Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jamajka69

KARTA DŹWIĘKOWA USB. PYTANIE

Polecane posty

Gość no i to jest lipa
W laptopie jest już znośna karta , kup raczej dobre głośniki .Czemu chcesz kupić kartę ?

ponieważ ta, która jest wbudowana spaliła mi się. nie mam dźwięku już kilka miesięcy, a na razie nie mam za bardzo kasy na lepszą kartę. Wiem, że podobno creative są dobre, ale kosztują około 200zł, a jak już mówiłam, mam ograniczony budżet. I już mnie trochę męczy, że każdą piosenkę, jeśli chcę przesłuchać to muszę ściągać i wrzucać na mp3, a każdy film od razu nagrywać. Tym bardziej, że wolę oszczędzać czas i miejsce na dysku i wolałabym ściągać rmvb, jednak tego formatu nie obsługuje moje dvd.

Gość no i to jest lipa
Spaliła się ? trochę to dziwne , cóż jak zawsze powiem że laptopy nie są do użytku domowego bo się do tego nie nadają . Właściwie to może być obojętnie jaka skoro nie jesteś jakimś melomanem ,. Jesteś pewna że ta karta spaliła się ? może to coś innego ?

był w naprawie u znajomego i on stwierdził, że jest spalona. no może się mylił, ja się nie znam więc nie wiem. na początku myślałam, że może to wina głośników, ale jak się podłączy słuchawki to słychać taki dźwięk z oddali, jakby echo, nie wiem jak to opisać

nie wiem. teraz jak podłączyłam słuchawki to dźwięk jest normalny, tylko bardzo cicho. Mam laptopa HP Pavilion dv6000. Z ustawieniami już nie raz próbowałam i sterowniki podobno mam wszystkie, tak mówił ten chłopak, który go naprawiał. może się po prostu za bardzo nie znał.

ogólnie jestem totalnie zielona w tym temacie, ponieważ moja wiedza komputerowa ogranicza się do sprawnej obsługi internetu ;) zawsze to coś

Gość no i to jest lipa
Jak cicho to możesz zawsze dać głośniej . Ciężko mi coś więcej poradzić . Rzeczywiście można spalić kartę ale to raczej trudne w domu bo należałoby podłączyć wyjście jakiegoś urządzenia np discmana i to dość starego.

nie no takich rzeczy to ja nie podłączam ;) ale to jest dla mnie dziwne ponieważ, słuchałam sobie muzyki przez kompa, później siostra słuchała przez słuchawki i nagle jej się ściszył dźwięk. myślałyśmy, że może słuchawki się zepsuły, ale po odłączeniu okazało się, że nic nie słychać. Dziwne. W tym momencie mam dźwięk ustawiony na max i w słuchawkach jest cicho a z głośników nic. No ale trudno, najwyżej wezmę go do jakiegoś porządnego serwisu. A poza tym podobno w tej serii hp częste są takie wady i nawet po zakończeniu gwarancji można to naprawić na darmo. Trochę nie chce mi się w to wierzyć, ale znajomy dzwonił to Vobis i tak mu tam powiedzieli. A właśnie tak kupowałam kompa.

Gość no i to jest lipa
Zadzwonić możesz , nic to przecież nie zaszkodzi .

Gość Tele Portier
Pewnie cos w ustawieniach, a sa glosniki na USB, ja mam takie i graja swietnie: http://www.ceneo.pl/1234722 Jak chcesz to moge zasponsorowac.

Gość dr. Evil
"jak zawsze powiem że laptopy nie są do użytku domowego bo się do tego nie nadają" kuriozalna opinia bez argumentów do autorki - karta ci się raczej nie spaliła - to część większego układu scalonego jeśli już to układ wzmacniający dźwięk, ale rezultat dla ciebie ten sam

no wiesz fajnie byłoby dostać taki prezent, ale trochę mi głupio. Jeszcze tym bardziej cena tych głośników. Szalony jesteś ;) No ja bym wolała, żeby nie była to karta, ale nawet nie wiem, jak się do tego zabrać jakoś w zaciszu domowym czy też oddać go komuś ;) Ustawienia zdają mi się dobre. Sama już nie wiem

Gość no i to jest lipa
Jestem elektronikiem , miałem kilka laptopów nie do naprawy , a normalne komputery zwłaszcza sensownie zbudowane nie psują się w ten sposób . Wszystko jest wymienialne kosz wymiany karty graficznej pamięci ram czy choćby karty dźwiękowej to tylko niewielki kawałek ceny tych części do laptopa. Dodatkowo zwykły piecyk przy tej samej cenie jest znacznie wydajniejszy , choćby dla tego że ma szybsze dyski twarde .

Gość no i to jest lipa
Nie wspomnę o notorycznym spaniu z laptopami , zalewaniu go piciem smarowaniu jedzeniem etc :)

Gość no i to jest lipa
W przeciągu 4 lat znajomy zniszczył dwa laptopy , u mnie nie zepsuło się nic :D

Gość Tele Portier
A z czym / kim spalas?

Gość no i to jest lipa
Najlepiej zasięgnij opinii w Vobisie skoro mówiłaś że to częsty przypadek . Fakt mogłoby dojść do jakiegoś uszkodzenia elektronicznego ale z praktyki wiem, że trzeba wtedy rozebrać całego laptopa do CNA. Mogło się zniszczyć samo gniazdo od ciągłego maltretowania wtyczkami :D

oby tylko to! no ale zadzwonię tam jeszcze albo się przejdę a nie spałam z laptopem naturalnie ;p

Gość dr. Evil
jeśli laptop ma być "desktop replacement" (np. 17tka) to się z nim nie śpi i nie zalewa mam takiego 2 lata i nic mu nie dolega a miejsca zajmuje o niebo mniej laptopy powoli wypierają z domów standardowe PieCe - fakt potwierdzony statystyką

Gość no i to jest lipa
Może trochę marudzę . ale wiem że większość usterek wynika z miałkości tego sprzętu jest zwyczajnie kiepski a to że się go nosi tylko pogarsza sprawę . Najczęstsze usterki to awarie matrycy, podświetlania ,przegrzanie płyty , uszkodzenia dysku twardego , zniszczenia klawiatury , portów np usb (których jest niewiele) .

a ewentualnie ustawienia to gdzie mogę zmienić? no bo jak na razie to kombinowałam w panelu sterowania i programach

Gość no i to jest lipa
Musisz mieć coś takiego jak Mixer Realtek gdzie będą efekty dźwiękowe 3D i należy je tam wyłączyć :). Jest to program dostępny razem ze sterownikami od dźwięku (o ile masz taką kartę bo możesz mieć jeszcze coś od Analog Devices)

Gość alkaxyz
a moze na glosniku jest czerwony krzyzyk