Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość podobno mam miske D

76cm pod i 97 cm w biuście!błagam jaki to rozmiar stanika bo zwariuje!!

Polecane posty

Gość podobno mam miske D

nawet panie w sklepie z bielizną mi nie umieją doradzić.. byłam w triumphie a tam sie okazuje ze nie ma stanika na mnie,.. jakim cudem nie wiem:(

Gość triumph ma przechujowe
rozmiary i staniki

Gość taaaaaaaaaaaaaak
to rozmiar 38 lub 40 innymi słowy . Miska B przy rozm 40 a miska D przy 38. W obu przypadkach miska jest identyczna ale różni się rozmiarem pod biustem. Im więcej pod tym więcej nad :D

Gość triumph ma przechujowe
wg mnie też to bedzie 70 e/f

Gość poznan poznan
jezeli mieszkasz niedaleko Poznania to polecam sklep Triumph w King Krossie w Poznaniu ,panie są świetne ,dobiorą stanik dla każdej, ostatnio korzystałam z ich pomocy,polecam

Gość taaaaaaaaaaaaaak
eee - Kant dupy - nie moze być 70-75 bo ona pisze , że ma 76 pod biusstem więc jak już to 75-80.

Gość mimi26081
ja m identyczny problem, nawet podobne wymiary co Ty! nigdy dla mnie stanika nie ma! a jak jest to za 15zł na grubych gumach jak dla babci

Gość zmierzcie się dokładnie
ktoś tu dobrze radzi ,że 70-75 poszukajcie w internecie jest forum dla biuściastych. jest tam wiele rad i sklepów internateowych jak się mierzyć i jak dopasować stanik. Swoją drogą strasznie wam zazdroszczę takich wymiarów

Gość gramatyka jezyka polskiego
Przede wszystkim, idź do porządnego sklepu, nie Triumpha, bo tam, mimo, iż staniki może dobre, dobrego rozmiaru Ci nie dadzą. Możliwe, że prawidłowy obwód Twojego stanika to nawet 65, może 70, 75 czy, o zgrozo, 80 (na supeł chcesz stanik wiązać, Taaaaaaaaak? ;)). A miska pewnie będzie spora, coś koło F lub więcej. We wspomnianym Poznaniu polecam Yoshi, tam faktycznie dobierają odpowiedni rozmiar.

Gość AUTORKA MA MALY BIUST
WIĘC nie kapuje czemu nie ma dla niej stanika

Gość podobno mam miske D
Mieszkam w Krakowie .. Kurcze naprawde problem z tymi rozmiarami.

Mały? Mały to mam ja, jakieś 13 cm różnicy między obwodem biustu i pod biustem ;) Ona raczej ma całkiem niezły 🖐️

W triumphie nie ma, bo on jest do niczego ;) W wielu sklepach jest tylko kilka rozmiarów staników, i wciska się wszystkie kobiety w 75B. Poczytaj sobie nieco tu: http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/index.php?below=76&bust=97 i tu http://forum.gazeta.pl/forum/f,32203,LOBBY_BIUSCIASTYCH_.html i poszukaj na forum dobrego sklepu w Twojej okolicy.

Może i ma niezły ale nie duży Znam sie na tym i wiem!!!!!!!!!!!!! Autorka ma conajwyżej biust przeciętny w skali Polski. Przeciętna Polka takie ma mniej więcej wlasnie rozmiary biustu!

Gość hehe ja mam prawie 23 cm różni
cy, a na pewno nie mam dużego:D 65 cm pod i 88 cm w obwodzie

Widocznie inaczej definiujemy duży biust ;)

Doda w takim razie ma MISECZKE K.

Wydaje mi się, że Doda ma robione piersi, więc bym się nie zdziwiła 🖐️

Gość hehe ja mam prawie 23 cm różni
to więcej jak pewne, że ma zrobione;)

Też tak myślałam, ale specem od Dody, czy ogólnie od ploteczek o gwiazdach, nie jestem, więc wolę się asekurować ;)

Gość qrczaque
Jeżeli ten wątek jest nadal czynny to tak: ja mam 78 pod biustem i 92 w biuście. Noszę rozmiar 65 FF angielski albo 65 J polski. Więc Ty może będziesz mieć ok 60 H, chociaż jeżeli nie jesteś przyzwyczajona do ciaśniejszych obwodów, zacznij np. od 65 G. Nie bój się, nie powinno być za ciasne, teraz staniki szyje się z materiałów o wiele bardziej elastycznych niż kiedyś (dlatego np. na niektóre kobiety obwody 70 są za ciasne). Literkami też się nie przerażaj, F czy G przy takim malutkim obwodzie jest +/- tej samej wielkości co D-E przy obwodach +70. Też jestem z Krakowa. Ze sklepów stacjonarnych polecam: Intimo na Wysłouchów lub Dietla, Brafitterię na Krakowskiej pod pierwszymi podcieniami, Adore.pl na Alei Pokoju 24 i Marcille na Długiej (vis a vis piekarni Adamskiego). Albo spróbuj zamówić coś zamówić przez internet. Tak czy siak, zapraszam na Lobby Biuściastych, tam na pewno pomogą Ci określić rozmiar i znajdziesz dokładne namiary na podane sklepy plus wiele innych. Trzymaj się!

Gość qrczaque
oczywiście sugerowane dla Ciebie rozmiary były wg tabelki angielskiej, niestety nie bardzo wiem jaki jest przelicznik na polską rozmiarówkę... Ale jak podasz takie rozmiary i zaznaczysz że to angielskie, to w podanych sklepach na pewno coś Ci dobiorą, pozdrawiam.

Kiedyś oglądałam program gdzie była rozmowa z paniami ze sklepu z bielizną i one mówiły że dobierają kobietom staniki, sklep z W-wy znacie adres?