Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kalinnaaaaaaaa

PROSZĘ O SZYBKĄ POMOC 2 letnia córka ma 39,5 gorączki, byłam u lekarki...

Polecane posty

Spokojnie 2-3 doby możesz tak podawać, ale podejrzewam że nie będzie potrzeby... Jeśli jedna porcja leku pomaga na dłużej niż 3 godziny to można wydłużyc np co 5 godzin , wtedy miedzy dwiema dawkami Paracetamolu będzie 10h, tak samo z ibuprofenem. pamiętajcie tylko, żeby czytac na opakowaniach jaka jest substacja czynna, żeby nie podawać np dwóch postaci paracetamolu tylko pod innymi nazwami. Ogólnie ibuprofen jest bezpieczniejszy w dużej dawce niż paracetamol... Co do jedzenia, to spokojnie, bo dorosły jak gorączkuje to też nie je... byle by piła. Nie musi pić wody, tylko to co lubi, choćby to miało być słodkie (byle nie napoje gazowane) Spokojnej nocy!!!!

Gość jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Moja córka mial 2 latka kiedy dopadlo ja chorobsko!Miala 39 stopni goraczki przez 3 dni.Poszlam z nia do lekarza,ktory stwierdzil,ze to gardlo choruje.Dostala antybiotyk.Po 3 dniach przyjmowania antybiotyku nie widzialam poprawy.Goraczka po podaniu leku spadala,ale za chwile wracala.Zabralam ja do innego lekarza,ktory polecil by zrobic badania(mocz,morfologia ,ob)okazalo sie,ze mala miala zapalenie pluc,ktorego nie bylo slychac,nie kaszlala wcale! Radze zrobic w nablizszym labolatorium badania i pokazac lekarzowi.

Gość kalinnaaaaaaaa
dzis jest lepiej :) ale dalej podaje leki. Zdrowych i wesołych 🌼 paaa