Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marnnll

Ryba po grecku. Jaką rybe kupić do tej potrawy?

Polecane posty

Gość marnnll

Jaka najlepsza?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dsfssdf
ja kupilam pange, ale podobno dorsz jest jeszcze ok

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość najlepsza to ta ulubiona

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość no niestety .................
dorsz jest suchy. Mintaj albo panga

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dorotkazkrainyoz
panga to najgorszy shit

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a losos
? dobry bedzie??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość panga smierdzi mulem
najgorsza ryba bleeee

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dorsz najlepszy panga to
trucizna

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a ja powiem
a ja kupiłam dziś mirunę. moze być, bo nie pamiętam już jak smakuje. dawno nie kupowałam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dorsz jest najlepszy
do tej potrawy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość
Panga to syf modyfikowany :o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mika001
ja kupiłam morszczuka Jak robicie te rybke po grecku? :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mika001
Nie kupujcie pangi! Ta ruba to w zasadzie nie ryba..tak naprawde nie zawiera w sobie żadnych odzywczych składników,nie warto oszczedzac//;/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ty chyba jestes
chora :-0 "ta ryba nie posiada zadnych odzywczych skladnikow". bo co??? sztuczna jest?? :-0 :-0 poyebana baba :-0 :-0 :-p

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja kupowalam dorsza lub mintaj
a albo lososia teraz kupuje fladre bo lubie :) wszystkie ryby mi pasuja

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość corka rybaka
taka Kaszubka z krwi i kosci: tylko DORSZ. Nieprawda, że suchy, to zależy jak się go przyrządzi. Ja pozbawiam go ości, odfiletowuję, panieruję albo w bułce albo w mące i smaże na średnim ogniu w głębokim tłuszczu. Warzywa trę na grubych oczkach, wrzucam na odrobinę rozgrzanego tłuszczu, do tego sól i przyprawy tradycyjne. Po podsmażeniu dolewam wody i długo duszę pod przykryciem. Potem łączę warzywa z odpowiednią ilością drobno pokrojonej podduszonej cebuli i pod koniec dodaję musztardę tak, by w miarę mocno podkreśliła smak całości. Ułozone w naczyniu kawałki ryb przykrywam naprzemian warstwami jarzyn. Od pewnego czasu nie dodaję przecieru pomidorowego i o dziwo - potrawa o wiele bardziej mi smakuje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
"ta ryba nie posiada zadnych odzywczych skladnikow". bo co??? sztuczna jest??" noooo, prawie jest:) Panga hodowana jest w Azji bardzo brudnej wodzie, niemal ściekach, w dodatku w straszliwym ścisku. Ryby faszeruje się hormonami, żeby szybko rosły, ale przez ten pośpiech, brud i tłok faktycznie nie mają one prawie żadnych wartości. Zdecydowanie lepiej kupić ryby normalnie pływające w morzu i łowione przez rybaków niż takie sztucznie hodowane. Do ryby po grecku dobry jest dorsz.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a myslisz, że inne ryby hodowl
to nie faszeruje sie hormonami? tak samo.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
importowane z azji ryby i krewetki maja skladniki odzywcze podobne jak z innych krajow ;) naukowcy od siedmiu bolesci ;) tyle, ze oprocz tego maja jeszcze bardzo duzo 'wartosci' bynajmniej nie-odzywczych, zeby nie powiedziec szkodliwych na granicy z trucizna (niemal) :o lepiej nie ryzykowac, chodzi o to, ze standardy norm hodowlanych sa na tyle nieregulowane, ze praktycznie wszystko moze przejsc. koniec koncow lepiej na zimne dmuchac i ich nie kupowac. za to na rybe po 'grecku' (aczkolwiek mi sie to danie kojarzy z ryba po 'prl-owsku' ;) ) to mysle, ze najlepszy jest dorsz lub cos o podobnym charakterze :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×