Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zapalenieoskrzelipomocy

Mam może troche głupie pytanie.

Polecane posty

Gość zapalenieoskrzelipomocy

Chodzi o to, że mam początek zapalenia oskrzeli (prawdopodobnie po niedobrze przebytej grypie) i lekarz przepisał mi antybiotyk ale nic nie wspomniał i nawet nie zapytał czy chcę L4 a ja z tego wszystkiego też zapomniałam i teraz nie wiem czy z tym można chodzić do pracy? Na pierwszy rzut oka wydaje mi się, że nie bardzo ale może się mylę, nie pamiętam czy kiedyś miałam zapalenie oskrzeli i dlatego nie wiem, proszę czy możecie mi coś powiedzieć ze swojego doświadczenia?

Gość nie powinienes chodzic
do pracy!

Gość ILASKA
zapomnij o chodzeniu do pracy!!!! dlaczego? bo przechodzone zapalenie oskrzeli przemieni sie w zapalenie płuc!!bierz antybiotyk i masz go wybrac do konca!! no! :)

Gość przedmówczni ma rację
przechodzenie zapalenia oskrzeli to zapalenie płuc i w dalszej kolejności rak. Znam przypadek kiedy facet przechodził grypę i skończyło się na raku płuc. Zatem wal do lekarza po L4 i do łóżka i brać przepisane antybiotyki mninimum 5 dni, mimo rzekomego ustąpienia choroby.

Gość jaki rak człowieku
?? nie rak, co za ciemnoty wciskasz :O ale przechodzić zapalenia oskrzeli nie wolno, masz antybiotyk, to go bierz w domu, leż, pij dużo płynów i się nie przemęczaj, już masz poiwikłanie po grypie w postaci tych oskrzeli, niepotrzebne ci teraz dalej zapalenie płuc :)

Gość dcsbfgh
nie no, kurwa, raka nie dostaje sie od zapalenia pluc :O to zbieg okolicznosci ze ktos kto mial zap pluc mial potem raka :O ale za to zapalenie pluc moze sie skonczyc smiercia, bo to grozna choroba nie dosc ze z grypa nie wolno chodzic do pracy to z jej powiklaniem tym bardziej!!

Gość ILASKA
no bez przesady z tym rakiem! ktos mógł mieć nowotwór z innego powodu z przerzutem do płuc ( to juz jest ostatnie stadium raka wtedy). ale przechodzone zapalenie płuc grozi zapaleniem osierdzia, zaraz po tym wsierdzia i samego mięśnia sercowego. a tu już cyrk. zreszta mając zapalenie płuc to juz nic bys nie był/a w stanie zrobic. na nogach człowiek sie słania. no, to postraszyłam skutecznie? to masz leżeć w domu bez dwóch zdań!

Gość rar to moze to nie
ale zapalenie płuc do końca zycia tak jak moja koleżanka woda jej sie zbiera w płucach a druga ma zapalenie serca dostała

Gość ja też mam zapalenie oskrzeli
biorę leki, wczoraj byłam w pracy,ale od dziś mam wolne. Lepiej jest zostać w domu,ale jak juz musisz wyjść to ubierz sie cieplo, czapka i szalik koniecznie.