Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość IzabelkaNH

Jak wychowac szczeniaka rasy Siberian Husky . ?

Polecane posty

Gość IzabelkaNH

Witam mam 2.5 miesiecznego szczeniaka rasy Siberian Husky .. I nie mam pojecia jak mam ja wychowac .. Jest strasznie nie znosna .A do tego zalatwia sie w domku gdzie popaadnie . Ech .. Wychodze z nia na czeste spacery ale jak tylko wraca do domu to odrazu siusiaa jakbym chciala zrobic na zlosc. Prosze doradzcie mi cos w tej sprawie znacie jakies skuteczne metody . ? Czekam na odpowiedz.

też mam huskiego, ale od małego załatwiał się na dworze, też był strasznie nieznośny, gryzł co mu się podobało. Ale na szczęście długie spacery i bieganie z nim wyleczyło go z "kompleksów" :) teraz ma 3 lata i powiem Ci, ze taniego grzecznego psa w życiu nie widziałam

Gość IzabelkaNH
Wiem rozumiem chodze z nia spacery ale ona sisia gdzie popaadnie .

Gość ja z kalamitką nie wiedziałam
dużo ruchu, dużo cierpliwości i dużo mądrości, bo pies ci ucieknie

Gość ....2222....
mój hasek ma teraz około 2,5 roku. jak był malutki, to strasznie psocił. psocił ale także się słuchał o ile mu mądrze tłumaczyłam. wyćwiczyłam sobie z nią komendy i teraz tak grzecznego i mądrego psa wiele osób mi zazdrości. cud piesek. okres szczenięctwa jest najważniejszy. pokaż psu, że jesteś jakby jego mamą i przywódcą i nie pozwalaj mu na wszystko ale mądrze tłumacz intonując odpowiednio głos. to co pies w tym okresie zapamięta pozostanie mu już w główce.

Gość wfwerfw
Wyrób swój autorytet u suni, proponując jej to czego potrzebuje i przewodząc w takich działaniach. Husky lubią biegać. Baw się więc z nią, nagradzaj zainteresowanie tobą i wykonywanie poleceń. Niech ma ruch a potem treningi, gdy osiągnie odpowiedni wiek. To tak hasłowo. Resztę doczytaj w książkach. Dodam że wybrałaś sobie psa trudnej rasy bo to nie typowy pies oddany człowiekowi ale pies z instynktem samodzielnego działania, z ogromną potrzebą ruchu. Dobrze że teraz zaczynasz szkolenie bo w przypadku husky trudno naprawić błędy wychowawcze np gdy już zorientuje się że można cię nie słuchać, że warto uciekać itp. Powodzenia! A najlepiej byłoby żebyś znalazła grupy dyskusyjne miłośników właśnie tej rasy. Oni najlepiej ci doradzą a może i wciągną do wspólnego spędzania czasu, z korzyścią dla psiaka. Jeszcze co do sikania. Musisz być konsekwentna i obecnie bardzo skrupulatna w pilnowaniu psa. Jeśli tylko siknie na dworzu - chwal z entuzjazmem, jeśli w domu a ty ją przyłapiesz - skarć ostrym fe lub nawet potrząśnięciem za pysk czy kark, wynieś na dwór, poczekaj aż siknie, znów radośnie wychwal psinę. Trzeba tu samoaparcia ale to i tak lepsze niż wciąż sprzątać po psie.

Gość słuchaj no
Po cholere bierzesz psa/kupujesz jak nie znasz rasy?! Czy ty wiesz że huskie nie wybiegane sa nieznośne? nisczą wszystko niesłuchają...pomyśl teraz jest mała,ale jak podrośnie,to sie dopiero zaczni,jak jej nie rozładujesz...Pomyśl czy bedziesz miec czas,na spaceryTakie przy rowerze? polecam forum psy zaprzegowe poczytaj...a i zobacz sobie wpisujc w google husky do oddania/adopcji..ile tych pieknosci jest nieszczesliwych wyrzucanych,przywiazywanych do drzewa w leie,tylko dlatego ze ich wlasciciele okazali sie idiotami biorącymi pieska na wygląd,lub reakracyjnie do ogródka(huski ma w d taki ogródek jak nie biega i wyskoczy lub przekopie kwiatuszki,plot i ucieknie) CZEMU LUYDZIE TO DEBILE? ps.Sama mam huskiego i zapie**am z nim w deszczu/śniegu/błocie/mrozie przy rowerze,padnieta ,ale zadowolona że on scześliwy(meble całe,pies zadowolony )

Gość yetruet
do przedmówcy: tylko coś nie wyglądasz na zadowolona bo bluzgasz zupełnie bez powodu. Może idź jeszcze pobiegaj.... Dziwne że twój husky jeszcze z tobą wytrzymuje....

odrazu ci powiem ze haski potrzebuje duzo ruchu i wysilku fizycznego inaczej bedzie mial depresje i popadnie na choroby.. takie psy nie moga byc ciagle w domu musza przebioegac wiecej niz 15 km taka rasa...byly uzywane jako psy zaprzegowe wiec stad potrzebuja tyle ruchu

Gość słuchaj no
yetruet czy jak ci tam nie bluzgam bez powodu-dla mnie powodem jest to ze autorka zielonego pojecia nie ma o psie / rasie a go ma.Widać nie rozumiesz problemu.Mnie bardzo irytuje takie zachowanie,bezmyślność,zależy mi na szczesciu zwierzat i ie moge patrzec jak debile zwani ludzmi krzywdza zwirzaki,te biedne stworzenia cierpiące w schronach to wina takich osób! co do mojego psa to wytrzymuje (spi zadowolony z glowa na moich stopach)jak juz napisałam dla zwierzat jestem dobra dla debili i innych szumowin nie

Gość dokładnie
popieram autorka szuka informacji jak wychowac szczeniaka tak wymagajacej rasy na...kafeteri nie no to mówi samo za siebie.

Gość gość
Ja od trzech dni mam szczeniaka ,suczkę 4 miesiące ma została odebrana właścicielom przez kołobrzeski towarzystwo opieki nad zwierzętami. Jestem opiekunem zastępczym . Kochana suczka bardzo inteligentny piesek. W pierwszym dniu załatwiala swoje potrzeby w domu. Częste spacery i ciasteczko za zrobienie siusiu czy kupki na dworze rozwiązało problem. W mgnieniu oka nauczyła się siadać i prosić o wyjście . Dodatkowo jak jemy obiad pies przebywa zdała od stołu za co po posiłku jest chwalony i otrzymuje smakolyk