Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość andzia00005

duphaston pomocy !!!

Polecane posty

Gość andzia00005

witam dziewczyny jestem załamana:( dowiedzialam się że prawdopodobnie będe miala problemy z zajściem w ciąże czuje sie z tym bardzo zle:( tylko prosze nie odsyłajcie mnie na inne linki bo nie mam sił już szukać o duphastonie tyle sie tego naczytalam ze mam mętlik w głowie... wszystko sie zaczelo w listopadzie tego roku dostalam miesiączke tak jak powinnam trwala moze jakies 5 dni i potem takie dziwne plamienia sie pojawily brunatne i takie normalne nie wiedzialam co to jest bo trwalo to az do 2 tygodni.. poszlam do ginekolog stwierdzila zapalenie przydatków fakt zle sie czulam bolał mnie brzuch itd zapisala antybiotyk i kazala sie pokazac na kontrole. mimo wszystko po 5 dniach brania tego antybiotyku plamienia nie ustąpiły wrecz przeciwnie nasiliły się poszlam do kolejnego ginka zaplacilam 150zl za wizyte plus USG stwierdzil ze jajniki mam ok , zbadal mnie i powiedzial ze to jakies zahwiania miesiączki ze tak sie zdarza często ze nie ma torbieli ani cyst wszystko ok ,,, natomiast przeprowadzil ze mna wywiad i wywnioskowal na tej podstawie ze podejrzewa u mnie PCO zespól policystycznych jajników :/ zapisal Duphaston 2 razy po 1 przez.. no wlasnie nie wiem czy kazal brać az plamienia się skoncza czy przez 5 dni.. chyba powiedzial ze mam brać jeszcze przez okres pięciu ..dziesieciu dni nawet jak plamienie ustąpi... sprawa jest taka ze plamienia juz nie było po 1 dniu brania tego duphastonu ale na wszelki wypadek wzielam go przez 2 dni, dziś mija 2dzien jak nie biore i dziś zacząl mnie bolec brzuch jak na okres i pojawiło sie takie krwawienie jak na okres chyba.. nie wiem czy to znowu nie to plamienie .. ale czuje ze to prawidlowy okres chyba.. :( jak to jest z tym duphastonem????reguluje on okres? pomaga w zajsicu w ciąze?

ja go brałam w ciązy trafilam na takiego lekarza ze zal :( bylam mlodziutka potem okazalo sie ze niepotrzebnie :(

Gość andzia00005
prima02 a mialas ciąże zagrozoną i dlaczego okazalo sie ze niepotrzebnie bralas???

ja jutro kończe brac duphaston więc na razie nic nie moge napisać. ja tez mam policystyczne jajniki chociaż nie mam żadnych objawów. duphaston reguluje miesiączke i co za tym idzie pomaga zajść w ciąże.ja mam zapisany jeszcze clostibegyt ale nie wiem czy go brać :(pewnie za duzo Ci nie pomogłam :(

Gość andzia00005
myszka2028 chodzi mi o to czy jest mozliwy okres znowu czyli plamienie 2 tygodnie teraz 2 dni duphaston czyli 2x1 dwa dni nie biore i co i juz kolejny okres????? a dzisiaj jest 24 dzien cyklu zawsze mam okres co 34dni

wiem tylko ze ja mam brać duphaston od 16 dc przez 10 dni i mam dostac okres i z tego co wiem nie powinno sie pojawić plamienie później.ale nie wiem jak długo trzeba brac duphaston zeby miesiaczka sie uregulowała.