Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość podziękowaniaa

podziękowania dla rodziców

Polecane posty

Gość podziękowaniaa

Witam, mam nadzieję że mi ktoś doradz :-) Kupiłam na allegro podziekowania, taką tubę z wierszem. Robimy przyjęcie zamiast wesela, nie będzie orkiestry i nie wiem kiedy te podziekowania mam wręczyć... Dodam że ja wręczam tylko mamie, bo mój tata nie żyje i narzeczony też tylko mamie bo jego rodzice są już kilka lat po rozwodzie a ojciec sie nim nie za bardzo interesował, nie wiem na 100% czy przyjdzie nawet ale jet zaproszony, ale jemu nie chcemy dziękować.

nie rozumiem... nie interesował sie, a zaprosiliscie go na przyjęcie????? ja wysłałabym tylko zawiadomienie.. A jeśli już otrzymał zaproszenie to nie uważasz, ze niestosowne będzie ominięcie go w tej kwestii? Jak na to spojrzą ludzie?

Gość podziękowaniaa
tak zaprosiliśmy go, ludzie którzy będą to wiedzą że się nie interesował talże nic sobie nie pomyślą... Myślałam żeby te podziękowania wręczyć w domu tylko nie wiem czy przed przyjęciem czy po? Czy może w lokalu jak nasze mamy będą wychodzić?

Gość w domu.. Bez swiadkow
Bo, niezaleznie od sytuacji, bardzo glupio wyjdzie z ojcem Twojego N.

jeśli macie takie życzenie, to można podziękować poprzez wzniesienie toast za rodziców i jak goście będą go pili wtedy możecie podejść i złożyć podziękowania... a ojciec, skoro nie brał udziału w wychowaniu syna, to chyba nie zasługuje na podziękowania, bo za co tu dziękować???

Też uwazam, że może po błogosławieństwie, bo pozniej na przyjeciu pewnie nie bedzie za bardzo czasu. Chyba, że chcecie podziekować przy całej rodzinie to wtedy po obiedzie np przed deserem możecie wstać i przy wszystkich ładnie podziekować. A tak swoją drogą gratulacje oraz szczesliwych wspolnie spedzonych lat Wam życzę :)

Gość podziękowaniaa
dziękuje Wam, chyba więc wręczymy je w domu po błogosławieństwie:-)

Gość a może po prostu wręczcie je
w czasie przekazania znaku pokoju w kościele??? zwyczajowo ściska się wtedy rodziców - żadne słowa nie będa potrzebne, a każdy zrozumie znaczenie chwili Moment po błogosławieństwie jest tez ok, ale skoro ojciec Narzeczonego nie interesował się synem, to angazowanie "teścia" w błogosławiny i w ogóle same błogoslawiny to IMHO sztuczność. Może warto w Waszej sytuacji ogóle zrezygnować z błogosławin, a z mamami spotkać się np. dwa-trzy dni po ślubie na kameralnej kolacji czy choćby kawie w ładnej kawiarni, wręczyć im wówczas po ładnej róży, podziękowac jeszcze raz - będzie szczerze, naturalnie i bez nieszczerego machania kropidełkiem ;) A Mamy będa dumne i wzruszone, że wdzięczność wobec nich nie dotyczy wyłącznie dnia Waszych zaślubin, ale jest czymś autentycznie trwałym i płynącym wprost z Waszych serc.

Pracowałam kiedyś jako kelnerka na weselech- mnustwo ich zaliczyłam i za każdym razem podziękowania były po odczepinach. Ale jak robisz tylko przyjecie w domu zrób to po biedzie jak już wszyscy będą nastrojeni i wyluzowani- Wasze mamy poczują się napewno wyjątkowo;-)

Gość a u mnie podziękowań nie było
żadnych, żadnych błogosławin, i dzięki Bogu!!! rodzice niestety tak nam dopiekli, że nie robiliśmy żadnej kłamliwej szopki na pokaz i w nosie mieliśmy, że "to powinno być bo na kamerze... co ciocia Kazia powie...." aha, kelnerko - robisz mnÓstwo błędów ortograficznych, więc kiepski z Ciebie doradca, bo nieobyty :-p

Gość podziękowaniaa
po 1 - to nie jest temat o błędach, więc przez Świętami już możecie sobie oszczędzić tych morałów, po 2 - nie u każdego musi być od razu kłamliwa szopka, wielu ludzi na prawdę dużo zawdzięcza swoim rodzicom a przy codziennym zapracowaniu często zapominamy o dobrym słowie lub się krępujemy. Ja nie będę dziękować na pokaz, tylko na osobności, prawdopodobnie po błogosławieństwie po 3 - dziękuje wszystkim za pomoc i Wesołych Świąt życzę :-)