Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nerwowa osoba

nerwowość,wybuchowość

Polecane posty

Gość nerwowa osoba

Zastanawiam się skąd u mnie ta nerwowość. Zawsze byłam spokojna a od jakiegoś czasu byle co mnie denerwuje i wybucham. Złoszczę się wtedy o wszystko. Zauważyłam,że przed okresem miałam takie zmiany nastrojów i uznałam,ze to normalne,ale teraz zdarza mi się to częściej. Czy to może mieć związek z hormonami? Kiedyś leczyłam się na tarczycę,ale od 7 lat już nie biore leków. Może ktoś wie czy to może być przyczyna?

Weź się kobieto opanuj. To ja wróżka jestem żeby wiedzieć czy magnez łykasz czy nie? Podałam prawdopodobne przyczyny, w tym momencie dochodzą do tego papierosy, które wpływają na układ nerwowy powodując właśnie m.in. wybuchowość i złość, które uspokajane są poprzez wypalenie papierosa, co dalej osłabia układ nerwowy i pętla się zamyka. A jak nie do do psychologa idź:/

Gość wyssany5
masz niski poziom serotoniny - musisz podwyższyć - odżywianie antystresowe - omega 3 do oporu -ćwiczenia fizyczne ( codziennie min. pół godz. , biegi , gimnastyka - do zmęczenia )

organizm przyswaja tylko 25 % magnezu z tabletek papierowy kawa stres powodują utratę magnezu

Gość nerwowa osoba
wypowiedz powyżej nie jest moja, ktoś się podszył dzięki za odpowiedzi :) Papierosów nie palę i kawy nie piję wcale. Ostatnio czuje sie zmęczona i senna. Już o 21 oczy mi sie kleją,a kiedyś mogłam siedzieć do późna.

Gość gość
robisz sie stara. Sa dwa rozwiazania, albo to zaakceptujesz albo sie odmlodzisz.