Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karolinkka69

nerwobóle sercowe

Polecane posty

Gość Karolinkka69

Od pewnego czasu odczuwam kujący ból w klatce piersiowej w okolicach serca. Do tego mam bardzo zróżnicowane ciśnienie (może jest to spowodowane nie zbyt dobrym ciśnieniomierzem?). Czasem mam 170/90, a czasem 83/44. Mam ostatnio dużo zmartwień i stresów i zastanawiam się czy mogą to być nerwobóle? Czy raczej jakaś choroba/wada? Bóle raczej nie pojawiają się po wysiłku. Nie mam nadwagi, jestem młoda, nigdy nie miałam żadnych stwierdzonych wad serca, w rodzinie też raczej nie było wielu przypadków. Alkohol raczej okazyjnie i to też niewiele - kończy się na góra 3 piwach. Papierosy palę a raczej popalam od roku, aczkolwiek nie są to wielkie ilości, najczęściej 1-2 sztuki dziennie i też nie zawsze (nie jestem w nałogu). Czy ktoś wie co to może być? Zaczynam się martwić, że może być to spowodowane paleniem... I proszę o jakieś domowe sposoby pozbycia się tego, bo aż czasem nie mogę oddychać przez to... Z góry dzięki :)

Gość hghjyftdrseetqZ
musisz zrobić badanie, nikt ci tak tutaj diagnozy nie postawi możesz pić herbatkę z melisy, dziurawca i tyle

Gość smutna megusia
Mylisz pojecia...nerwobóle to zmiany w nerwie spowowdowane uszkodeniem nerwów....a Twoje objawy mogą byc jak najbardziej spowodowane nadmiernym stresem..adrenalina powoduje obkurczenie naczy n wieńcowych i powoduje to niedokrwienie serca..pamietaj o potasie czyli pomidory, ziemniaki, banany...ale nie wolno tez przedawkowac potasu...wzmacnia prace serca. A p[rzede wszystkim trzeba sie przebadać bo rzeczywiście . Bo żeby stwierdzic ta nerwice serca to trzeba wykluczyć choroby serca...co mówisz że sa wykluczone....A może potrzebujesz jakiejs małej fajnej terapii zeby sie uspokoic?

Gość xopoxos
ojej, po prostu iddzcie do dobreog neurologa typu dr Szymański z wawy i was z tego wcyiągnie, to są uleczalne rzeczy!