Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mambo

Idziemy z moim facetem na wesele do mojej kumpeli.

Polecane posty

Zostałam zaproszona ja plus moja osoba towarzysząca. Czy myslicie ze ja powinnam dać za nas dwoje pieniadze, czy on gdyby były "domyślny" też by coś dołożył?

Raczej Ty powinnaś dać pieniądze, skoro on jest tylko osobą towarzyszącą.

Gość cmksnckmasncvksjm
A znają się? Bo jeśli on ich nie zna, to trochę głupio dokładać kasę dla osób których nie zna... :) A jeśli zna to na pewno się dołoży.. :)

Gość wszystko zależy od waszych
wzajemnych relacji.

Właśnie problem jest w tym, że mam teraz problemy z kasą i będę musiała od rodziców życzac i stąd takie pytanie. Ale tak czy siak pewnie bede musiała sama dać ta kase.

Gość ty dajesz kase on powinien
kupic kwiaty

Gość przeciez to jest Twoj chlopak.
chyba nie wystawisz mu rachunku za to,że TY chcesz isc z nim na wesele swojej kolezanki? w ogole co to zaq zwyczaje ze on ma sie dokladac... nie wiem jaka jest u was sytuacja ale ja ze swoim chlopakiem mieszkam wydatkami (wszystkimi wiekszymi) sie dzielimy na pol i w ogole nie ma czegos takiego jak zastanawianie sie czy ktos ma sie do czegos dokladac...patrzymy na to ile mamy i ile mozemy dac...tyle...

Gość aanoooo
no i czy długo z nim jesteś, bo jak pól roku, to bym na to nie liczyła, nawet nie wypada żebyś wymagała od niego żeby sie dorzucił, chyba że ma kasy jak lodu ;)

Idziemy z moim facetem na wesele do mojej kumpeli." to zależy od wielu czynników ... Mnie osobiście głupio by było obarczać swoją dziewczynę wyłożeniem całej kasy w koperte tylko dlatego że to jej koleżanka ... Idziemy razem ( JESTEśMY ZE SOBA) to się dorzucam z kasą . I tyle

Dobra sama dam tą kase, nie ma innego wyjścia:P Dzięki za odpowiedź.

Gość jak pomalowac pokojjj
Ja bylam zaproszona na slub kuzynki z osoba towarz.Poszlam z chlopakiem z ktorym bylam 3 miesiace. Sam powiedzial ze dorzuci i dalismy kase na pol i sam kupil kwiaty. Nierozumiem jesli jestes z kims para to co to juz jest cos wspolnego.

skoro to twój facet i jestes z nim to po prostu pogadaj z nim na ten temat mozecie wspólnie sie zastanowic co kupic i jaka kwotę przeznaczyć na prezent

Jestesmy ze soba prawie 4 miesiace. Niechce z nim gadac na ten temat, myślę, że jakby miał taka ochote dołozyc się to sam by cos zasugerował.

Niechce z nim gadac na ten temat, myślę, że jakby miał taka ochote dołozyc się to sam by cos zasugerował. " to błąd ... Może jesteś akurat z takim typem że wie o co chodzi lecz wygodniej mu jest z tym by sytuacja była taka bys tylko ty wyłożyła kase

I własnie dzięki temu poczęsci tez poznaje mojego faceta:O

Gość 4 miesiace to chyba
troche za krotko zeby on mial sie dokladac do koperty... od jakiego czasu wiesz o weselu? kiedy zostalas zaproszona?

Byłam zaproszona wtedy jak juz z nim byłam. Zreszta my tu możemy teoretyzować a i tak pewnie sama wyciagne pieniadze.

4 miesiące, to bardzo mało. Czemu ma dawać kasę nieznanej osobie? To przecież Twoja kumpela, nie jego. Będzie miło, jeśli się dorzuci, ale uważam, że absolutnie nie ma takiego obowiązku.

że absolutnie nie ma takiego obowiązku." oczywiscie że nie ma :) Ale pogadać z nim na ten temat może ...

Gość 4 miesiace to chyba
ja nie teoretyzuje...ale o weselu wiedzialas znacznie wczesniej...zaproszenie dostalas jak juz z nim bylas ale skoro to Twoja kumpela to o weselu powiedziala Ci znacznie,znacznie wczesniej (wiem jak robią moje i tez bym wczesnie powiedziala chyba zaraz po ustaleniu samej daty i zarezerwowaniu sali-a wszyscy dobrze wiemy ze to sie robi duzo wczesniej)... poza tym ja sobie nie wyobrazam rozmowy na taki temat.... nie powiedzialabym chlopakowi z ktorym jestem 4 miesiace "Dołóż sie do koperty bo jestes moim chlopakiem" i tez odwrotnie gdyby to chlopak po 4 miesiacach bycia razem powiedzial mi doloz sie do koperty to bym stwierdzila ze jest cos z nim nie tak i nie dosc ze na zadne wesele bym nie poszla to juz tym bardziej bym sie z nim wiecej nie spotkala... na tym etapie wszej znajomosci sa Twoje kumpele i Jego kumple... wiec jest inaczej w momencie kiedy osiagniecie etap NASI ZNAJOMI (i nie wazne kto pierwszy ich znał) mozecie miec co do siebie wymagania pod wzgledem gotowki.... mało tego nie obraz sie ale dla mnie ten temat znaczy ni mniej ni wiecej niz tyle ze jestes wyrachowana i zal ci kasy i dlatego chcesz zeby sie ten chlopak dokladał... Ja uwazam ze nie ma obowiazku co wiecej, gdyby dolozyl sie lub wyraził taka chec zwrocilabym mu uwage ze narazie to jest za wszesnie na takie gesty ale ze fajnie by bylo gdyby kupił kwiaty...bo kupno kwiatów jest w dobrym tonie...

na tym etapie wszej znajomosci sa Twoje kumpele i Jego kumple... wiec jest inaczej w momencie kiedy osiagniecie etap NASI ZNAJOMI" zaraz poszukam topiku jak to jedna dziewczyna po 3 miesiacach znajomosci z chłopakiem lała hektolitry łez ,bo ten jej jeszcze nie powiedział ze ją KOCHA A przecież już spotykają sie 3 miesiace :P

jakie to ma znaczenie ile się jest razem facet który ma klasę wie co zrobic w takim przypadku