Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamgłupiąmatke

Moja matka zgłubiała, postanowiła zaopiekować się chorymi rodzicami!

Polecane posty

Gość mamgłupiąmatke

Niech to robi jeśli chce, ale niech mnie nie mieszka w to wszystko.To z którymś trzeba do szpitala jechać,to któreś trzeba nakaramić.Wiele z tych czynności ja wykonuje,mieszkam oddzielnie a matka dzwonie tylko po to bym przyjechał jej pomóc.Jak mam jej powiedzieć że mam tego dosyć?Jej rodzice nigdy mnie nie lubili,jeszcze teraz potrafią człowieka upokorzyć.Matka ma jeszcze siostre i dwóch braci ale ci nie, nie wezmą chorych rodziców, wolą zostawić ich mojej matce u której też nie jest najlepiej ze zdrowiem. Dzisaj mama dzwoni już o 6 rano że z dziadkiem coś jest nie tak to powiedziałem żeby nie histeryzowała. Właściwie to co to mnie obchodzi że oni są chorzy? ja się źle czuje w ich towarzystwie.

Gość to był jej obowiązek

Gość przecież to są rodzice
Jakim prawem mówisz że Twoja matka jest głupia?.. Ona wprzeciwieństwie do Ciebie ma szacunek do swoich rodziów! :O Wcale się im nie dziwie że Cie nie lubili!

Gość to nie jest obowiązek
tylko co najwyzej akt dobrej woli😴 nie ma kary za brak opieki nad starymi rodzicami:P

Gość w pierwszej kolejnosci
rodzicami maja prawo zajmowac sie ich dzieci a nei wnuki, skoro matka ma rodzenstwo to neich opiekę nad dizadkami zalatwią miedzy soba.

Gość nananananananananaaa
Nie wierzę że są tacy ludzie jak autorka . Ale chcę wierzyć w to , że jest to prowokacja i to marniutka :)

Gość mamgłupiąmatke
Tylko że przez jej najgłupszy pomysł ja musze cierpieć, moja matka sama niedługo będzie potrzebowała pomocy. Pewnie na mnie spadnie obowiązek opieki nad trójką ludzi.A rodzeństwo mojej matki swoich rodziców nie weźmie usprawiedliwiając się że nie mają na to czas,oczywiście dzieci wujków i ciotki mojej matki też nie mają na to czasu, tylko że w dzieciństwie to zawsze ja byłem tym najgorszym wnukiem!

Gość tak to nieraz bywa
niestety ze jedną osobe z rodziny traktuje sie gorzej a potem wychodzi na to, ze ona musi zajomwac sie zniedolezniałymi starszymi osobami, ktore zawsze uwazały ją za zakałe rodizny czy cos:O

Gość omg znowu jakiś
zgłubiała? co to znaczy? ludzie nauczcie się pisać po polsku:o

Gość mamgłupiąmatke
No dobrze,ona niech się zajmuje ale przecież to nie jest moja sprawa by mnie mieszała w swoje rodzinne sprawy! ja nigdy nie czułem tego żebym należał do rodziny, a teraz moja matka organizuje mi życie, bez mojej zgody.I nawet nie pyta mnie o zdanie czy tego chce. Stawia mnie wręcz przed faktem dokonanym.

Gość to się ciesz że przynajmniej
teraz możesz nawiązać z nimi jakieś więzi :)

Gość mamgłupiąmatke
Mnie na tych więziach nie zależy, wolałbym święty spokój! Nigdy nie pomyślałem że to ja bede odwodził ich do lekarza, że również wtedy kiedy mama nie bedzie mogła ja bede musiał ich karmić.Mam prawo mieć do niej pretensje i tego nie chcieć.

Gość rude to wredne
oby tobie na starosc nit nie musiał dupy podcierać...bo z twoim podejsciem zostaniesz sam.

Gość egoisto życze ci żeby ciebie
również spotkało coś takiego:O by ktoś Tobie odmówił udzielenia ci pomocy!

Gość mamgłupiąmatke
Inna byłaby wasza reakcja gdyby ktoś wam powiedział że wasza matka powinna was usunąć i gdyby ktoś wmawiał ci że zmarnowałeś życie własnej matce. Moja matka może się nimi zajmować ale nie mieszać mnie do swoich rodzinnych spraw!!!

Gość a ja dostałam tak
rozumiem Cię i nie nam Ciebie oceniać, bo nie wiemy jak to było z Twoimi dziadkami. Matka powinna się zająć nimi na spółkę z rodzeństwem.

Gość mamgłupiąmatke
Właśnie,tylko że jej rodzeństwo ucieka od tej opieki.Nawet ich nie odwiedzili.Oni obwiniają mnie nieszczęście mojej matki,oto że wyszła za człowieka który się znecał nad nią psychicznie,nade mną nawet fizycznie ale to nikogo nie obchodziło.Według nich to ja jestem powodem problemów swojej matki!

Gość malutkaaaaaaaaaa
A wy wszyscy co tak sie oburzacie i zyczycie autorowi zeby mu sie cos zlego stalo i nikt nie pomogl to faktycznie jestescie tak dobrymi ludzmi ze glowa mala.. Kazdy niech sadzi po sobie. Ja jestem w stanie to zrozumiec chociaz u mnie bylo inaczej bo ja sie moja babcia zajmowalam jak bylo z nia zle.Mialam wtedy 12 lat.Ale nie trwalo to dlugo...Ciekawa jestem czy wszyscy co tu jada po autorze byliby tacy madrzy w takiej sytuacji.Ja mam ciotke i wujka ktorzy nienawidza moich rodzicow..Gdybym miala sie nimi na starosc zajmowac (co raczej sie nie zdarzy) to tez by mnie szlag trafil.I nie ma w tym nic nieludzkiego czy niemoralnego.Przestancie byc tacy poprawni i spojrzcie na swiat realnie.

Gość prostacka prowokacja

Gość mamgłupiąmatke
Właśnie o tym mówie, ci ludzie nienawidzili mnie a teraz wymagają ode mnie pomocy.Już kilka razy powiedziałem mamie,że to jest jej rodzina a nie moja! Mojego cierpienia oni nie widzieli!Teraz oni by chcieli normalnie ze mną rozmawiać tylko że ja nie mam na to ochoty.

Gość a ja dostałam tak
Nie daj się, powiedz im co o nich myślisz.

Gość mamgłupiąmatke
offerma Mówiłem jej to na wiele sposobów, mówiłem jej że powinnam porozmawiać ze swoim rodzeństwem. Z rodzeństwem rozmawiała ale argumenty do niej żadne nie trafiają. Dzisiaj gdy zadzowniła do mnie że z jej ojcem się coś dzieje to powiedziałem jej żeby nie histeryzowała i odłożyłem telefon.

Gość mamgłupiąmatke
a ja dostałam tak Napewno kiedyś im wszystko wygarne co o nich myśle bo już tego nie wytrzymuje!

Gość a ja dostałam tak
Współczuję Ci, naprawdę. Czasem tak jest, że wyzywają, poniżają, a potem żądają od dzieci alimentów na starość. Czytałam o tym. Mnie by chyba szlag trafił.

Gość mamgłupiąmatke
Mój ojciec na szczęście nie żyje, umarł jak miałem 10 lat i wcale po nim nie płakałem. Bił mnie, moją matke wyzywał.On jest między innymi powodem przez którego rodzice matki mnie nienawidzili. Ale to wcale ich nie usprawiedliwia. Ja też cierpiałem a dziadków to nie obchodziło to dlaczego mnie ma obchodzić ich cierpinie?

Gość moze mieli swoje powody
by tak mowic a ty im powinnes to wszystko wynagrodzic dla nich to tez bylo trudne :(

Gość a ja dostałam tak
ta mieli powody żeby mówić jej, że matka powinna ją usunąć? Ty chyba chora jesteś. Jak ona miała się czuć, gdy słyszała, to od własnych dziadków. Też bym ich w dupę kopnęła.

Gość mamgłupiąmatke
Nie jestem nią tylko nim! Oczywiście że źle się z tym czułem,wypominali mojej matce przy mnie że ona przeze mnie nigdy nie ułożyła sobie życia, że gdyby mnie nie było to miała by ona łatwiej w życiu, a teraz odzywaja się do mnie jakby nigdy nic i nawet nic a o tym jak mnie traktowali nawet nie wspominają. Ja też słyszałem od nich wiele przykrych słów o których nie potrafie zapomnieć,zawsze przypominam sobie o tym gdy czegoś ode mnie chcą.

Gość a ja dostałam tak
a to przepraszam :D

Gość współczuje rodziny ale
Pokaż im że jesteś lepszy od nich, udowodnij im że to co oni myśleli o Tobie jest błedem :) Inaczej pokażesz im że mają racje :O