Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Po prostu dziewczyna

Rentgen zębów

Polecane posty

Mam pytanie, czy na wynik rentgena zębów trzeba czekać, czy może dentysta strzela fotkę :) i od razu ma zdjęcie i może na miejscu zabrać sie za leczenie? Nigdy nie miałam robionego rentgenu a chciałabym się wybrać (nic mnie nie boli, ale tak dla pewności wolałabym wiedzieć). Bardzo proszę o odpowiedź.

Zależy czy w gabinecie jest rentgen. Jeśli tak, to od razu na fotelu robi zdjęcie i podejmuje leczenie, a nawet robi w trakcie np leczenia kanałowego. A jest o tak że rentgen jest gdzieś obok lub w budynku lub zupełnie nie mają i każą robic gdzie indziej, wtedy różnie, albo każą zrobić zdjęcie na już i wrócić, albo umawiają na następną wizytę i wtedy przychodzi się ze zdjęciem.

Ja miałam właśnie robiony w trakcie leczenia kanałowego - dentysta wkłada aparat do ust, robi się zdjęcie, po czym od razu dentysta go ogląda i kontynuuje leczenie. Oczywiście w przyp., że rentgen jest na miejscu jak pisała wyżej koleżanka.

Gość gość
to chyba zależy od konkretnego gabinetu, prawda jest taka, że zasady zasadami a każdy swoje robi ;) Wiecie jak to jet. Tam gdzie ja chodzę, w Poznaniu wszystko idzie sprawnie i profesjonalnie. Jakby ktoś czytający szukał w Poznaniu to polecam http://www.rentgen-poznan.pl/ ;-)