Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość liliannnnnna

tracę pokarm - poradźcie proszę

Polecane posty

Gość liliannnnnna

mój maluszek ma 5 m-cy, przeszłam przewlekłą chorobę, musiałam być na silnych mlekach i nie mogłam karmić małego przez dwa tygodnie:( w międzyczasie ściągałam pokarm, nie używam laktatora, ściągam sama ręcznie, bo tak mi poradziła położna, sama teraz nie wiem czy dobrze...jednak mleka było coraz mniej, teraz po całej dobie mogę ściągnąć zaledwie 40 ml - 60 ml, a wcześniej ciekło mi mleko po nogach:( chcę ratować jeszcze te resztki, wiem, ze to nie tragedia, ale ja to strasznie przżywam, do tego najgorsze jest to, ze mały wypluwa cycka i o tym by jak najczęsciej go przystawiać nie ma mowy, bo on w ogóle nie chce ssać:( piję herbatkę hipp, ale niewiele daje, zastanawiam się nad bawarką albo karmi, czy warto pić? jesli tak to w jakich ilościach? czy w ogóle jest jeszcze szansa na to by mleko wróciło? zaznaczam, ze produkcja mi znacznie zmalała, ale stoi teraz na równym poziomie, juz się nie zmniejsza, więc moze jest jeszcze szansa? :(

Gość szansa jest
oczywiście, musisz mimo wszystko wciąż zachęcac dziecko do ssania piersi, sama też ściągaj pokarm, produkcja się powinna wyregulowac znowu po kilku dniach

Gość szansa jest
i jesli malec nie chce, to może dlatego że sie denerwuje że mu nie leci tyle co wcześniej, ściągaj sama mleko co 3 godziny, raz na dobę to za mało

Gość liliannnnnna
ale czy ręcznie mogę ściągać, bo nie wiem czy teraz warto inwestować w laktator skoro nie wiadomo czy całkiem pokarmu nie stracę:( jak ściągam co 3 godziny to mam mleka za jednym ściągnięciem na 3 łyżeczki może:( czy mimo wszystko nie poddawać się? no i co pić, karmi, bawarkę, kawę zbożową?

Gość liliannnnnna
a mój maluszek na pewno nie chce piersi dlatego, zę mu nie leci:( denerwuje sie zaraz, dwa razy pociągnie i główkę do tyłu odrzuca, wkładam mu sutka kilkakrotnie, ale za każdym razem to samo:( a wcześniej tak cycka lubił:(

przy sciąganiu pokarmu laktacja szybciej zanika. Wiem bo sama to przeszłam. jak miałam mało pokarmu piłam kompot truskawek, musi być bardzo słodki.

Gość liliannnnnna
wiem o tym, ale co robić jak mały nie chce ssać, nie sądze by się przekonał do cycka:( więc w takim razie idzie mi się pożegnać powoli z karmieniem swoim mlekiem:(

dużo masuj piersi, pij bardzo słodki kompot z truskawek, kawe zbożową i do tego troszkę sciągaj, niech pokarm napłynie. potem jak poczujesz, ze pokarmu jest więcej przystaw małego.

Gość IQ50
Karmienie piersią nie modne, pierdol to :D Hehehehhe

Gość liliannnnnna
dzieki za poradę:) moze się uda! to czy coś jest modne czy niemodne to mało mnie obchodzi, ja chce karmić maluszka i sprawia i każdmu nic do tego!

Gość liliannnnnna
miało być, ze radość mi to sprawia, ale zjadło część zdania:)

Gość bellusia
i myśl o swoim dziecku lub niech będzie obok Ciebie, żebyś mogła na nie patrzyć podczas ściągania

hej z mojej strony powiem że: - sciaganie reczne jest raczej po to aby ulzyc piersiom a nie zeby pobudzic laktacje, zainwestuj w laktator - pij duzo plynow ale nie prtzekraczaj 5 litrow dziennie (wiem ze dla niektorych to kosmos ale ja potrafie tyle wypic ;) ) - przystawiaj dzidzie jak najczesciej, jak sie wkurza to dalej sciagaj laktatorem i nie raz dziennie ale jak dziewczyny pisza co 3 godziny, w nocy tez - i wyluzuj, zawsze to powtarzam "laktacja siedzi w glowie" Dasz rade!

Gość buhahahaaaaaaaaaa
głupie rady co niektóre dostałas. Truskawki - jedne z najczęstszych alergenów, więc kompot z nich raczej odpada, choć na pewno mniejsza szansa na uczulenie niż przy surowych owocach. Bawarka, kawa zbozowa itp. to mit, wystarczy po prostu pić duże ilości płynów, np. zwykłej niegazowanej wody i jak najczęściej przystawiac dziecko. Fachowej rady udzieli ci doradca laktacyjny. Pytanie mozesz zadac z pośrednictwem internetu na http://forum.gazeta.pl/forum/f,570,Karmienie_piersia.html Mam nadzieję, ze nie wykasujecie tego linku, podaję w szczytnym celu ;-)

Gość buhahahaaaaaaaaaa
wejdż na forum.gazeta.pl, wybierz eksperckie, a potem karmienie piersią w dziale o dzieciach. Ekspert nazywa się Monika Staszewska, doradca laktacyjny