą a nie żeby robić z niego dyskotekę. Ale jak widać zalała fala amerykańskich, angielskich i guzik wie jeszcze jakich zwyczajów a raczej może mody ... :O

Gość mnie sie nie podoba
co innego takie wejście np. na salę weselną albo do USC - chociaż i tam powaga dla państwa obowiazuje. Dla mnie to szopka i przerost formy nad treścią.

Gość ślepe wrony
nie widzicie, ze to nie katolicki kościół, bo babka udziela ślubu? myślenie nie boli...

chyba pomylili kolejnosc - wesele ma byc po ślubie:). Jak dla mnie to żenada. Troche powagi w kościele i w takim momencie. Potem jak ci w małżenstwie nie bedzie sie ukladac to powiesz do meza ze przeciez przysiegal, a on odpowie ze przeciez ten slub to byla farsa:)

Gość parasolka25
to wideo jest niesamowite. Ja też bym chciała taki początke ślubu. Bez przesady z tą powagą. Z takiej chwili trzeba się cieszyć a nie płakać...brawo.super filmik

Gość nie wiem dlaczego w kosciele
ma byc smiertelnie powaznie ( czytaj - ponuro). W KK zero poczucia humoru, miny cierpietnicze- czy to nakaz z nieba? Nie sadzę. Kto powiedział,ze akurat ma byc dostojnie? Bóg? Ze bez usmiechu lepiej? madrzej? Szlachetniej?

Gość bo ludzie tu lubia maski..
slub to jeden z jaszczesliwszych dni w zyciu...dlaczego nie cieszyc sie od samego poatku...niby obraza kosciola itd..to samo mozna byloby powiedziec o pannach ktore decyduja sie na biala suknie - znak czystosci itd, ale ile panien dziewicami jest?to jest dwulicowosc i zaklamanie . zadna krzywda zadnemu bogu sie nie dzieje jesli w kosciele sie jest szczesliwym i sie to pokazuje

Gość parasolka25
poważnie to ma być na pogrzebie a nie na weselu czy ślubie.przecież to radosna chwila

Gość w twoim przypadku
wesele - tak ale nie ślub! nie jestem wierząca ale mnie to zniesmaczyło. To ma być ceremonia, obrządek a nie balety;/

Gość parasolka25
ale to naprawdę musieliby wszyscy byc na luzie zeby to zrozumiec i zeby takie coś się udało.niestety w Polsce sie nie da...

Gość parasolka25
no co ?przecież Bóg kazał się cieszyć a nie płakać...więc oni się cieszą a w Polsce to wszyscy słuchają już nie powiem kogo...

Gość w twoim przypadku
no ale nie uważasz ze jakiś szacunek sie należy? Oni jako osoby wierzące (ktoś zauważył że nie są katolikami - a czy to ważne czy są protestantami, zielonoświątkowcami czy kimkolwiek innym) powinny szanowac swoją wiarę i swojego Boga a nie kręcić dupskiem w kościele. Przecież po to jest wesele żeby tańczyć, bawić się, cieszyć. Slub to uroczystość, obrządek, poważna sprawa.

Gość przeciez nie gołym dupskiem
kręcą. I nie obrazaja nikogo, po prostu sie cieszą. KTO powiedział,ze slub ma byc POWAZNY? ma byc radosny, jesli cokolowiek wywołuje usmiech, to przeciez dobrze

Gość w twoim przypadku
mi wystarczyła obecność męża do uśmiechu... Kto ustala że ślub ma być taki a nie inny? Chyba kościół na logikę, nie? Nie pasują ci zasady kościoła to po co w nim bierzesz ślub? A kto powiedział że nie można tanczyć na mszach i chodzić na rękach gdy się idzie do komuni? nie uważasz że pewne rzeczy "nie pasują"?

Gość bo wielu Polakow
to po prostu tak zacofanych jest...nie rozumie ze zycie moze byc lepsze, radosniejsze...a co ma szacunek do tanczenia i radosci? idzcie posmecic do kosciola w niedziele...kraj ponurych i szarych ludzi...optymizmu troche, radosci z zycia a nie tylko narzekanie...

Gość w twoim przypadku
narzekanie... lol co ma narzekanie do szacunku? niech ktoś wstanie na twoim ślubie i zatrąbi radośnie na trąbce np bo w koncu sie cieszy:)

Gość Polska to kraj
katolicki i ludzie nie rozumieja ze religia moze przyniesc ludziom radosc, zadnego otwarcia na inne religie, kultury innych ludzi...zalosne

Gość w twoim przypadku
a ty co nie Polak?:) lubisz robić do własnego gniazda?:P BTW - nie jestem katolikiem

Gość Operation Ground and Pound
Nie rozumim dlaczego uważacie, że to brak szacunku? Dlaczego niby okazywanie radości w ten sposób miałoby być brakiem szacunku? Co jest złego w tańcu i muzyce? Przecież nie tańczą na golasa na rurze :O Ja rozumiem, że są ludzie, którzy wolą przeżyć tą ceremonię poważnie i szanuje ich zdanie. Każdy lubi co inngo. Uważam, że każda chwila tego dnia ma prawo być na maksa radosna, nie tylko samo wesele :) Mnie osobiście bardzo się to podoba :) Mnie też rozsadza energia jak się z czegoś ciesze :D A niech ktos wstanie i zatrąbi jeśli będzie się aż tak szczęśliwy :D

Gość do w twoim przypadku
slubu koscielnego nie biore, bo nie jestem chrzescijanka, ale tam gdzie mam nadzieje ze ludzie beda radosni, i niech sobie trobia jesli tak chca pokazac radosc...ponuraki...

Gość Polska to kraj
jestem Polka ale jestem otwarta na ludzi, na ZYCIE, i jak jestem radosna to to pokazuje, i staram sie bym radosna kiedy tylko sie da...do swojego gniazda robie?zal ludzi i tego zacofania...

Gość w twoim przypadku
no to wejdz na rękach i super;) co kto lubi. Dla mnie ważny jest sam ślub, ceremonia, a nie to żeby jakiś cyrk sobie urządzić. no i większość ludzi jest szcześliwych z samego faktu slubu... a nie z błazenady którą urządza

Gość w twoim przypadku
tzn jestem zacofana bo nie popieram twojego zdania?:D no żallll :D

Gość Polska to kraj
zacofana bo nie jestes otwarta na inne kultury zwyczaje, religie itd tylko jeden sposob dla Ciebie istnieje...a ludzi w kazdym kraju sa inni...ale jesli nie takie co tradycyjnie Polskie to niedobre..