Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anooo

I później się dziwią, że społeczeństwo nie ma zasad...

Polecane posty

Gość anooo

Rodzice często wychowują swoje dzieci na egoistów, dzieciaki siedzą tylko przed kompem, zero jakiejkolwiek innej aktywności, zasad, wszystko po najmniejszej linii oporu...I później wielkie zdziwienie, jak te dzieci dorosną, że mają innych gdzieś i jedyną ich rozrywką są zakupy i że polskie społeczeństwo jest okropne. A ja się pytam gdzie byli, jak wychowywali ich rodzice?

Gość ludzik67
a gdzie byli lub są twoi rodzice??

Gość
a mi się wydaje, że to dla pokolenia naszych rodziców zakupy są ulubioną formą rozrywki :)

Gość anooo
A ja uważam, że przede wszystkim dla pokolenie obecnych 20, 30 latków, to zakupy są główna formą rozrywki. I to okropne gromadzenie rzeczy, oglądanie serialu za serialem...

Gość anooo
Niestety dzieci się wychowuje, a nie hoduje, nie wystarczy zapewnić materialne utrzymanie i cieszyć się, że syn siedzi przed kompem, bo dzięki temu siedzi w domu...

Gość anooo
Co o tym sądzicie? :)

Gość
rodzice jedno, szkoła drugie, media - trzecie ;) jeśli tatuś z mamusią wolą oglądać tv zamiast pogadać z dzieckiem, jeśli drą koty a dziecko "przekupiają" prezentami, jeśli zabierają mu dzieciństwo wypełniając grafik dodatkowymi zajęciami, jeśli nie uczą odpowiedzialności i szacunku, jeśli niepowodzenia dziecka w szkole kwitują mówiąc "głupia pani, na pewno się na ciebie uwzięła" - to nie można oczekiwać, że z pociechy coś dobrego wyrośnie... szkoła powinna uczyć tolerancji - cóż z tego, kiedy nawet tam sięgają ambicje rodziców :o wyścig na komórki, plecaki i ciuchy... nawet nie wyobrażacie sobie jak dzieciaki z tzw. "dobrych domów" potrafią uprzykrzyć życie tym brzydszym, biedniejszym, mniej zdolnym...

Gość anooo
Jakbym była tak samo wychowana, jak to nazywasz jak puści Polacy, to bym nie zauważała tego debilizmu...A najgorsze jest to, że często wykształceni, inteligentni ludzie wychowują dzieci na pustaki...

Gość anooo
nieznana i lubiana---> Zgadzam się, tylko chciałam zawęzić topik tylko do rodziców.

Gość
i po co ten najazd na autora?? :o ja uwazam tak samo.

Gość anooo
No niestety, ale od małego trzeba dzieciom pokazywać świat, tłumaczyć, zabierać je np. do teatru, czytać, rozmawiać, a nie wszystko sprowadzać do kupienia nowej zabawki.

ohh to przykro mi, ze nie zauwazyłam twojej wyjątkowości.....chylę czoła:classic_cool: autorko wytykanie wad zacznij od siebie...to popierwsze... a po drugie..na takie zachowanie spoleczenstwa składa sie wiele czynników....a nie tylko rodzice..ograniczasz moja cudownie wyhcowana kolezanko

Gość anooo
Piszę truizmy, ale ludzie często zapominają. Myśląc i tak się wychowa siedząc przed tv i kompem...no wychowa się, tylko lepiej nie mówić jakim będzie człowiekiem...

Gość
anoo, chyba trafilas w czyis czuly punkt:classic_cool:

Gość anooo
Nie chodzi mi o to żeby ciągle biegać za dzieckiem, bo coś takiego tez jest złe, no ale nie może być tak, że pół dnia ogląda tv...

Gość
ja myślę, że to nie ma znaczenia ile dzieci ktoś wychował, bo niektóre matki każde kolejne wychowują identycznie :D

Gość
pait, nie wiem o co ci kaman, ale polecam dobry sex, ew jakies antydepresanty🖐️

Gość anooo
No wiadomo, to nie jest tak hop siup, jak łatwo powiedzieć. Opisuje tu ideał, ale to nie znaczy, że nie ma co się starać, bo i tak nigdy go nie dosięgniemy.

Gość marioo8400000000000
jestes tak glupia babo iz nasralbym ci z checia na ryj twoj paskudny