Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KtoPytaNieBłądzi

Pytanie o urlop wychowawczy

Polecane posty

Gość KtoPytaNieBłądzi

Może będziecie mi w stanie pomóc. Mamy z mężem rozdzielność majątkową. Zastanawiam się czy w związku z tym by starać się o zasiłek wychowawczy moge podać jedynie swoje dochody z pity za zaszły rok. Gdybym miała podać je mimo wszystko razem z dochodami męża przekraczamy kwote 504zł na osobe o 20zł i zasiłek mi się nie należy. Jednak jeśli rozdzielność zostanie uwzględniona a ja zarabiam najniższą krajową, wówczas zasiłek mi się należy.... To jak to jest z tą rozdzielnością i prawem do zasiłku???

Gość ggsggbbdr
"z pity za zaszły rok." - chyba z PIT-u za zeszły rok ???

Gość KtoPytaNieBłądzi
no tak pit ja wiem, ale ja chce by uwzględniono tylko moj pit, skoro mam rozdzielność majątkowo. Nie chce by brano pod uwage dochodów męża, bo wtedy zasiłek mi sie nie należy. W końcu niech ta rozdzielność majątkowa na coś się przyda:)... Nie wiem czy mops uwzględnia jakoś dokument o rozdzielności majątkowej.

Gość zrób test teraz
z tego co wiem najniższa srednia to 1300zł więc jak wychodzi ci 504zł?

mysle, ze to na szczescie nie przejdzie - wasza rodzina sklada sie z 3 osob i na tyle dzielisz wasze dochody - rozdzielnosc nie ma tu nic do rzeczy - zostaw ta kase dla osob na prawde potrzebujacych

Gość KtoPytaNieBłądzi
a kto powiedział, ze ja potrzebująca nie jestem. Właśnie doczytałam, że rozdzielność majątkowa jest brana pod uwagę. Z tego co przeczytałam dochód netto na osobę nie może przekraczać 504zł. Nie miej dziękuję za pomoc.