Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Laurra.36

Kolorowe soczewki

Polecane posty

Gość Laurra.36

Cześć Dziewczyny. :) Trochę długo noszę soczewki zwykłe, bo jakoś nie umiem się przekonać do okularów. Chciałabym teraz zmienić zwykłe soczewki na soczewki kolorowe. I tutaj mam trochę do Was pytań. :) Mam nadzieję, że mi pomożecie. Naturalny kolor moich oczu jest brązowo-zielony. Chciałbym, żeby soczewki były zbliżone do koloru niebieskiego, bądź mocno niebieskiego. Jaki będę miały wtedy kolor oczu? Czytałam, że po nałożeniu soczewki może wyjść dziwny efekt. Jeszcze raz proszę o radę. :) Z góry dziękuję. ;*

Gość Amader ka
Soczewki to zło. Wypłyną ci gałki oczne.

Gość fgfggh
Nosze soczewki kolorowe od kilku dobrych lat. Masz szeroki wybor soczewek. Zalezy czy chcesz calkowicie zmienic kolor oczu, czy podkreslic jedynie kolor oczu.Ja nosze focusy evergreen..soczewki miesiecznej wymiany. Moj naturalny kolor szaroniebieski. Duzo osob podczas rozmowy zwraca uwage na moj kolor oczu, moj facet wlasnie zakochal sie w moich oczach:) jednak nie jest to do konca naturalny kolor, we sloncu kolor jest zbyt intensywny

Gość fgfggh
w sloncu-poprawka

Gość cmentarna oragne342
ja mam turkusowe oczy naturalnie a nosze szare soczewki acuvue 2 colours. sa bardzo ladne, wygladaja naturalnie bo moj naturalny kolor oczu ma zblizony do nich koloryt, zwlaszcza przy zrenicy;) natomiast odradzam ci wszelki szafir:-O wygladalam jak elfica!kolor ochydnie nienaturalny i strasznie intensywnie niebieski...

Gość cmentarna oragne342
aaa i ten przeklety promien krzywizny.. poprzedniczka wspomniala o soczewkach majacych 8.6(o ile sie nie myle?)promien krzywizny:)zazdroszcze osobom o takim promieniu:) na kazdym kroku mozecie znalezc cos dla siebie:) ja natomiast mam 8.4 ale moge nosic tez 8.3 i 8.5(i nosze 8.3)ale na taki promien to tylko j&j produkuje:(

Gość fgfggh
no wlasnie nie....te soczeki focus maja promien 8.9 i 8.6....ja moge nosic min 8.7 i np niektore kolorowe soczewki kontaktowe u mnie odpadaja, bo nie ma nawet 8.7:( a do tego sa produkowane do wady - 6 a ja mam -7

Gość fgfggh
takze ja nosze soczewki 8.9 ,moge tez 8.7 ale nie moge ponizej ehh

Ja noszę od dłuższego czasu takie soczewki http://szkla.com/64_focus-softcolors-6-szt.html ale ja mam jasne oczy, więc u mnie efekt jest bardzo ladny i naturalny. Tobie raczej bedą potrzebne soczewki całkiem zakrywające tęczówkę, żeby nie było widać naturlanego koloru. Ale moim zdaniem efekt takich soczewek jest mniej naturalny.

Gość 3mk4
czyli przed zakupem trzebba wybrać sie do optyka by zbadał krzywiznę czy jak? :P