Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

maria22111

JEst tu ktos kto zna sie na rodzinnym i alimentach? Wejdz! Prosze i pomoz

Polecane posty

Moj wujek ma 3 dzieci.Najstarsza 18,potem 16 i 15. On zarabia 1000zl.Na bilety miesieczne wydaje 400zl miesiecznie.Za mieszkanie placi 600zl+oplaty.No i nie musze nikomu mowic ile kosztuje utrzymanie dzieci w gimnazjum i szkole sredniej. Zona go zostawila razem z dziecmi.On sam je wychowuje.Nie wystarcza mu na utrzymanie,wiadomo..W opiece mu powiedzieli,ze nie przysluguje mu prawo do zadnego zasilku,bo ma 1000zl wyplaty i od tych wakacji zona placi alimenty..400 ZL MIESIECZNIE-NA 3 DZIECI :-O Zalosne.Facet sie nie poddal,chowa dzieci,musi sie martwic a ta zrobila sobie dzieciaka i hula po swiecie..Jest na to jakies prawo?Sad zasadzil alimenty,placi no i co? 400zl miesiecznie..ale placi:-o Prosze o rady.Chce pojsc do wojta naszej gminy w jego sprawie,bo te z opieki nieraz w konia robia,ale chce miec jakies podstawy

Gość mamuska juz za niedlugo
Zasilek rodzinny.Maja rozowd.Sadownie ustalone alimenty ma?

Gość a ja mam takie pytanie........
bo sorry ale on ma duuuże dzieci :/ nie mogą poszukać sobie dorywczej pracy???? sorry ale rozumiem sytuację kiedy dzieci są malutkie..MA 1000ZŁ, 400ZŁ NA KAŻDE DZIECKO TO MA 2200 I MAŁO MU??????

No wlasnie rodzinne im nie przysluguje!! tak mowia w opiece.Nie maja rozwodu,bo ona jest za granica i sie nie pojawia.Tak,sadownie alimenty

a ja mam pytanie..-ile bedzie pracowal? codziennie o 5 rano wychodzi i o 23 wraca.Zastanow sie zanim cos palniesz-bez urazy.Baba zostawila go z 3 dzieci..Pomysl,w ciagu jednej minuty zmienilo sie ich cale zycie,bo jej sie k..rwic chcialo.

Gość no ale ja nie rozumiem.
Czemu dziecaki nie pójdą do roboty??? najlepiej żeby państwo dało, nakarmiło i co jeszcze??????? Dzieni nie są takie małe, bez przesady nie dramatyzuj!

Doczytaj dokladnie-on ma 400zl na 3 dzieci.Podziel sobie 400 na 3.Za mieszkanie placi 600zl i oplaty.A dzieci gdzie znajda prace? tamte sa nieletnie a tamta uczy sie do matury,troche dzieci pilnuje,ale nie moze znalesc nic innego

Gość no dobrze zostawiła
ale nie ma 3 małych dzieci!!!! CZEMU TY TAK DRAMATYZUJESZ JAKBY ONI GROSZA NIE MIELI! WIDAĆ ŻE BYŁ NA UTRZYMANIU ŻONY SKORO PISZESZ ZE W CIAGU MINUTY ZMIENILO SIE JEGO ZYCIE!!!!!!!! DOSTAKE ALIMENTY I JESZCZE ŹLE!!! ILE TA ŻONA ZARABIAŁA??????? CHYBA DUUUUUŻOOOO ŻE BYLI NA JEJ UTRZYMANIU

Gość na jakiej podstawie
ma dostawać rodzinne skoro mu przekracza dochód? Jeśli policzyli mu dochody i alimenty do rodzinnego no to niech nie liczy na rodzinne

Nie dzieciaczku,nie byli na jej utrzymaniu.W zyciu nie liczy sie tez tylko kasa.Gdybys byl/a troche madrzejsza/y to bys zrozumial/a co to znaczy samotny ojciec z 3 dzieci i dlugami,ktore zona dziwka zrobila

Gość napisałas..................
W zyciu nie liczy sie tez tylko kasa.... Własnie pokazałaś jak się nie liczy pisząc o wujku heh Dzieci mają się uczyć...owszem ale bez przesadyzmu, nie mówię tu o pracy w kamieniołomach ale o pracy dorywczej na weekendy, roznoszenie ulotek, moze jakieś promocje..widać że samych leni śmierdzących wychował

Gość abbbbbbbbbbbtrrrrr
Nie może przekroczyć 504 na osobe i nie robi tego,więc z jakiej racji mu sie dadzą rodzinnego?

Gość abbbbbbbbbbbtrrrrr
Zresztą 15 i 16 letnie dzieci ma posłac do pracy??????????????????na głowę upadłyście??????????????????

Niech sprawdzi w spółdzielni czy nei przysługuje mu dodatek mieszkaniowy, to raz. Po drugie powinien wnieść pozew o podwyższenie alimentów. Widzę, że na forum same dzieci prawie więc sie nie dziw ze dostajesz infantylne odpowiedzi. Takie tematy porusza się gdzie indziej. Wujo może też powienien rozejrzeć się za lepiej płatną pracą lub poprosić o podwyżkę.

Poza tym mieszkanie ich jest zbyt drogie. Ja płacę za czynsz 300 zł. Nie wiem skąd suma 600? Może powinien poszukać tańszego lokum.

Gość abbbbbbbbbbbtrrrrr
Powinien tez starać sie o pomoc dla rodzica samotnie wychowujacego dzieci (skoro ma sądownie przyznane alimenty) tzn,że sam je wychowuje.

Abbbtttttr-jestem pewna,ze te osoby ktore napisaly,ze do pracy powinni isc to sa jakies 13latki(sadzac po poziomie wypowiedzi) ktorym mamusia wszystko na tacy dala.Ja i tak im sie dziwie.Bolesne jest to gdy kogos opusci matka.Az strach myslec

Gość abbbbbbbbbbbtrrrrr
600zł to nie jest dużo,ja mam mieszkanie w kamienicy i płace czynszu 270 ale moja mama juz w blokach ponad 500................

Sluchajcie on stara sie o wszytsko co piszecie,ale te mendy w opiece gadaja,ze sie nie nalezy,wiec ja chce mu pomoc. Placi 600zl za mieszkanie w bloku a pracy nie rzuci,bo chyba wiecei jak teraz jest ciezko o prace. W mieszkaniu ma tylko 2 pokoje.Mieszka w takiej osadzie na podlasiu.To nie jest wies,cos takiego jak male miasteczko.Wynajmuje mieszkanie w bloku.Jezdzil na granice do pracy,ale go podpiwprzyli i dzieci chcieli zabrac

No jak wynajmuje to zmienia postac rzeczy... ceny wynajmu są wyzsze.

Gość abbbbbbbbbbbtrrrrr
Rozumiem,że dokumenty z dochodami składał i dostał odmowną decyzje co do rodzinnego i samotnego wychowywania dzieci?

Gość ale puste babyyyy
te głupie komentarze dobijają, tak sie dzieje, bo to jest facet, a kobiety uważają, ze facetów nalezy niszczyć, tylko głupie babska tu są dzieci i to one cierpią, bo ojciec nie ma co im dać jesć. Jakby to napisała matka z 3 dzieci o dochodzie 1400 zł i , że ojciec dzieci płaci jej 400 zł na 3 dzieci, to dopiero byście pisały jaka to ona biedna, pokrzywdzona, a alimenciarz tj. ojciec wredny bo tylko tyle daje. Niech się wujek dopomina w opiece społecznej a jak mało to jak napisałaś idzie na skargę do wójta. Nalezy dobrać się tej matce do tyłka, niech płaci jak nie wychowuje dzieci.

Gość tereskaaa z lipsskaaaaaaaa
Jesli zlozyl dokumenty o zasilki rodzinne dla dzieci i otrzymal odmowna decyzje to juz nic nie zerobi. Ale dziwne to ze przy dochodach 1400zl na 4 osoby nie dostal zasilku.Przeciez na dochod w rodzinie jest 504 zl czy teraz jest 528 zl.Czyli musiaby miec odchod ok.2000zł.

Gość tereskaaa z lipsskaaaaaaaa
Jesli zlozyl dokumenty o zasilki rodzinne dla dzieci i otrzymal odmowna decyzje to juz nic nie zerobi. Ale dziwne to ze przy dochodach 1400zl na 4 osoby nie dostal zasilku.Przeciez na dochod w rodzinie jest 504 zl czy teraz jest 528 zl.Czyli musiaby miec odchod ok.2000zł.