Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomocyproszę

ROPKA W OCZKACH

Polecane posty

Gość pomocyproszę

Mam pytanie, moje dziecko ma silny katar, oczywiście poszło już na gardło i ma potworny kaszel. Lekarz kazał leczyć clemastinum ten katar a jakby nie przechodziło to podać bioparox. Wproawdzie byliśmy u lekarza w poniedziałek ale już dzisiaj zaczęłam podawać ten bioparox, można do gardła i nosa ale ja psikam do nosa. Ale wczoraj zaczęła mu się wydzielać ropka w oczkach, w nocy bardzo, aż mu się oczka kleiły, dzisiaj jak na razie nie ma ale dopiero jest rano, za to ma opuchnięte oczka. Nie wiem co robić a martwię się bardzo. Poczytałam na internecie i zauważyłam, że może tobyć zapalenie spojówek ale on nie ma przekrwionych oczu, na razie przynajmniej. Czy przy zapaleniu spojówek oczka mogą nie być przekrwione? Gdzie ja teraz znajdę okulistę. Mąż radzi jechać do apteki i kupić jakiś roztwór soli do przemywania oczu. Cała głupia jestem z tego wszystkiego i ze strachu.

Gość pomocyproszę
proszę pomocy, może ktoś miał podobny przypadek?

Może być zapalenie spojówek. Ale dobrze by było jakbyś pojechała do pediatry. Jasne możesz przemywać solą fizjologiczną, ale jeśli to spojówki, to niewiele to da. Trzeba wykupić maść, niestety chyba wszystkie teraz są na receptę, typu neomycyna. Także zamiast siedzieć teraz i dumać na kafe, zadzwoń do lekarza i umów się, szkoda malucha męczyć. Może to przecież być też coś innego. A wbrew pozorom zapalenie spojówek może być zaraźliwe. żebyście się też wy nie pozarażali.