Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość POMOCY KTO SIĘ ZNA NA KOMPACH

POMOCY! KTO SIĘ ZNA NA KOMPACH!?

Polecane posty

Kupiłam przed świętami nowego kompa, no i dzisiaj go podłączyłam i uruchomiłam pierwszy raz. Nie kupiłam z kompem nowego Windowsa bo mi kasy brakło (miała 1000 zł na wszystko) ale dogadałam się ze sprzedawcą że zainstaluje system nieoficjalnie. Myślałam że zainstaluje Windowsa 7 albo XP. I mam problem. Na kompie jest zainstalowany jakiś dziwny system. Nie wiem jak to gówno obsługiwać w ogóle. Są tylko takie dwa paski, na górze i na dole ekranu. Nie mogę na nim nic zainstalować. Próbowałam instalować nowe GG i Winampa i kodeki i nic się nie da zainstalować, nic nie działa, nie mogę słuchać muzyki, oglądać YouTube, z programów to jedynie widzę w nim Firefoxa. Da się wywalić to cudo i zainstalować na tym kompie XPka? Czy powinnam to zrobić we własnym zakresie czy zgłosić reklamację?

A i przypomniało mi się... jak będzie z gwarancją jeśli we własnym zakresie usunę ten system i zainstaluje XPka?

Gość ja mam problem
UBUNTU !!! :D zainstaluj sobie KADU albo inny port gadu możesz użyć pidgina :D

Gość do wrażliwej skóry polecam
gwarancja jest na hard a nie na soft, nie? czyli rób śmiało instalkę, jak się na tym znasz.

Gość ja mam problem
kodeki i inne bzdety można zainstalować przez menadźer pakietów .

15:08 [zgłoś do usunięcia] ja mam problem http://jakilinux.org/reviews/thinkpad_x61s_l inux/ubuntu_desktop.png http://forum.ubuntu.pl/showthread.php?t=5667 0 No dokładnie to jest to co w pierwszym linku, tylko tapetka inna. Ok, to skoro jesli moge przeinstalować system to skąd ściągnąć mogę XPka? Na necie jest tego pełno ale nie wiem którą wersję ściągnąć. Jak jest z aktywacją takiej ściągniętej wersji i czy to prawda że wersje corporate edition nie wymagają aktywacji? Czym różni się ta wersja corporate edition? Czy nadaje się do użytkowania domu?

Gość ja mam problem
osobiście nie korzystam z piratów bo trzeba mieć dobre źródło , chyba lepsze są ruskie warezy. JA wolę oryginał darmowy LINUX , wszystko mi działa prócz filmów DVD i niektórych gier a że mało gram... Działa mi gg, strony internetowe, office , gimp, filmy .

Gość do wrażliwej skóry polecam
XP tylko z SP2 ściągaj

Gość jak to ci filmy DVD
15:25 [zgłoś do usunięcia] ja mam problem osobiście nie korzystam z piratów bo trzeba mieć dobre źródło , chyba lepsze są ruskie warezy. JA wolę oryginał darmowy LINUX , wszystko mi działa prócz filmów DVD i niektórych gier a że mało gram... Jak to ci filmy DVD nie działają? gstreamer0.10-ffmpeg gstreamer0.10-plugins-bad gstreamer0.10-plugins-bad-multiverse gstreamer0.10-plugins-ugly gstreamer0.10-plugins-ugly-multiverse libavcodec52 libavformat52 libmp4v2-0 libpostproc51 libswscale0 libdvdnav4 libdvdread4 libdvdcss2 w64codecs lub w32codecs i ewentualnie gstreamer0.10-pitfdll na 32 bitowym systemie i wszystko gra

Gość ja mam problem
Mam też windows 7 tam jak odpalam DVD to idzie płynnie na kodekach open source to tnie się jak EMO :classic_cool: mam nowego kompa to samo , a nie mam zamiaru tydzień czasu dochodzić co nie tak. Reszta filmów (piratów ) działa poprawnie.

Gość ja mam problem
idę o zakład że to coś z DMA od DVD :classic_cool:

Gość ja mam problem
Mój zestaw mistrza to XMMS lub AMAROK do muzyki (z kodekami do mp3 stream ) firefox, Kwrite , i więcej mi nie trzeba .

Gość hahahahahahaha
Ma Ubuntu i nie wie jak się nim posługiwać... hahahaha Bo Linux jest jak MediaMarkt... nie dla idiotów :)