Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przerażona.

Pomocy.. chcę pozbyć się kata.

Polecane posty

Gość przerażona.

Nie mam pojęcia, co robić. Mój ojciec jest osobą o wyjątkowo trudnym charakterze. Znęcał się fizycznie nad moją mamą, teraz, od kilku lat, już jej nie bije, lecz nadal znęca się - psychicznie. Nie wytrzymujemy tego. Mama jest właścicielką mieszkania, ojciec jest zameldowany. Od pewnego czasu wynajmuje mieszkanie gdzie indziej (praca), jednak wraca do domu na weekendy, to piekło. Chcę pozbyć się go z mieszkania jak najszybciej. Jak to zrobić? Nie odpowiadam za jego czyny, nie wiem, jak zareaguje, gdy dostanie wezwanie do sądu... Co mam robić? Jestem zielona, boję się o mamę i o siebie.

Gość lajchtowo jest...
zajeb go siekiera i bedzie swiety spokój bo on jakis psychopata jest

ile masz lat? ksztalcisz sie? ile lat ma twoja mama ze jest tak nieodpowiedzialna i naraza na niebezpieczenstwo i siebie i ciebie?

Gość przerażona.
spadaj opierdiane gacie

Gość przerażona.
bez podszywów, proszę... Mam 18 lat, jestem w klasie maturalnej. Mama... jest po prostu słaba. Boi się konsekwencji - mój ojciec jest nieprzewidywany, śmiem podejrzewać, że coś może być z nim nie tak na tle psychicznym. Alkoholik. Ona chyba, jak wiele kobiet w tym kraju, pogodziła się z rolą, byle nie wszczynać awantury. Ale ja trzęsę się ze strachu o nią. Już niedługo wyjadę na studia, a myśl, że mam ją tu samą z nim zostawić, nie daje mi spać. Dlatego mam nadzieję, że może coś uda mi się zrobić...

na twoim miejscu zglosilabym co sie dzieje do szkoly czy gdzie indziej inwestuj w siebie nie patrz na mame - jest dorosla, powinna byc odpowiedzialna nie lubie byc surowa ale uwazam ze dziecko ktore boi sie rodzica a drugie nic nie robi aby to zmienic nie spelnia swojej roli jako opiekuna. ucz sie i wyrwij z tego bagna :)

Gość przerażona.
ten wyżej to podszyw

Gość przerażona.
Człowieku nade mną. Chcesz się bawić, proszę bardzo, ale nie w tym temacie, to dla mnie nie jest wcale zabawne... To nie jest bagno - moja mama to osoba wykształcona, która bez problemu utrzymywałaby i siebie i dziecko (co w sumie już niedługo nie będzie potrzebne), przez wiele lat utrzymywała też jego (wywalany z pracy wielokrotnie - alkoholizm... nie trzeba tłumaczyć), gdyby nie fakt, że on wciąż coś rozwala, wręcz złośliwie, wiem, że ją okradał, wynosił z domu różne rzeczy - ponownie, chyba nie muszę tłumaczyć jak zachowuje się alkoholik. Bała się cokolwiek z tym zrobić - rodzina od strony ojca niby wie, niby popiera, że coś z tym trzeba zrobić, ale kiedy przyjdzie co do czego moja mama nie ma w nikim oparcia- jej rodzina, nieliczna już, jest daleko...

Gość administrator forum
do przerazonej na chuj zakładasz podwójny topik po co zaśmiecasz to kafe?

Gość przerażona.
do administratora: "na ch*j" to, rozumiem, zwrot grzecznościowy. A "zaśmiecam", bo mam nadzieję, że pytanie trafi do kogoś, kto będzie mógł jakoś naprowadzić mnie na to, jak to wszystko zacząć. Wiem ,ze jestem w tej dobrej sytuacji, ze nie ma go na co dzień. Tylko od czego powinnam zacząć?