Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ania-15

Kiedy wyjąć tampon...?

Polecane posty

Gość Ania-15

Hej... Mam takie pytanie, kiedy wyjąć tampon ... po czym mozna odczuc, że to juz teraz trzeba go wyjąć.... czy błona dziewicza może pęknąć?

Gość Ania-15
Wiem ale czy da się to jakos odczuć?

Gość aniaaaaaaaaaaaa12
mi sie zdarza nawet po 6, 8 10 godzinach wymienic, taka praca a wnocy jak śpie 12 godzin to przeciez nie bede sie budzic co 4 godziny, bez przesady. Zdrowa jestem a tampony uzywam od 7 lat

Gość Ania-15
A czujesz ze jest do wymiany? A błony nie uszkodze?

Gość nie uszkodzisz
ja staram sie patrzec na czas, by zmienic, ale tez czuje, ze jest pelny- tak jakby schodzil ku dolowi, ciezko to opisac. Na pewno kazdy ma inaczej, ale i Ty dojdziesz do wprawy :) Pozdrawiam

Gość aniaaaaaaaaaaaa12
Nie czuje sie tego. Przez pierwsze dwa dni staram sie wymieniać co 4, 5 ,max 6 godzin a przez kolejne dni zdarza mi sie nawet po 8 czy 9 godzinach wymienić, nic sie nie uszkadza :)

Gość Tampon
Wymieniaj wtedy, kiedy czujesz, że jest mocno nabrzmiały, albo, że masz lekko wilgotno. W początkach krwawienia, kiedy jest obfite - wymieniaj co 2-3 godziny. Później - albo zmień tampony na mniejsze, albo wymieniaj rzadziej lub nie używaj w ogóle, jeśli masz problemy z aplikacją (bo jest za 'sucho' by założyć nowy tampon - tylko stosuj wtedy wkładkę). Tamponów nie wolno za długo przetrzymywać, bo krew rozkłada się.. i staje się pożywką dla bakterii. Kazdy organizm jest inny - więc musisz sprawdzić. Ale nie przetrzymuj tamponu na początku zbyt długo. I obowiązkowo - myj dokładnie ręce przed wymianą/aplikacją. Pozdrawiam!

Gość gość
jak c**a ci się rozdziera to w tedy