Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutna żonka

problem z mężem

Polecane posty

Gość smutna żonka

Chciałam prosić o radę. Otóż jestem półtora roku po ślubie znamy sie już 7 lat i niby wszystko jest dobrze, rzadko się kłócimy, mamy córeczkę i w ogóle OK, ale gdy mój mąż spotyka się ze szwagrem zmienia się nie do poznania, STAJE SIĘ OKROPNY!!!! Nie cierpię go wtedy,dokucza mi, opowiada jak to mu źle po slubie-choc normalnie chwali sobie malzenstwo, zaczyna ze mnie zartować, np. dzisiaj zjadlam pomidory w sosie czosnkowym, a on powiedzial ze "najwyzej bedzie mu ptak smierdzial" powiedzialam to przy mojej rodzinie, jeszcze mi wstyd. teraz sie do niego nie odzywam, a on spi i nie wiem co mam robic, branie na dywanik i rozmowa nie przejdzie. HELPPP!!!!!

Gość dfsgdsfg
po spotkaniu ze szwagrem staje się sobą. za kilka lat będzie taki normalnie. spokojnie, córkę możecie oddać do adopcji a ty sobie poszukasz innego.

Gość smutna żonka
myslalam ze 7 lat to wystarczajaco zeby wiedziec kiedy jest soba

Gość karoolek..............
czlowieka poznaje sie cale zycie , ja juz poznaje swoją zone ponad 26 lat ale Ona tak chamska i nietaktowna nie jest .Byc moze jemu sie wydaje , ze jest zabawny !! musisz go wyprowadzic z tego mniemania najlepiej ripostą w danym momencie , tak by mu w piety poszło jesli nie skutkuje normalna procedura rozmowy z nim ! skoro ci tak powiedzial , trzeba było powiedziec coś co uraziło by jego meskie ego , to dziala wrecz perfekcyjnie coś na styl , "ta malutka glizda znowu sie bedzie we mnie pchała ?" Wiem - to też zrównanie sie do jego poziomu , ale w wiekszosci p[rzypadków to działa własnie

Gość smutna żonka
no własnie on mysli ze jest zabawny a moja rodzinka jest tak zazenowana ze nie reaguje

Gość ooIga
WYWAL MU NATYCHMIASTOWĄ RIPOSTĘ Z GRUBEJ RURY, TAK ŻEBY GO TOTALNIE OSMIESZYĆ, więcej sobie nie pozwoli :P

Gość smutna żonka
raz tak zrobiłam to sie obrazil na kilka dni teraz tez lezy obrazony chcialabym sie zawsiasc i nie poodzywac do niego ale jeszcze 2 dni swiat i nie chce ich popsuc, chce tylko powiedziec mu cos takiego jutro zeby zalapal w koncu ze zle robi

Gość ooIga
raz tak zrobiłam to sie obrazil na kilka dni trudno, skoro taki obrażalski to niech miarkuje wypowiedzi. ja tam mam metodę - nie chcesz byc publicznie osmieszony to nie osmieszaj mnie. Jak zaczniesz rewanż masz jak w banku na własną gorącą prośbę. Po prostu mu to POWIEDZ, a potem konsekwentnie sie trzymaj reguł. Szybko wymieknie

Gość smutna żonka
a moze jakis pomysl co mu jutro powiedziec zeby sie odgniewał ale zeby to nie byly przeprosiny?

Gość smutna żonka
upupup

Gość wąsik-
ale ,że niby dlaczego on sie na Ciebie obraził ?

Gość bezsensuu
ja na tekst że "będzie mu czosnkiem śmierdział" odpowiedziałabym "taaa, jakby kiedykolwiek pachniał" :O I tyle. A ty nie zaczynaj rozmowy, trudno, niech zmądrzeje i sam zacznie.

Gość smutna żonka
dzieki troche tylko w kiepskim momencie wypadl ten foch nie ma to jak swieta i rodzinna atmosfera

Gość rosołek -
też myślę ,ze tylko cięta i agresywna riposta wchodzi w grę . Skoro Twój mąz nie rozumie, zachowuje sie jak zwykły cham - niech też tego posmakuje .

Gość daj spokoj kazdy facet tak ma
"kocham ja. jest piekna, inteligentna.. a do tego polyka" mnie to bawi, bo moj pozwala sobie na to w towarzystwie najblizszych znajomych. ALe sprobowalby tylko przy rodzinie...

Gość bleeee bleeeeee bleeeeeeeeeeee
powiedz mu ze zwyczajnie sprawia ci przykrosc, ze sie z ciebie wysmiewa, ze moze dla niego to jest smieszne ale dla ciebie nie...cpwoiedz ze czujesz sie wtedy jak idiotka, jakby z ciebie kpil, jakby nie mial do ciebie szacunku, koro Cie kocha to uszanuje to!

pieerddolnij mu szlaban na dupczenie, po kilku dniach posuchy zacznie zwracac sie inaczej

Gość rosołek -
swoja drogą - co to za rozmowy przy stole ? Może jeszcze przy Twoich rodzicach ? kawał chama i tyle

Gość bleeee bleeeeee bleeeeeeeeeeee
no wlasnie poprzedniczka ma racje, rpzy znajomych co innego a przy rodzinie tez co innego

Gość smutna żonka
to było przy moich rodzicach i rodzenstwie u nas w domu nie bylo takich rozmow i nikt nie zartowal na takie tematy w ten sposob dzisiaj tez nie moj maz po prostu tak palnal, najbardziej jednak zdenerwowalo mnie to ze zrobil to przy dzieciach i dlatego nie wiedzialam jak zareagowac nie chcialam robic afery bo nie chce klocic sie przy coreczce

Gość widać ma jakieś kompleksy
w związku ze szwagrem i sie popisuje

Gość rosołek -
zapytaj go czy szwagier mu sie podoba - skoro tak bardzo chce mu sie przypodobać ?

Gość smutna żonka
oni sie przyjaznia poza tym szwagier tez sie tak zmienia, obaj sie popsuja

Gość rosołek -
infantylni smarkacze - ale skoro rozmowa nie pomaga - walnij z grubej rury i jeszcze raz popraw .

musisz chyba tak jak radza inni pokonać go jego własną bronią, szwagier tez ma żonę? Dogadaj się z nią

i dogadaj sie z rodzeństwem nikt nie ma na tyle ciętego języka żeby go zgasić?

Gość smutna żonka
ale co walnac? chetnie bym tak zrobila ale nie jestem wyszczekana

Gość rosołek -
a jeśli jeszcze raz zdarzyłaby sie takak sytacja przy rodzinie - glośno i wyraznie zapowiedz ,ze nie życzysz sobie takich uwag .A dla wzmocnienia efektu strzel focha .

Gość rosołek -
kobiet mają tysiące sposobów ,zeby "naprostować " zachowanie faceta . Mniej lub bardziej formalnych :)