Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie rozumiem po jaki

rok, dwa a może dłużej? karmienie

Polecane posty

Gość jak dlugo bedziesz karmic
swoje dziecko cyckiem ? jak pojdzie do podstawowki tez bedziesz karmic , a moze w czasie przerwy pojdziesz i przy wszystkich innych dzieciach wyciagniesz cyca i corka bedzie ssac ?

Gość yjghkhjl
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Gość przegralas z kredenzem
a tak swoja droga nie pojmuje jak kobiety moga mowic ze maja kurwa CYCKA. cycka to ma krowa. co wy z tymi cyckami...

Gość bo wiele kobiet
po uroddzeniu dziecka przestaje byc kobietami i mied piersi a staje sie mamuskami z cycami:P:P:p

Gość na to wyglada ze teraz
autorka i mamulinka34 beda ze soba rywalizowac - ktorej uda sie dluzej karmic dziecko cyckiem !!!

Gość gfnjghk
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Gość przegralas z kredenzem
to moze rownie dobrze mowic ze ma sie WYMIĘ :D ech naprawde czasem rece opadaja :P

Gość mamusia pusia
ja też chce karmic cycolinkiem mojego synusia jak najdluzej, co najmniej do przedszkola a wiec 3 lat ale mam nadzieje ze jak pojdzie do przedszkola to panie przedszkolanki pozwolą mi przychodzic by nakarmic go cycusiem:D

Gość krowa to ma wymiona

Gość dbająca mamaaa
Ja karmiłam swoją pociechę do 7 roku życia. Uważam, że nie ma co skąpić cycowego mleka, szczególnie, że zawiera tak dużo przeciwciał. Mój synuś do tej pory miał tylko raz katarek i to wszystko! Śmiać mi się chce z egoistycznych mamusiek, które karmią tylko do 2 roku życia, że nie wspomnę o tych co nie karmią w ogóle?! :o Takie "kobiety" nie powinny mieć dzieci! Jestem dumna z tego, że karmiłam tak długo swoję dziecko. A to, że piersi mam trochę obwisłe? Wy też będziecie mieć! :) Najważniejsze jest zdrowie dziecka, każda która mówi, że to obrzydliwe ma coś z kopułą nie tak i powinna iść się leczyć u psychiatry!!!! 😠

Gość dbająca mamaaa
Ja karmiłam swoją pociechę do 7 roku życia. Uważam, że nie ma co skąpić cycowego mleka, szczególnie, że zawiera tak dużo przeciwciał. Mój synuś do tej pory miał tylko raz katarek i to wszystko! Śmiać mi się chce z egoistycznych mamusiek, które karmią tylko do 2 roku życia, że nie wspomnę o tych co nie karmią w ogóle?! :o Takie "kobiety" nie powinny mieć dzieci! Jestem dumna z tego, że karmiłam tak długo swoję dziecko. A to, że piersi mam trochę obwisłe? Wy też będziecie mieć! :) Najważniejsze jest zdrowie dziecka, każda która mówi, że to obrzydliwe ma coś z kopułą nie tak i powinna iść się leczyć u psychiatry!!!! 😠

Gość Popieram z całego serca ...
byc moze z ilościa przeciwciał w pokarmie macie rację, jednak trudno nie ulec sugestii że dziecko zaczęło poważnie chorować 2 tyg po odsatawieniu od piersi. A wcześniej NIE chorowało wogóle !!! Co do antybiotyku - to fakt, bardzo ubolewam nad tym że podaję córce juz 3 ale okazało się ze lakarz źle dobrał poprzednie - takie które nie wyleczyło ale na troche zaleczyło choróbsko ... mam nadzieję ze to już koniec chorowania. Pozdrawiam

Gość Dbająca a nie egoistka

Gość krowa to ma wymiona

Gość Dbająca a nie egoistka

Gość a ja karmilam 25 roku
i nie zaluje. Corka wiedziala, ze juz jest duza i juz jej ""nie wypada", wiec dokarmialam ja ;) niemal ukradkiem. Potem jej przeszlo. A chcialam jak najdluzej karmic naturalnie, bo dlaczego mialam ja karmic kaszkami, sztucznymi produktami z konserwantami i innymi paskudztwami? Uznalam, ze sama staram sie odzywiac zdrowo - mam spory ogrod, wiec stac mnie na ten komfort - i moj organizm dodatkowo "oczysci" ewentualne zanieczyszczenia, czy jak to tam nazwac. Nie jestem naukowcem :P, wole zdrowy rozsadek. Corka nie chorowala do 4 r., potem to juz normalka, grypy, przeziebienia. Pozdrawiam :D

Gość ona////
Powiem tak ja karmiłam 5 miesiecy dostalam zanik pokarmu 2 razy pierwszym razem jak maly mial 4 miesiace udalo mi sie odratowac na dwa karmienia i drugi raz jak maly mial 5 miesiecy i na tym byl koniec karmienia , za moment dziecko konczy 2 lata i nigdy( od pukac ....) nie byl chory .... raz mial katar na zeby ,

Gość mamulinka34
Nie widze nic dziwnego w tym,ze karmilam synka2,5 roku piersia.Nie mieszkam w PL.i wiele matek karmi tutaj dlugo. W pierwszej ciazy czytalam ksiazke o tak wielu zaletach karmienia dla dziecka,jak i dla samej mamy. Mysle,ze oburzaja tu sie mamy,ktore same nie karmily,lub robily to krotko.Nie rozumiem ich,ale mi to wyglada na zazdrosc.??? Autorko,pozdrawiam serdecznie.Moja siostra tez karmi corcie ponad 2,5roku.:):):)

ja karmię na razie siedem miesięcy. Planowałam do roku, ale widzę, że odkąd zaczynam wprowadzać zupki i owoce tych karmień jest coraz mniej :( Wczesniej myślałam, ze pół roku i koniec a teraz ciężko mi się rozstać z karmieniem:) Myślę, że większosć mam karmi tak długo, bo po prostu to lubi.Ktoś, kto nie karmił nie ma pojęcia o co chodzi, więc nie przejmujmy się jakimiś durnymi komentarzami:) A zreszta nawet WHO zaleca karmienie zdaje się do 3roku życia. Pozdrawiam