Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gosiaak

jagoda369

Polecane posty

hej sam chwyta zabawki , zlosci sie jak mu je zabieram, sam sie trzyma (krociutko! ) na nogach , sam juz siedzie bez podparcia, potrafi sie turlac tzn przewracac a boku na bok i na plecki. Nie wiem co jeszcze ... Chodzisz z malym na spacery w te mrozy??? Bo ja tak jesli jest nie wiecej niz -10 stpni, nawet dzis bylismy ale ktotko bo strasznie wialo.

Michaś ładnie zaczal przesypiać nocki od 20 do 7 rano. Ogólnie też ma teraz etap marudzenia,bo zęby idą, ale jeszcze nie mamy ani jednego a u Was jak sytuacja?? Jak z siedzeniem?? siedzi sam?? Mój już wstaje jak podaje mu swoje palce najpierw siada a potem dzwiga tyłek i z niewielką pomocą wstaje.Potem stoi dumny na sztywnych nogach nawet 5min i siup na pupęi potem znwou wstaje.Gdyby mógł stałby pół dnia,ale wiadomo ze nie stawiam go często,bo jeszcze mały.Kupiliśmy chodzik i sadzam go do niego dziennie na 15minutek.Posuwa się w nim ale narazie tylko na boki lub do tyłu

Gość do Gosiak
ale z ciebie idiotka! zalozylas temat zeby sie pochwalic kolezaneczce????? nie masz czym sie chwalic, co z ciebie za matka?jak mozna wsadzac pol roczne niemowle do chodzika???? jak myslisz dlaczego nie potrafi w nim chodzic? nie jest jeszcze na to gotowy! i meczy sie dziecko z powodu ambicji glupiej matki! takie osoby jak ty nie powinny miec dzieci! poczytaj sobie o szkodliwosci chodzikow i o tym dlaczego dzieci w tym wieku nie powinny chodzic i zastanow sie na tym jaka krzywde wyrzadzasz swojemu synkowi!!

Gość a ja nie widzę w tym
nic dziwnego, moja córka ma 7 miesięcy i już od 3 tyg. wręcz biega w chodziku, kazdy wychowuje dziecko jak uważa i nam nic do tego! :)

Gość ja tez uwazam ze
chodzik w tym wieku to przesada, zdecydowanie za wczesnie pozniej ok, ale nie jak maluszek jest w takim wieku i czuje sie w nim niepewnie

Gość Paula 24
sztuczna pionizacja jest szkodliwa, każdy lekarz ortopeda wam powie i każda rehabilitantka. Mój syn chodzil na rehabilitacje bo pozno chodzil (ale zmiescil sie w normie, okazalo sie ze byl leniwy troszke) i lekarze i rehabilitantki stanowczo odradzaly chodzik, ponieważ nie pionizuje sie dziecka jeśli samo nie staje, poniewaz organizm nie jest gotowy. Tak samo z chodzeniem. Po co to przyspieszacie w taki sposób? Kazde dziecko ma swój czas, byle do 18 miesiecy zaczelo, a zacznie jak bedzie gotowe. Są inne cwiczenia na przyspieszenie jak bardzo chcecie, ale nie sztuczne utrzymywanie w pionie!!!!! (wzmacnianie nóżek, koordynacji itd) Teraz są nawet takie wózki do pchania że dziecko popycha go trzymając sie rekami, ale tez dopiero jak jest na to samo gotowe. chodziki powinny byc zabronione bo nic dobrego nie daja chyba ze mamusia leniwa, ale to juz inna historia.

Gość 40tysiecy
ale najważniejsze ze maluszek ma chodzik i może sobie dupę po domu wozić a mamusia w tym czasie może zęby suszyć albo siedzieć na kafeterii, zapytaj ortopedę do którego chodzisz profilaktycznie z małym co on na ten temat sądzi, zobaczysz jaka reprymendę ci da chodzić nauczy się w swoim czasie nie przyśpieszaj tego

Gość fiolkka
chodzikom mówimy nie, czy ty sie zatrzymałaś w czasach swojej babki ze uwazasz ze nalezy dziecko przyspieszac i wkladasz do chodzika??? wiesz co wtedy sie dzieje z kregoslupem i nogami skoro sa na to nie gotowe???? pogadaj lepiej z lekarzem to ci kopara opadnie jak cie ochrzani.

Boże jacy powaleni ludzie tu siedzą, czy ja zakładałam temat czy chodzik jest dobry czy nie? Chyba to moja sprawa prawda? Każdy wychowuje dziecko jak uważa. Wiele moich znajomych ma dzieci w chodzikach lub dzieci, ktore chodziły w chodzikach od 6-msc zycia i nic im nie jest są zdrowe. Tylko Wy tu wszyscy kurwa ze wszystkim panikujecie,bo to bo tamto. Byłam u ortopedy i mały ma bardzo mocne i silne nogi, jak powiedziała pani ortopeda "dorodne stawy" i nie widzi przeszkód w wstawiania go do chodzika skoro sam wstaje i stoi. Pisałam już że chwyta sie palcy moich i wstaje albo mojej bluzy czy cokolwiek innego i stoi przez ok 5min na sztywnych nogach. Poza tym nie wsadzam go do chodzika na pół dnia tylko raz na dzień albo co drugi dzień na 15 minut. Ludzie nie chisteryzujcie i sie zajmijcie własnym życie, wlasnymi problemami i wychowywanie swoich dzieci. Co Wam to dało ze mi napisałyscie jakie to chodziki są złe? Co myślicie że z niego zrezygnuje? Wali mnie to szczerze, co na ten temat sądzicie. Ja załozyłam temat, bo chciałam się dowiedzieć co słychać u koleżanki, bo nie mam z nią innego kontaktu, ale wy zawsze ze wszystkiego potraficie zrobić problem. Nie rozumiem dlaczego w ludziach tyle zła i że trzeba wszystko krytykować i to jeszcze w taki, a nie inny sposób. Brak słów. Mój siostrzeniec też chodził w chodziku od 6-mca i w 9 m-cu juz SAM biegał. Nic mu ni jest, ma teraz 6lat i jest zdrowym chłopcem. Dajcie już sobie spokój z dawaniem dobrych rad.

Gość 40tysiecy
czyli ta ortopeda to jakaś amatorka, na zdrowy rozsadek dziecko będzie dupę woziło i co z tego będzie miało? a ty cieszysz się ze dzieciak sam stoi żebyś jeszcze nie płakała ale jak mówisz to twoje życie i nikt z toba na rehabilitacje jeździł nie będzie

Dupy nie wozi, bo jak pisałam wsadzam go na 15 minut dziennie, czasem co drugi dzień. Ortopeda żadna amatorka, bo bardzo dobry specjalista z Gliwic. A jak ktoś płakać będzie to ja, nie Ty więc już skończ dyskusje. Nie Twoje życie, nie Twoje dziecko wiec czym się martwisz? Nie rozumiem.

Gość 40tysiecy
głupota nie boli

Gość butelka wody mineralnej
specjalista na dodatek dobry nie przyzwoliłby półroczniakowi na to by jego mama wkładała go co 2 dzień na długie 15 minut do chodzika

moim zdaniem specjalista z niej żaden, ale twój wybór twoje dziecko

''Mój siostrzeniec też chodził w chodziku od 6-mca i w 9 m-cu juz SAM biegał. Nic mu ni jest, ma teraz 6lat i jest zdrowym chłopcem. '' jasne, to idąc tym tropem, proponuje dać dziecku szluga do zajarania! no co? przecież nie każdy palacz umiera na raka płuc nie?

wydaje mi się ze to wypisuje jakaś gówniara która zaliczyła wpadkę i sugeruje się tym co potrafią lub potrafili w danym okresie dzieci w jej rodzinie, żałosne

Gość rzeczywiscie poszlas
po bandzie :D chodzik dla pol rocznego dziecka , chyba calkiem zwariowalas. Troche nie chce mi sie wierzyc w to ze pytalas o to lekarza specjaliste, bo tak naprawde zaden lekarz medycyny zaglowe by sie zlapal jaby uslyszal ze chcesz pol rocznego dzieciaka do chodzika wstawiac....

Gosiak nie przejmuj sie wypowiedziami , kazdy ma prawo wychowywac dzieci jak chce i nic nikomu do ego. Ja na razie nie kupuje chodzika bo wydaje mi sie ze B nie dalby sobie w nim rady, ale w przyszlosci chyba sie zdecyduje. ODEZWIJ SIE !!! 👄

Gość dobrałyśce się
koleżanki idiotki chyba poziomem IQ :-o

Hej :) Jestem. Wstaliśmy dzisiaj po 8-mej. Mały ładnie spał. Teraz zjadł kaszke i sie bawi z dziadkiem :) Dzsiaj jedziemy na zakupy przedświąteczne i już mnie krew zalewa na samą myśl.... Jagoda może masz mejla albo n-k to byśmy popisały tak żeby te flądry nie czytały ??

Gość nunino
ja pitole kolejna idiotka chodzik dla 6-miesiecznego maluszka:o

Gość la madame khóhik
up

Gość gość
moje dziecko tez ma pol roku i tez juz w chodziku.. znalazły się matki polki jeb*niete zagorzałe .. masakra.. kazde moje dziecko a mam ich 5-oro chodziło w chodziku od pol roku syn ma 20 lat i jest wszystko super... polki polki .. zgroza nie matki.. to własnie przez to że dzieci sa wychuchane maja pozniej probelmy z chorobami itp...