Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

straszny_kocur

ważność maści robionej na zamówienie

Polecane posty

czy ktoś się orientuje jak długo mogę używać maści zrobionej dla niemowlaka na problemy skórne?? Maść nie zawiera antybiotyku (w skladzie jest witamina A, kwas salicylowy - jeśli dobrze tłumaczę, parafina, hydrocotisoni?, hescobasa?). W aptece powiedzieli mi, że jak bez antybiotyku to można spokojnie używać przez jakiś czas. Ale jaki czas?

Gość sklipowa
down

Gość tez mam taką maść i też jestem
ciekawa

Gość Sprawdzająca postępy swego...
Jeżeli maść nie jest na spirytusie to data przydatności wynosi zazwyczaj 14 dni.

Teoretycznie nas uczyli, że lek recepturowy jest ważny przez 7 dni. Prawda jest taka, że można go stosować właśnie dłużej . Masz go z przepisu lekarza, nie powiedział ile razy i przez ile masz stosować ? Musiał przecież :) Nie mniej jednak jest tam hydrokortyzon (steryd) więc nie polecam stosować tej maści dłużej niż 7-10 dni . pozdrawiam

Gość co tu sie dzieje
mysle, ze do 4 tygodni spokojnie. U mnie na masci antybiotykowej jest napisane: zuzyc do 2 miesiecy od otwarcia.

Gość Sprawdzająca postępy swego...
Ale to wszystko zależy jak ma skład maść.Jeżeli jest to steryd to do 14 dni(i to w chłodnym miejscu).

hej, a mam pytanie: czy ta maść została Ci zlecona na AZS malucha? pytam, bo szukam skutecznego leku...