Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zlaaalza

pomocy!

Polecane posty

Gość zlaaalza

wiem, ze to nie tu powinnam pisac ae nigdzie indziej nie odpisuja... sory za zasmiecenie z gory :) problem moze blahy, albo moze i nie. na wewnetrznej stronie ust zrobila mi sie mala, biala krosteczka. Zastanawiam sie czy to opryszczka? bylam przed chwila w aptece i babka powiedziala mi ze to moze byc afta. Nie czulam zadnego swedzenia w tym miejscu co jest ponoc pierwszym objawem. Kurde, tyle swinstw juz przechodzilam, ze chociaz to moglo mnie oszczedzic. Mial ktos z was opryszczke? jak wyglada ten pecherzyk, ktory robi sie w drugiej fazie opryszczki?

nie przejmuj sie.Afta to nic.Czesto po antybiotykach sie robia.Niektorym po alkoholu.Uzyj srodka z apteki i nie zaprzataj sobie wiecej tym glowy.

Gość zlaaalza
dzieki :) gorzej jesli to nie afta a opryszczka :(

Ja miałam opryszczkę kiedyś, ale też nie zauważyłam wcześniejszych objawów...

na opryszczke moze byc Zovirax.Ale to wtedy jak dopiero sie tworzy.Zaczyna sie to wlasnie swedzniem.I wtedy daje sie krem.Pozniej juz i tak jest pozno.Opryszczka nie leczona tez mija.Zbyt sie martwisz.Na afte i na opryszczke sie nie umiera.Wyzyjesz .

Gość zlaaalza
ciekawe jak bede wygladac jutro...

Gość zlaaalza
wiem, wiem hehe. Moze troche przezywam, ale juz tyle swinstw mialam na twarzy, zawsze mnie cosszpecilo, a teraz kiedy jest juz w mikare ok znowu cos nowego atakuje :/

Afty pojawiają się często przed przeziębieniami lub wtedy, gdy organizm jest osłabiony (brak mu witamin itp). Na to dobry jest aftin lub sachol :) Goi się około 5-7 dni :)

Gość zlaaalza
wolalabym zeby to byla afta chyba heh. Tylko ze nie potrafie rozpoznac co to jest...

Gość zlaaalza
no wlasnie nie. na początku myslalam, ze to zwykly pryszcz - ale pomyslalam sobie chwilka - w takim miejscu?! heh. to jest jakby na granicy czesci zewnetrznej i wewnetrznej ust, taka krosteczka - albo pecherzyk - sama nie wiem :(

Gość zlaaalza
no wlasnie nie. na początku myslalam, ze to zwykly pryszcz - ale pomyslalam sobie chwilka - w takim miejscu?! heh. to jest jakby na granicy czesci zewnetrznej i wewnetrznej ust, taka krosteczka - albo pecherzyk - sama nie wiem :(

Gość zlaaalza
no wlasnie nie. to taka jakby krosteczka - na poczatku myslalam, ze zwykly pryszcz, no ale pomyslalam sobie w takim miejscu?! krosteczka, czy babelek, czy pecherzyk... sama nie wiem :( i jest jakby na granicy zewnetrznej i wewnetrznej granicy ust...

Gość zlaaalza
sorki, cos mi sie komputer zacina

Gość zlaaalza
smaruje to na wszelki wypadek caly czas mascia na opryszczke, a najgorsze jest to, ze kiedy zamkne usta to 'to cos' styka sie z dolna warga wiec siedze jak idiotka z otwaryymi ustami haha zeby masc sie wchlonela.....haha

Gość zlaaalza
dziekuje Ci za pomoc :) po umiejscowieniu tego moglabym podejrzewac, ze to owrzodzenie, a po wygladzie, ze opryszczka... wiec juz nie wiem:(