Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Katrrrrrina85

Spowiedz...

Polecane posty

Gość Katrrrrrina85

Musze isc dzisiaj do spowiedzi wyspowiadac sie z tego ze wspolzylam i bralam tabletki i sie boje ze ksiadz mi nie da rozgrzeszenia.

Gość ja tez musze
ale nie powiem wszystkiego zboczencowi

Gość bleeeeede19080
jak mu zrobisz male fiku miku z frendzlem..to na bank da..!!!!

Gość Do spowiedzi nikt nie zmusza
Spowiedź jest dla wierzących. Jak ktoś jest niewierzący to po co idzie do spowiedzi? Jak ma odwagę zaprzeczać istnieniu Boga, to niech ma odwagę powiedzieć to głośno!!!

Gość Katrrrrrina85
Ale smieszne :|

a ideą spowiedzi jest też szczery (!!!) żal za grzechy. Po co iść do spowiedzi jak się nie żałuje za grzechy??? To własnie jest dewocja - wiara tylko na pokaz!!!

Gość Katrrrrrina85
Bog mi wybaczy, a ksiadz niekoniecznie musi.

Gość Pawwwliczka_Pl
Kurcze, ciezko mi to zaaceptowac ze seks przedmalzenski i antykoncpcja to grzech, szczegolnie to 2. Wszystko jest dla ludzi. Wierze w Boga, ale w tych czasach ciezko przetrwac, byc w zwiazku np 5 lat bez seksu.

To chyba nie rozumiesz i nigdy nie słuchałaś dokładnie: „Którym odpuścicie grzechy, są im odpuszczone, a którym zatrzymacie, są im zatrzymane” (J 20, 23). To powiedział Chrystus ustanawiając kapłaństwo

Gość gty2
nikt nie MUSI chodzic do spowiedzi

Po co chodzić do spowiedzi i tłumaczyc się obcemu facetowi z tego co sie robi. Toż to jest kur­wa bez sensu zważając że za chwile robi sie to samo a potem znowu spowiedź i tak w kólko . . . a w to że ktoś żałuje zajebistego seksu to już napewno nie uwierzę

Dewocja to postawa ... zwracania szczególnej uwagi na zachowania rytualne (często przy zaniedbywaniu duchowości wewnętrznej; na pokaz). I to właśnie jest najgorsze. Wszystko na pokaz. Ślub kościelny bo ma piękna oprawę, chrzciny bo można zrobić zjazd rodzinny i będą prezenty, itd... Może Ci co nie wierzą w Boga, albo mają poważne wątpliwości przestaną udawać. Niech mają odwagę powiedzieć - nie wezmą ślubu kościelnego, bo on jest dla wierzących i raz na całe życie!!!

Słuchając w telewizji "wyczyny" duszpasterzy jakos nie umiał bym iśc do takiego barana i mu sie tłumaczyc co, jak i kiedy . . . Zwłaszcza, że oni wieksze grzechy robia pod osłoną sutanny niż my. A skoro bozia jest taka mądra że wszystko wie i widzi to nie potrzeba żadnych pośredników

Gość nie ma co wchodzić
w dyskusje ideologiczne bo to do niczego nie doprowadzi osoba wierząca wie, że warunkiem dobrej spowiedzi jest żal za grzechy, księdzu możesz nakłamać i powiedzieć byle co, ale będziesz wiedzieć, że żalu za grzechy nie było, więc spowiedź jest nieważna jak nie żałujesz, nie idziesz do spowiedzi, proste, nikt nie zmusza ale lepiej być hipokrytą, żeby ciocia i wujo nie kwękali że w święta do komunii nie poszlaś

Gość klklklklklkl
Ja nie chodze o spowiedz bo dla mnie jest to żałosne i niepotrzebne, ale z biegiem czasu to zawazylam.

Wiara jak sama nazwa wskazuje znaczy, że wierzę Jeśli mam wątpliwości to nie wierzę...i już A co do napisanie 400 lat później to jest półprawda - ok 400 lat po narodzeniu Chrystusa, powstała Biblia, jako usystematyzowany zbiór. Same ewngelie były pisane kilka lat przez naocznych świadków...

Ja przestałem chodzic kiedy zauważyłem że po pierwsze nie żałuję a po drugie postanowienia poprawy na pewno nie bedzie a wręcz przeciwnie. Śmieszą mnie ci co sie spowiadaja a potem robia to samo i znów ida do spowiedzi - i to komu sie spowiadaja? Facetowi który równie dobrze mógł byc wczoraj na kur­wach

Gość ula_ulalala
wierze w boga, dlatego chce przyjmowac cialo chrystusa podczas mszy swietej ale nie wierze zbytnio w spowiedz. Jest bo jest, dla zasady.

Bardzo ciekawe są te uogólnienia: Jeśli jeden ksiądz (a są ich dziesiątki tysięcy) był zboczony to znaczy, że wszyscy są zboczeni? To tak jakby powiedzieć, że jeden krakus coś ukradł, to wszyscy mieszkańcy krakowa są złodziejami. To tak jakby powiedzieć, że jedeń warszawiak był w SB to wszyscy mieszkańcy warszawy powyżej 25 roku zycia są byłymi SB-ekami To tak jakby jakis poznaniak onaanizował się w miejscu publicznym to znaczy, że wszyscy poznaniacy sa onanistami!!! Smieszne i niepowazne są takie uogolnienia!!!

Gość ula_ulalala
Zgadzam sie, uogolnienie nie jest dobre, jednak idac do spowiedzi do ksiedza nie wiemy czy nie ma on' 2 twarzy'

Ni będe sie tłumaczył facetowi, który uciekł w "kiecke" bo mu sie uczciwie nie chciało pracować

Gość najgorsze to są dohtorki
A mnie najbardziej wk......ia (sama się ocenzurowałam) dualizm postaw i używanie słow, których się nie rozumie. Np. dewocja - która jest określeniem religijności na pokaż, a używa się jej jako określenia pobożnych ludzi. A zgodnie ze znaczeniem tego słowa dewotami są w większości młodzi ludzie, którzy nie wierzą, a chodzą do kościoła, biorą ślub kościelny, ...itd. TO WŁAŚNIE JEST DEWOCJA !!! Właśnie podwójna moralność, relatywizm postaw jest największą zarazą jaka trapi polskie społeczeństwo - to jest przerażające!!!

Gość Karrrrrrrina
To da mi ksiadz rozgrzeszenie? :)

powiedz poprostu spałam z chłowpakiem a nie np. uprawiałam seks...i wymieniaj dalej grzechy, moze nie usłyszy:P

Gość o rozgrzeszenie musisz
poprosić spowiednika!!! My cię rozgrzeszamy!!! Ale to chyba nie jest ważne, bo nikt tu święty nie jest..;-)

Gość a żałujesz że uprawiałaś
seks z chłopakiem i brałaś tabletki anty? nie masz zamiaru dalej tego robić? jeśli nie, to nawet jeśli dostaniesz rozgrzeszenie to spowiedź będzie nieważna a komunia którą potem przyjmiesz będzie świętokradztwem. Więc w takim przypadku lepiej w ogóle się nie spowiadać i nie przystępować do komunii.

Gość czym jest spowiedz
Gdy ten człowiek przyjmuje swego Pana i prosi o przebaczenie swoich grzechów, dzieje się coś niesłychanego, co trudno wyjaśnić: Pan błyskawicznie zabiera tę duszę do miejsca, gdzie sprawowana jest Msza święta i ów człowiek przyjmuje wiatyk. To mistyczna komunia. Bowiem tylko ten, kto otrzymuje Ciało i Krew Pana, może wejść do Nieba. To tajemnicza łaska, którą dał Bóg naszemu Kościołowi. Tak wielu jest ludzi, którzy klną na Kościół. Jednakże tylko w Kościele Katolickim możemy znaleźć zbawienie. Ci umierający mogą wówczas dostąpić zbawienia, idą do Czyśćca, ale są uratowani. Tam nadal czerpią łaskę z Eucharystii. Dlatego też diabeł tak bardzo nienawidzi kapłanów. Dopóki są księża, dopóty chleb i wino są przemieniane. Z tego względu naszym obowiązkiem jest modlić się wiele za księży, gdyż demon atakuje ich nieprzerwanie.Wiecie, czym jest konfesjonał? To wanna, kąpiel dla duszy. Nie kąpiel z mydłem i wodą, a z Krwią Chrystusa: Gdy dusza jakiegoś człowieka stała się wskutek grzechu brudna i czarna, może on ją obmyć Krwią Chrystusa podczas spowiedzi. Ponadto zrywane są pęta, którymi szatan związał nas ze sobą. Stąd logiczną rzeczą jest, że diabeł najbardziej nienawidzi kapłanów i chce ich doprowadzić do upadku. Nawet ci kapłani, którzy sami są wielkimi grzesznikami, mają moc odpuszczania grzechów, jak i ważnego szafowania każdym sakramentem. Pan ukazał mi, jak to się dzieje. A dzieje się to w Ranie Jego Serca. Są rzeczy, które przekraczają ludzkie pojęcie, ale to duchowa rzeczywistość. Przez tę Ranę Pana dusza wznosi się do Boskiego wymiaru, wznosi się do Miłosierdzia Bożego, do bram Bożego Miłosierdzia; dusza wznosi się i oczyszczana jest w Sercu Wiecznego Arcykapłana Najświętszą Krwią Krzyża. Objawienia - Catalina Rivas - Tajemnica Spowiedzi http://piotrnatanek.pl/objawienia/169-objawienia-catalina-rivas-tajemnica-spowiedzi

Gość Katrrrrrina85 a kto cię zmusza
Nie chcesz nie idziesz i już!!!

Gość człowiek nie jest w stanie
pojąć zamysłów Boga, tak jak mrówka, która chodzi po grzbiecie słonia, nie jest w stanie zrozumieć zamiarów słonia, a nawet dokąd on zamierza iść. Mrówka może mieć tylko świadomość istnienia słonia.