Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanko do forumowiczów

Jest Wigilia, słyszycie dzwonek do drzwi, otwieracie je, a za drzwiami...

Polecane posty

stoi bezdomny. Co robicie?

Gość alltheway
Nie ufam ludziom,więc bym go nie wpuściła, ale kazałabym mu poczekać i przygotowała paczkę jedzenia.

Gość Trzaskacz klapą
do roboty śmierdzący gównem

No właśnie, też wydaje mi się to rozsądne, zwłaszcza, że wielu bezdomnych (choć z pewnością nie wszyscy) jest alkoholikami/byłymi alkoholikami/osobami upośledzonymi psychicznie i nigdy nie można być pewnym, że nie zrobią komuś krzywdy (mogą za siebie nie odpowiadać). A czy jest ktoś kto jednak wpuściłby bezdomnego na Wigilię?

Gość Trzaskacz klapą
bezdomność to sposób na życie a te śmierdziele chleją i mają wszystko w swojej niedomytej ogównionej dupie

Gość to może....
gdyby na mojej wigili był ktoś więcej oprócz mnie, siostry i mamy- pomyślałabym czy go wpuścić;)

Gość jeśli umiejętności te same
znając mnie i moją naiwność i wrażliwość, zaprosiłabym go do domu.

Gość full metal panic
nie wiem, pewnie bym nie wpuściła tylko dała coś do jedzenia i odesłała dalej kłamiąc, że ostatnie miejsce jest już niestety zajęte. a potem całą wigilię miała wyrzuty sumienia i nie spała po nocach prześladowana wizją samotnego człowieka na mrozie :P

Gość a czy ktoś kiedykolwiek
spotkał się z taką sytuacją (albo ktoś z Waszych znajomych)? Bo moi dalecy znajomi (dalecy geograficznie :)) faktycznie zaprosili kiedyś bezdomnego na Boże Narodzenie pod wpływem dzieci, które przejęły się, że "ten pan jest tym wędrowcem, dla którego pozostawiamy jeden wolny talerz". Znajomym było w związku z tym głupio nie zaprosić tego człowieka, ale potem wyrzucili wszystkie talerze i kubki, z których on jadł i pił oraz wyprali pokrowiec z krzesła na którym siedział :). Mimo wszystko ich podziwiam, że się odważyli.

Jeśli mam być szczera - nie wpuściłabym jego do domu. Ale mogę zaoferować ciepły posiłek zapakowany i trochę grosza.

Gość bleee bleee bleeeeeeeeee
nie wiem co bym zrobila.

Gość a mi tam obleci
Ja tam w ogóle nikogo nigdy nie wpuszczam do domu, ani bezdomnych, ani kolędników, ani wujka Gienka, chyba że się wcześniej zapowiedział. Jeśli ktoś przyłazi bez uprzedniego poinfomowania mnie o tym (najpóźniej poprzedniego dnia, względnie rano, jeśli spotkanie ma sie odbyć po południu), po prostu nie otwieram drzwi. Po to są telefony, żeby dzwonić. I g** mnie obchodzi czy to rodzina, czy sąsiad - po prostu mam prawo nie otwierać, jeśli nie jestem przygotowana na odwiedziny.

No i co, kto się jeszcze wypowie?

Gość iberia
Dobrze, że po działce biega pies, a domofonu przy bramie nie ma :D

Gość cfbgdfn
a teraz pytanie nr 2 dzwonek do drzwi, otwierasz a tam kolednicy... no wlasnie i co? no nic co ma byc? u mnie daje sie jakies slodycze, owoce i do widzenia

Gość moi znajomi zaprosili
bezdomnego do siebie na obiad (mieszkał w zsypie), a on zjadł, zapalił, wyjął z torby kapcie i oświadczył, że zostaje na stałe, bo mu się tu podoba. Mieli duży problem! :-)

Gość moi znajomi zaprosili
no i jeszcze na temat: gdy do moich drzwi puka ktoś niezapowiedziany, to nie otwieram i nawet nie sprawdzam kto to.

Gość Trzaskacz klapą
obciągnąłbym mu faje bo imponuje mi ich styl...