Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eliina

kto bral cywilny bez gosci??????

Polecane posty

Gość eliina

bierzemy za kilka dni slub cywilny tylko my i swiadkowie, zastanawiam sie czy nie bedzie to dziwnie wygladalo przed pracownikami urzedu stanu cywilnego... czy w ogole zdarzaja sie takie sluby? My nie zapraszamy gosci gdyz ten slub traktujemy jako formalnosc a latem bedzie koscielny i wesele...

zdarzaja, znam takie przypadki ;-) slub to przeciez jest formalnosc;-) slub o kt mowie odbyl sie w rejonowym urzedzie usc na jednym zosiedli - nie bylo bailych sukien, blogoaslawienstw i calej szopki a po wszystkim dobra kolacja dla 4 osob, wliczajac w to nowozencow;-)

Gość tak ja brałam
;) też była to formalnośc tylko, ponieważ byliśmy po konkordatowym w kościele i ksiądz nam za późno do USC dokumenty zaniosł, w związku z czym odmówiono nam wydania aktu małżeństwa :classic_cool: urzędnik nas tylko zapytał, czy to na pewno wszyscy :D:D było fajnie ;)

ja mialam dokladnie tak samo, bralam slub cywilny z mezem, bez gosci w obecnosci tylko dwoch swiadkow, a kilka miesiecy pozniej bylo wesele

ciekawe czy ksiadz Wam zwrocil czesc pieniedzy kt mu zpalaciliscie? ;-) w koncu zgarnala kase (jesli placiliscie mu za slub) - w zasadzie za nic ;-) uczciwosc by wymagala zeby Wam kase zwrocil;-)

Gość eliina
no to mnie pocieszyliscie, a czy na slubie cywilnym mialyscie wiązanki? i czy swiadkowa tez powinna miec bukiecik?

u mnie na ślubie w USC byli rodzice przyszli tesciowie świadkowa i rodzeństwo bukiet tylko ja mialam zwykla sukienke po slubie kolacja u mnie w domu i po krzyku

u nas na ślubie cywilnym byliśmy tylko my i nasi świadkowie. ja miałam jedną lilię, a świadkowie bukieciki dla mnie. nic w tym dziwnego. w sylwestra bierzemy ślub kościelny i będziemy my, rodzice, rodzeństwo i świadkowie. obiad weselny z przedłużeniem do sylwestra w domu. pozdrawiam.

Gość Kokaina21
Ja będę brała w czerwcu tylko ja ON i świadkowie:)za kilka lat mamy zamiar wziac kościelny... póki co to mała skromna uroczystość wyłacznie dla NAS:)