Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lorrie

Przerost błony śluzowej macicy

Polecane posty

Lideuszko,a więc tak. PYtałam lekarza o to od ile mogłam to nosić w sobie i lekarz powiedział,że to mogło być od wielu,wielu lat!! Z jego gadki wywnioskowałam,że mogło to być nawet od pierwszysch miesiączek!!! Po histeroskopii lekarz przyszedł i powiedział,że to niewątpliwie blokowało zagnieżdżenie zarodka,tym bardziej,że moje endometrium było całkowicie wypełnione polipami.Porównał to do wkładki domacicznej,która hamuje zagnieżdżenie!! Lideuszko oczywiście,że mam szansę,bo lekarz mi wszystko wyczyścił,nie miałam żadnych innych zmian ani zrostów,więc jest ok. To mój 3 cykl starań po histero,więc zobaczymy. Biorę w 2 fazie cyklu Duphaston,gdyż niestety mam taką urodę,że u mnie endometrium urosło już po 20 dniach od operacji... Jesli mogę Ci coś zasugerować nie idz na łyżeczkowanie,a na histeroskopię-możesz po tym pierwszysm mieć zrosty,bo to bardzo przestarzała i niedokładna metoda;) BUziaki i głowa do góry!

Katarynko, jestem po histeroskopii. Dziś właśnie miałam zabieg. Sam zabieg nic nie bolał, dostałam głupiego jasia o odpłynęłam w miły niebyt ...ale znaleźli i wycieli mi aż 3 polipy! Myślisz, ze powinnam się bać wyniku histopatologicznego ??

Gość strapiona
WITAM STRASZNIE SIĘ BOJĘ BO MAM DUŻY PRZEROST I MOJA GIN. KAZAŁA POCZEKAĆ DO MIESIĄCZKI I PO NIEJ USG ZEBY ZOBACZYĆ ILE SIĘ ZŁUSZCZYŁO I NASTEPNIE DALEJ NIE WIEM CO PLANUJE . BARDZO SIE BOJE

Gość sklpspd
Nie boj sie zabiegu! tez jak dziewczyny wyzej to mialam..musisz isc do lekarza po miesiaczce,bo przed to normalne,ze jest endometrium grube!!!! jesli okaze sie przerost,to po prostu bedziesz musiala miec histeroskopie!to nic strasznego-krotki zabieg:) Aha ja tez uwazam,ze lepiej isc na histeroskopie niz lyzeczkowanie,bo to 2 to stara i nietrafna metoda!

witam we wrześniu miałam usuwanego polipa na macicy ,wynik z badania histipatologicznego -polip.w stycznu zdecydowałam się na tabletki anty z powodu obfitych miesiączek,jak zaczełam je brać to miałam okres 20 dni ,dziś byłam na usg dopochwowym i lekarz powiedział że mam duże endometrium 14 mm, w 19 dniu cyklu ,podaczas miesiaczki mam przyjść to pobierze to endometrium ,tak się boję może to rak POMOCY

Gość o-k-r-u-s-z--k-a-a
Witam serdecznie. Moja mama miała usuwane polipy, a właściwie jednego małego jak powiedziała pielęgniarka. Dostała narkozę co źle przeszła, kilka dni była jak to się mówi "od siebie",wczoraj odebrała wynik histop. i wyszło: 1)Fragmenty szyjki macicy normalne. 2)Przerost prosty błony śluzowej macicy. Lekarz jej po krótce powiedział ze przez 3 miesiące będzie brać jakieś hormony, a potem znowu skrobanka. Powiedzcie co o tym myślicie? Mama ma 43 lata, 3 dzieci.

Gość pacus
Ja też miałam usuanego polipa (post wyżej )ale hormonów nie brałam ,teraz po pół roku mam przerost endometrium ,zastanaiam się czy lekarka podczas zabiego nie widziała tego endo i go nie usunęła .My kobitki to mamy za soje ,ja już jestem w stresie ,bo miałam pobrane do badania to endo ,pozdrawiam

Gość imortal3
Mam pytanie od roku nie mialam miesiaczki mam 50 lat wczesniej przechodzilam takie objawy ktore wskazywaly na to ze przechodze menopauze bardzo sie martwie moze ktos z was mial taki problem.

Gość Annna Joannna
Jaka jest różnica między tą histerioskopią a łyżeczkowaniem ? Bo mnie lekarz powiedział, że będę miała łyżeczkowanie. Czy mogę to powiedzieć lekarzowi, że wolę właśnie to polecane przez Was histerioskopię, i nie obrazi się, że podważam jego kompetencję ? ...

Gość gość
właśnie za parę dni czeka mnie zabieg bardzo się boję .........

Gość gość
Wczoraj byłam u ginekologa, żeby zrobić usg, gdyz pol roku temu mialam torbiel jajnika i chcialam sie upewnic czy wszystko ok. Okazało się, że mam przerost błony słuzowej macicy, której grubosc wynosi 1,9mm. Lekarz powiedział, że torbieli w tej chwili nie ma, ale za 10 dni znów mogą być. "Masakra z tą błoną, jest olbrzymia". Przepisał mi Duphaston i witaminy. Tylko obawaim się trochę brania tych hormonów :c. Iga, 15 lat.

Gość gość
1,9cm*, nie milimetra, przepraszam.

Gość malinowa gruszka
witam być może są tu jakieś dziewczyny które aktualnie zmagają się z przerostem endometrium?

Gość Gość Aneta

Witam .Jestem po zabiegu histeroskopi 3-cia miesiączka nadal obfita ze skrzepami , czy tak powinno być?