Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fobiczkaa

mam fobie i dzis w kosciele przystepujac do

Polecane posty

Gość fobiczkaa

Komuni trzeslam sie bardzo. co Wy zdrowi ludzie myslicie patrzac na taka osobe?

Gość adsdse
to nie choroba , a zaburzenie . Chory człowiek nie zdaje sobie sprawy ze swojej choroby .

Gość bujabaja
a czego konkretnie sie balas?

Gość fobiczkaa
no wlasciwe tego ze zaczne sie trzasc i ktos to zauwazy a na pewno zauwazyl, ze zemdleje itp

Gość bujabaja
czyzby fobia spoleczna?? wspolczuje:)

Gość fobiczkaa
tak fobia spoleczna jak moj nik wskazuje

Gość fobikk
no i co ja też mam

Gość a musisz do tej komunii
przystępować?

Gość fobiczkaa
tak musze. poza tym ucieczka i tak nie rozwiaze problemu bo leki dotyczza rowniez innych sytuacji

Gość masz rację chory na fobię
czy to społeczną, czy "komunijną" nie powinien unikać czynnika wywołującego fobię. Twoje problemy nie wpływają powiedzmy na jakość życia,więc nie jesteś w takiej najgorszej sytuacji, więc jedyne co mogę poradzić, to chodzić często do komunii, aż Ci to spowszednieje. Możesz wybierać kościoły w których nikt Cię nie zna żeby zminimalizować strach albo chodzić na msze wieczorne lub poranne, kiedy jest mniej ludzi.

Gość fobikk
a ja nie chodze do koscioła ani do sklepów .

Gość bujabaja
na co wskazuje nick? ze masz fobie spoleczna? ze jestes fobiczka a fobii jest wieeeeeele ,ale fakt -spoleczna chyba najgorsza

to gdzie przystępujesz do tej komunii? Szacuje się że na fobię społeczną w różnym natężeniu cierpi ok. 60% osób, u niektórych jest tak silna, że nie pozwala normalnie funkcjonować, u większości jednak kończy się na tzw. tremie, zawstydzeniu i da się przełamać. Jeśli tylko możesz - walcz z fobią, wychodź do sklepu, do kościoła, gdzie tylko możesz porozmawiać z obcymi ludźmi i próbuj. Jest taka metoda, ale ja bym się nie odważyła, chociaż na ogół nie mam problemów z nieśmiałością: idź do sklepu, poproś o np. kilo buraków, a kiedy sprzedawczyni Ci poda powiedz: dziękuję rozmyśliłam się.

Gość fobiczkaa
nie mam problemow z zakupami. moje problemy to drzenie rak i ciala w niektorych sytuacjach np podpisywanie sie w urzedzie, jedzenie i picie kawy w kawiarnii , wlasnie komunia. czyli jest nie za wesolo

Gość yyyu
ja tez mam fobie ,jak ksiadz podaje komunie to czy wczesmiej rece umył

ja uważam, że nie jest z Tobą tak źle, bo czytałam o osobach, którym fobia w ogóle nie pozwala funkcjonować, iść do pracy, zrobić zakupów itp. Staraj się jak najczęściej aranżować takie sytuacje, w których zauważyłaś że ogarnia Cię lęk. Będzie dobrze :)

Gość fobiczkaa
u mnie z praca tez ciezko. aktualnie szukam i niestety sporo trace bo np nie aplikuje na stanowiska gdzie np musialabym podawac kawe szefowi czyli wszelkie sekretarki asystenki odpadaja, nie umawiam sie na randki bo nie dam rady wypic kawy w kawiarni. wiec mimo to ze spokojnie wychodze na zakupy jezdze autobusami czy pociagami to fobia powaznie ogranicza moje zycie

Gość FOBBBBIA
a jakby tak zorganizować takie mega spotkanie tylko dla osob z fobia spoleczna moze wtedy bysmy sie wszyscy przelamali ??

Gość FOBBBBIA
trzeba jakoś z tego wyjść bo przez to gó..o tracimy życie

Gość fobiczkaa
z tym ptkaniem to dobry pomysl tylko pewnie jestesmy z roznych regionow polski i bedzie ciezko sie zebrac